Dzięki tej książce zdobędziesz patent żeglarza jachtowego i jachtowego sternika morskiego. Od pierwszego wydania – czyli od 1986 roku – to podręcznik żeglarski nr 1 w Polsce! Jego łączn...
Tradycje kulinarne Polski to książka prezentująca kuchnię Polski od czasów dawnych Słowian po współczesność. To także opowieść o kulturze kulinarnej, znaczeniu jedzenia świątecznego i...
Polish Culinary Paths to książka o historii i kulturze kulinarnej Polski wydana po angielsku. Opowieść o kulinariach wzbogacona została bajkami, legendami oraz łatwymi w przygotowaniu przepisami. K...
Duńska kultura kulinarna to nie tylko gwiazdki Michelin i menu degustacyjne. To również kraina chleba żytniego, słodkich wypieków pachnących marcepanem i orzechami oraz najróżn...
Zapierające dech fiordy i piękno przyrody, a jednocześnie trudne warunki geograficzne. Norwegia to kraj, którego mieszkańcy przez lata pokonując wszelkie trudności i wspierając się wzajemnie...
Finlandia ma dużo do zaoferowania poszukiwaczom niezwykłych smaków. Ze względu na burzliwą przeszłość historyczną we współczesnych potrawach odnajdziemy wpływy szwedzkie, rosyjskie cz...
Pachnące cynamonowe bułeczki serwowane do kawy, krągłe soczyste klopsiki czy śledzie na sto różnych sposobów – to tylko przykładowe dania kuchni szwedzkiej. Skandynawska kultura...
Od pierwszego wydania – czyli od 1986 roku – to podręcznik żeglarski nr 1 w Polsce! Jego łączny nakład przekroczył 200 000 egzemplarzy! Z książki tej, stale aktualizowanej, uczy się już...
„Żeglarz jachtowy” to skrócona i zaktualizowana wersja książki "Żeglarz i sternik jachtowy" tych samych autorów, podręcznika żeglarskiego nr 1 w Polsce od 1986 r...
Od pierwszego wydania – to jest od 1986 roku – podręcznik żeglarski nr 1 w Polsce! Jego łączny nakład to prawie 200 000 egzemplarzy! Z książki tej, stale aktualizowanej, uczy się już ko...
„Żeglarz jachtowy” to skrócona i zaktualizowana wersja książki "Żeglarz i sternik jachtowy" tych samych autorów, podręcznika żeglarskiego nr 1 w Polsce od 1986 r...
Od pierwszego wydania – to jest od 1986 roku – podręcznik żeglarski nr 1 w Polsce! Jego łączny nakład to prawie 200 000 egzemplarzy! Z książki tej, stale aktualizowanej, uczy się już ko...
„Żeglarz jachtowy” to skrócona i zaktualizowana wersja książki "Żeglarz i sternik jachtowy" tych samych autorów, podręcznika żeglarskiego nr 1 w Polsce od 1986 r...
Japonia od wieków fascynuje Europejczyków. To zakątek świata, gdzie nowoczesność miesza się z wielowiekowymi tradycjami. Kraj nowinek technicznych, starych świątyń oraz wspaniałego je...
Od pierwszego wydania - to jest od 1986 roku - podręcznik żeglarski nr 1 w Polsce! Zawiera całość materiału wymaganego podczas egzaminów na stopień żeglarza i sternika jachtowego, a ponad 40...
Jak smakuje Polska? Na to pytanie stara się odpowiedzieć Magdalena Tomaszewska-Bolałek w książce pod tytułem Polish Culinary Paths. Ponad 140 stronicowe pełne pięknych fotografii wydanie zaprasza c...
„Żeglarz jachtowy” to skrócona i zaktualizowana wersja książki "Żeglarz i sternik jachtowy" tych samych autorów, podręcznika żeglarskiego nr 1 w Polsce od 1986 r...
„Żeglarz jachtowy” to skrócona i zaktualizowana wersja książki "Żeglarz i sternik jachtowy" tych samych autorów, podręcznika żeglarskiego nr 1 w Polsce od 1986 r...
Kuchnia koreańska przypomina kocioł, do którego różne ludy i plemiona dorzuciły swoje ulubione składniki. Chiński ryż i herbata, mandżurska soja, mongolskie pierogi oraz mocny alkohol...