NOWE, ZMIENIONE, POSZERZONE, TRZECIE WYDANIE TEJ KSIĄŻKIJEDYNY NA POLSKIM RYNKU PODRĘCZNIK DIAGNOSTYKI ZAKAŻEŃ BAKTERYJNYCHDIAGNOSTYKA MIKROBIOLOGICZNA PRZEDSTAWIONA W KONTEKŚCIE NAJNOW...
To wyczerpujący podręcznik przedstawiający neurobiologię na poziomie akademickim. Książka omawia wszystkie najważniejsze dziedziny neurobiologii ujęte w idealnej formie, nadającej się do szybkiej n...
Książka Susan Young i Jessiki Bramham to praktyczny przewodnik, który wskazuje, jak za pomocą terapii poznawczo-behawioralnej radzić sobie z objawami ADHD występującymi u młodzieży i osób dorosłych...
Oto podręcznik w którym przedstawiono najważniejsze problemy z dziedziny technologii żywności wygodnej, żywności funkcjonalnej i dietetycznej z uwzględnieniem jej oddziaływania na organizm l...
Czy grozi Ci wypalenie zawodowe?Jak rozpoznać objawy wypalenia?W jaki sposób można sobie z nim poradzić?Czy można go uniknąć?Emocjonalne wyczerpanie, nadmierny ...
Chemia żywności jest nauką o składzie surowców i produktów żywnościowych, dodatków i zanieczyszczeń żywności, a także o biochemicznych i chemicznych reakcjach zachodzących w su...
Książka:
- charakteryzuje rozwój człowieka w pełnym cyklu życia;
- jest kontynuacją i rozwinięciem wprowadzającej w zagadnienia ogólne Psychologii rozwoju człowieka. T. 1;
- um...
Psychologia. Kluczowe koncepcje to pięć tomów solidnej wiedzy psychologicznej, podanej w niezwykle przystępny i przyjazny sposób. Nowe wydanie zostało zaktualizowane o wyniki badań z ...
Nowe polskie wydanie kultowego podręcznika fizyki Resnicka, Hallidaya!Nowoczesny, przejrzyście napisany, kompletny podręcznik podstaw fizyki, który powstał na podstawie legendarnej już...
Etyka zawodu psychologa. Wydanie nowe to poszerzony i zaktualizowany podręcznik porządkujący wiedzę z zakresu etycznych aspektów działalności psychologa:· prowadzącego działalno...
Podręcznik zawiera podstawową wiedzę o:- składzie i funkcjach komórek- energetyce i katalizie przemian biochemicznych- koenzymach, witaminach i związkach pokrewnych- ...
Chemia żywności jest nauką o składzie surowców i produktów żywnościowych, dodatków i zanieczyszczeń żywności, a także o biochemicznych i chemicznych reakcjach zachodzących w su...
Książka w sposób przejrzysty przybliża fizykę i mechanikę ruchu człowieka oraz stanowi cenny punkt wyjścia do zastosowań lub dalszych badań w tej dziedzinie. Podręcznik przeznaczony jest dla...
Co to jest wydolność fizyczna?
Jak można ją zmierzyć?
Jak można wpłynąć na poprawę swojej kondycji?
Na te i inne pytania można znaleźć odpowiedź w tej książce, która jest adres...
Nowe rozszerzone wydanie podręcznika, na którym wychowało się wiele pokoleń psychologów!
W przystępny i ciekawy sposób przedstawia systematyczną wiedzę na temat wiodących orientacji te...
Psychologia. Kluczowe koncepcje to pięć tomów solidnej wiedzy psychologicznej, podanej w niezwykle przystępny i przyjazny sposób. Nowe wydanie zostało zaktualizowane o wyniki badań z ...
Prezentujemy nowe wydanie popularnej i cenionej książki profesora Jerzego A. Ejsmonta z dziedziny balistyki. Od I wydania tego poradnika minęło już prawie 10 lat, w związku z czym zaistniała koniec...
Psychologia. Kluczowe koncepcje to pięć tomów solidnej wiedzy psychologicznej, podanej w niezwykle przystępny i przyjazny sposób. Nowe wydanie zostało zaktualizowane o wyniki badań z ...
Dlaczego ryba fugu zabija smakoszy?Czy pasożyty doprowadziły do procesu czarownic z Salem?Kiedy szklanka wody lub soku grejpfrutowego może być przyczyną śmierci?Na te i wiel...