Chemia żywności jest nauką o składzie surowców i produktów żywnościowych, dodatków i zanieczyszczeń żywności, a także o biochemicznych i chemicznych reakcjach zachodzących w su...
Chemia żywności jest nauką o składzie surowców i produktów żywnościowych, dodatków i zanieczyszczeń żywności, a także o biochemicznych i chemicznych reakcjach zachodzących w su...
Feynmana wykłady z fizyki, słynny podręcznik, pierwotnie przeznaczony dla studentów Kalifornijskiego Instytutu Technologicznego, następnie przekształcony przez współpracowników...
Książka zawiera ćwiczenia z kultury języka polskiego i ich rozwiązania. Omawia najbardziej typowe i najczęstsze błędy językowe popełniane przez Polaków. Jest wykładnią normy językowej – wszystkie z...
Najnowsze wydanie znanej i cenionej encyklopedii. Ponad 400 000 sprzedanych egzemplarzy! Program zawiera: prawie 50 000 aktualnych, napisanych przystępnym językiem haseł, ponad 600 kolo...
Zespoły roślinne to podstawowe jednostki pozwalające opisać i wyodrębnić przestrzennie roślinność dowolnego obszaru. Znajdują one zastosowanie w ochronie przyrody, są podstawą identyfikowania siedl...
Przenikające się sfery: polityczna, społeczna i gospodarcza podlegają nieustannym zmianom, które wpływają na kształt życia społecznego, systemu ekonomicznego, ustroju państwa i jego pozycję ...
Poprzednie wydania tej książki, zatytułowane Wprowadzenie do ekonometrii w przykładach i zadaniach, cieszyły się dużą popularnością wśród czytelników.W obecnej, unowocześn...
Feynmana wykłady z fizyki, słynny podręcznik, pierwotnie przeznaczony dla studentów Kalifornijskiego Instytutu Technologicznego, następnie przekształcony przez współpracowników...
Wydawnictwa Naukowo-Techniczne przygotowały kolejne, częściowo zmienione i rozszerzone wydanie drugiego tomu Poradnika inżyniera elektryka.Niniejszy tom zawiera wiadomości dotyczące: przewod&...
Ponad czterdzieści lat po pierwszym wydaniu Feynmana wykładów z fizyki zainteresowanie książką nie słabnie. Po raz pierwszy zadania do wszystkich części tego dzieła są zebrane w jednym to...
Feynmana wykłady z fizyki, słynny podręcznik, pierwotnie przeznaczony dla studentów Kalifornijskiego Instytutu Technologicznego, następnie przekształcony przez współpracowników...
W książce przedstawiono w sposób nowoczesny, z uwzględnieniem norm Unii Europejskiej, zagadnienia dotyczące technologii, higieny produkcji produktów z mięsa drobiowego oraz jakości mi...
Feynman radzi to uzupełnienie jednego z najpopularniejszych podręczników fizyki Feynmana wykłady z fizyki. W książce są zawarte cztery wykłady, które Richard Feynman prowadził dla stu...
Feynmana wykłady z fizyki, słynny podręcznik, pierwotnie przeznaczony dla studentów Kalifornijskiego Instytutu Technologicznego, następnie przekształcony przez współpracowników...
Feynmana wykłady z fizyki, słynny podręcznik, pierwotnie przeznaczony dla studentów Kalifornijskiego Instytutu Technologicznego, następnie przekształcony przez współpracowników...
Słownik zawiera około 14 000 podstawowych terminów angielskich z dziedziny medycyny, a także dziedzin z nią powiązanych: biologia, biochemia, farmacja, wraz z ich odpowiednikami lub objaśnie...
Kompendium wiedzy na temat spektroskopii IR i ramanowskiej! Spektroskopia oscylacyjna jest jedną z podstawowych technik badawczych w szeroki sposób stosowaną w badaniach fizyko-chemicz...
Poradnik wyjaśnia wiele wątpliwości językowych, czyni zrozumiałymi wyrazy trudne i rzadko spotykane, odkrywa tajemnice pochodzenia wielu wyrazów, objaśnia zawiłości pisowni oraz interpunkcji....
Słownik zawiera około 12 000 polskich terminów z zakresu informatyki, a także z dziedzin z nią powiązanych. Podano w nim także transkrypcję fonetyczną wszystkich odpowiedników angielskich.
W...