W książce przedstawiono w sposób nowoczesny, z uwzględnieniem norm Unii Europejskiej, zagadnienia dotyczące technologii, higieny produkcji produktów z mięsa drobiowego oraz jakości mi...
Najnowsze wydanie znanej i cenionej encyklopedii. Ponad 400 000 sprzedanych egzemplarzy! Program zawiera: prawie 50 000 aktualnych, napisanych przystępnym językiem haseł, ponad 600 kolo...
Słownik przeznaczony jest dla studentów chemii, pracowników naukowych specjalizujących się w chromatografii i technikach elektromigracyjnych, a także osób zatrudnionych w labor...
Słownik zawiera około 14 000 podstawowych terminów angielskich z dziedziny medycyny, a także dziedzin z nią powiązanych: biologia, biochemia, farmacja, wraz z ich odpowiednikami lub objaśnie...
Kompendium wiedzy na temat spektroskopii IR i ramanowskiej! Spektroskopia oscylacyjna jest jedną z podstawowych technik badawczych w szeroki sposób stosowaną w badaniach fizyko-chemicz...
Niniejszy tom zawiera wiadomości dotyczące: przewodów i kabli elektroenergetycznych, wytwarzania energii elektrycznej, sieci i stacji elektroenergetycznych, elektroenergetyki przemysłowej, g...
Poprzednie wydania tej książki, zatytułowane Wprowadzenie do ekonometrii w przykładach i zadaniach, cieszyły się dużą popularnością wśród czytelników.W obecnej, unowocześn...
Wydawnictwa Naukowo-Techniczne przygotowały kolejne, częściowo zmienione i rozszerzone wydanie drugiego tomu Poradnika inżyniera elektryka.Niniejszy tom zawiera wiadomości dotyczące: przewod&...
Przenikające się sfery: polityczna, społeczna i gospodarcza podlegają nieustannym zmianom, które wpływają na kształt życia społecznego, systemu ekonomicznego, ustroju państwa i jego pozycję ...
Zespoły roślinne to podstawowe jednostki pozwalające opisać i wyodrębnić przestrzennie roślinność dowolnego obszaru. Znajdują one zastosowanie w ochronie przyrody, są podstawą identyfikowania siedl...
Chemia żywności jest nauką o składzie surowców i produktów żywnościowych, dodatków i zanieczyszczeń żywności, a także o biochemicznych i chemicznych reakcjach zachodzących w su...
Chemia żywności jest nauką o składzie surowców i produktów żywnościowych, dodatków i zanieczyszczeń żywności, a także o biochemicznych i chemicznych reakcjach zachodzących w su...
Publikacja jest nowym wydaniem - gruntownie przejrzanym, poprawionym i uzupełnionym.Zawiera około 117 000 terminów i skrótów, wystepujących w fachowej literaturze p...
Samochody na ziemiach polskich zaczęły pojawiać się już w końcu XIX wieku. Wszystkie były importowane, więc mogli sobie na nie pozwolić tylko najbardziej zamożni. Idea zmotoryzowania społeczeństwa ...
Bogato ilustrowany, obszerny zbiór najpiękniejszych klasycznych baśni, dzięki którym dzieci i ich rodzice przeniosą się we wspaniały świat magii i niezwykłych przygód.
Jedyny na polskim rynku podręcznik przygotowujący do międzynarodowego certyfikatu z zakresu "język rosyjski w sferze biznesu"!Przeznaczona specjalnie dla polskiego użytkownika...
Poradnik wyjaśnia wiele wątpliwości językowych, czyni zrozumiałymi wyrazy trudne i rzadko spotykane, odkrywa tajemnice pochodzenia wielu wyrazów, objaśnia zawiłości pisowni oraz interpunkcji...
Świat zaskakuje nas na każdym kroku. Przemierzając miasta, państwa, kontynenty można natrafić na miejsca, obok których nie sposób przejść obojętnie. Album Skarby świata przedstawia n...
Polszczyzna na co dzień to poradnik dla osób, które chcą wiedzieć nie tylko, jak mówić i pisać poprawnie, ale jak w ogóle mówić czy pisać w określonych sytuacjach...
Wielka księga bajek i baśni polskich to wspaniały zbiór baśniowych opowieści nawiązujących do dawnych wydarzeń z historii Polski, a także prezentujących fabuły zmyślone, lecz głęboko zakorze...