Tajemnica śmierci, zagadka odchodzenia, ciało i dusza...Magdalena Rigamonti odsłania fizyczność i metafizykę śmierci w rozmowie z jedynym polskim balsamistą, przed którym ludzkie...
Druga cześć reporterskiej trylogii zapoczątkowana przez bestsellerowe IGŁY„Polki, które nazwano zbrodniarkami”. Kto tak naprawdę jej nazwał? Julię Brystygier –...
Druga cześć reporterskiej trylogii zapoczątkowana przez bestsellerowe IGŁY„Polki, które nazwano zbrodniarkami”. Kto tak naprawdę jej nazwał? Julię Brystygier –...
„Człowiek. Kiedy jest człowiek? Tych definicji może być bardzo wiele. Ale ta biologiczna, ten moment, kiedy dochodzi do połączenia się dwóch materiałów genetycznych, dwóc...
Wywiad-rzeka Magdaleny Rigamonti, dziennikarki „Wprost”, z dr n. med. Marzeną Dębską i prof. dr. hab. med. Romualdem Dębskim ze Szpitala Bielańskiego w Warszawie. Małżeństwo profesor&oa...
Jadę samochodem. Zatrzymuję się przy drodze na siku. I się zaczyna. Rozglądam się, patrzę pod nogi. Boję się przeskoczyć przez rów i iść za drzewo. Boję się, że coś wybuchnie tak, jak w Afga...
Kto gotował obiady czwartkowe?Skąd się wzięła zupa rumfordzka i co ją łączy z tytułem szlacheckim?Jak na kuchnię wpłynęła rewolucja francuska?Wielcy kucharze, wykwintne potrawy i ...
Kto gotował obiady czwartkowe?Skąd się wzięła zupa rumfordzka i co ją łączy z tytułem szlacheckim?Jak na kuchnię wpłynęła rewolucja francuska?Wielcy kucharze, wykwintne potrawy i ...