0 POZYCJI
KOSZYK PUSTY

Książki kucharskie

Na rynku wydawniczym pojawiają się ciągle nowe pozycje z zakresu kulinariów, wychodzące naprzeciw potrzebom czytelniczek i czytelników poszukujących przepisów na zdrowe potrawy, obfitujące w niezbędne do prawidłowego funkcjonowania składniki, witaminy i minerały. Odbiorcy nie są już skazani na jeden rodzaj kuchni i ograniczone produkty.

Wydawnictwo Lekarskie PZWL w ofercie księgarni medycznej zebrało pozycje dotyczące kuchni, które nastawione są na długofalowe poprawienie dobrostanu konsumentów. Specjaliści są zgodni w holistycznym podejściu do zdrowia człowieka, z czego wynika otoczenie szczególną troską sfery dietetyki i żywienia. Aby zachować pełnię zdrowia należy zadbać o przygotowywanie pełnowartościowych posiłków i umiar w żywieniu.

Również proces leczenia rozmaitych schorzeń można usprawnić, włączając w kurację odpowiednią dietę. Takie przypadłości, jak insulinooporność, endometrioza, refluks przełyku czy zespół jelita drażliwego wymagają od pacjenta stosowania się do szczególnych wytycznych żywieniowych, a od lekarza przedstawienia pacjentowi alternatywnego planu dietetycznego, ze szczególnym uwzględnieniem konkretnych produktów wykluczonych. Aby ułatwić proces zaznajamiania się z nowymi zasadami i by łatwiej było wprowadzić w życie przepisy dostosowane do jednostki, przygotowaliśmy dla Państwa ofertę książek kucharskich tematycznie sprofilowanych do tematyki alergii pokarmowych i nietolerancji, który uzupełniliśmy o publikacje zaznajamiające z dziedziną mikrobiologii drobnoustrojów jelitowych.

Leczenie dietą przynosi nadzieję pacjentom o zaostrzonym przebiegu choroby, osobom, które tracą nadzieję na długotrwałe efekty. Zdrowe żywienie powinno zacząć funkcjonować w świadomości pacjentów i lekarzy jako podwaliny pod dalsze kuracje i zabiegi medyczne. Oczywiście odpowiednia dieta nie może być lekarstwem na wszystkie dolegliwości, a pacjenci powinni pozostawać w stałym kontakcie z lekarzem, jednak zbilansowane posiłki mogą łagodzić objawy, a w niektórych przypadkach nawet całkowicie wyeliminować problem.

Zachęcamy Państwa do zapoznania się z ofertą księgarni internetowej PZWL w dziedzinie książek kucharskich i poradników z przepisami. Zbiór publikacji jest stale aktualizowany o nowe pozycje, by uwzględnić potrzeby osób z różnymi przypadłościami i zadbać o zróżnicowanie w zakresie ofert diet prozdrowotnych.

Znaleziono: 13 pozycji
Przeglądaj:
Sortuj według:
  • Popularność rosnąco
  • Popularność malejąco
  • Od najstarszych
  • Od najnowszych
  • Cena rosnąco
  • Cena malejąco
  • Tytuł od A do Z
  • Tytuł od Z do A
  • Autor od A do Z
  • Autor od Z do A
  • Wydawca od A do Z
  • Wydawca od Z do A
Popularność malejąco
Wyświetl:
  • 20
  • 40
  • 80
20
Wino z winogron i innych owoców - Outlet - Wolfgang Vogel

Wino z winogron i innych owoców - ...

Książka (twarda)
OUTLET
Niedostępny
Wino z winogron i innych owoców - Outlet - Wolfgang Vogel

Wino z winogron i innych owoców - Outlet

Wydawca: Multico
Jak zrobić dobre wino? Samodzielny wyrób win gronowych i owocowych sprawia ogromną przyjemność. We własnej piwnicy, bez specjalnego wyposażenia technicznego i unikając nadmiernego dodatku śr...
OUTLET
Niedostępny
Zobacz więcej
Mafijna książka kucharska - Outlet - Joe Cipolla

Mafijna książka kucharska - Outlet

Książka (miękka)
OUTLET
Niedostępny
Mafijna książka kucharska - Outlet - Joe Cipolla

Mafijna książka kucharska - Outlet

Autor: Joe Cipolla
Wydawca: Multico
Propozycja nie do odrzucenia dla miłośników dobrej, włoskiej kuchni.Zobacz, co jedzą członkowie mafii i zrób to sam. "Mafijna książka kucharska" z wdziękiem łącz...
OUTLET
Niedostępny
Zobacz więcej
Wędliny wędzonki, szynki, kiełbasy z wieprzowiny, wołowiny, dziczyzny i drobiu - Outlet - Franz Siegfried Wagner

Wędliny wędzonki, szynki, kiełbasy z wieprzowiny, wołowiny, dziczyzny i drobiu - Outlet

Wydawca: Multico
Jak przyrządzić wyśmienite domowe wędliny z różnych rodzajów mięsa? Prawidłowe przyrządzanie, przyprawianie, peklowanie, wędzenie i dojrzewanie takich specjałów, jak szynka, bo...
OUTLET
Niedostępny
Zobacz więcej
Destylaty alkoholowe z owoców - Outlet - Birgit Essich

Destylaty alkoholowe z owoców - Outlet

Wydawca: Multico
Kto choć raz miał do czynienia z przygotowaniem surowca, destylacją i smakowaniem destylatów z owoców, ten chętnie będzie do tego wracał. Książka ta przedstawia proces wytwarzania des...
OUTLET
Niedostępny
Zobacz więcej
Winnice w Polsce - Outlet - Ewa Wawro

Winnice w Polsce - Outlet, Wszystk...

Książka (twarda)
OUTLET
Niedostępny
Winnice w Polsce - Outlet - Ewa Wawro

Winnice w Polsce - Outlet

Wszystko o enoturystyce

Autor: Ewa Wawro
Wydawca: Multico
Choć tradycje winiarskie w Polsce dopiero się kształtują, rodzimi winiarze nie narzekają na brak zainteresowania enoturystyką. I nic w tym dziwnego – winiarska Polska jest niezwykle intrygują...
OUTLET
Niedostępny
Zobacz więcej
Warmia i Mazury Smaki i smaczki agroturystyki - Outlet

Warmia i Mazury Smaki i smaczki ag...

Książka (twarda)
OUTLET
Niedostępny
Warmia i Mazury Smaki i smaczki agroturystyki - Outlet

Warmia i Mazury Smaki i smaczki agroturystyki - Outlet

wersja polsko - angielska

Wydawca: Multico
Nowy przewodnik Warmia i Mazury - smaki i smaczki agroturystyki zachęca do odwiedzenia i posmakowania kuchni żyjących tu od dawna pokoleń i niedawno przybyłych mieszkańców. W tej okolicy zaw...
OUTLET
Niedostępny
Zobacz więcej
Dziczyzna - Outlet - Hanna Szymanderska

Dziczyzna - Outlet, najlepsze dani...

Książka (twarda)
OUTLET
Niedostępny
Dziczyzna - Outlet - Hanna Szymanderska

Dziczyzna - Outlet

najlepsze dania z zająca, dzika, sarny, jelenia, daniela i dzikiego ptactwa

Wydawca: Multico
Wszystko, co każdy smakosz powinien wiedzieć o tradycyjnej kuchni polskiej.W serii „Kanon Tradycyjnej Kuchni Polskiej” prezentujemy najlepsze, najbardziej charakterystyczne i spra...
OUTLET
Niedostępny
Zobacz więcej
Jajka i sery czyli najlepsze omlety zapiekanki sałatki - Outlet - Hanna Szymanderska

Jajka i sery czyli najlepsze omlet...

Książka (twarda)
OUTLET
Niedostępny
Jajka i sery czyli najlepsze omlety zapiekanki sałatki - Outlet - Hanna Szymanderska

Jajka i sery czyli najlepsze omlety zapiekanki sałatki - Outlet

Wydawca: Multico
W tomie "Jajka i sery" znalazły się receptury na rozmaite jajecznice, zapiekanki, placki, sałatki, pasty i wiele innych.Kanon tradycyjnej kuchni polskiej to pięknie ilustrowana seri...
OUTLET
Niedostępny
Zobacz więcej
Polska kuchnia regionalna - Outlet - Praca zbiorowa

Polska kuchnia regionalna - Outlet

Książka (twarda)
OUTLET
Niedostępny
Polska kuchnia regionalna - Outlet - Praca zbiorowa

Polska kuchnia regionalna - Outlet

Wydawca: Multico
"Polska kuchnia regionalna" to poradnik dla wielbicieli tradycyjnego, zdrowego jedzenia. Przedstawia dziedzictwo Pomorza, Kujaw, Warmii i Mazur, Podlasia, Mazowsza, Wielkopolski, Śląska, ...
OUTLET
Niedostępny
Zobacz więcej
Winnice w Polsce - Outlet - Ewa Wawro

Winnice w Polsce - Outlet

Książka (twarda)
OUTLET
Niedostępny
Winnice w Polsce - Outlet - Ewa Wawro

Winnice w Polsce - Outlet

Autor: Ewa Wawro
Wydawca: Multico
Choć tradycje winiarskie w Polsce dopiero się kształtują, rodzimi winiarze nie narzekają na brak zainteresowania enoturystyką. I nic w tym dziwnego – winiarska Polska jest niezwykle intrygują...
OUTLET
Niedostępny
Zobacz więcej
750 tradycyjnych polskich potraw - Outlet - Hanna Szymanderska

750 tradycyjnych polskich potraw -...

Książka (twarda)
OUTLET
Niedostępny
750 tradycyjnych polskich potraw - Outlet - Hanna Szymanderska

750 tradycyjnych polskich potraw - Outlet

Wydawca: Multico
750 tradycyjnych polskich potraw“ to prezentacja najbardziej charakterystycznych i sprawdzonych przepisów należących do kanonu polskiej kuchni. Nasza kuchnia narodowa jest przebogata, ...
OUTLET
Niedostępny
Zobacz więcej
Ryby - Outlet - Wolfgang Hauer

Ryby - Outlet, Wędzenie, grillowan...

Książka (twarda)
OUTLET
Niedostępny
Ryby - Outlet - Wolfgang Hauer

Ryby - Outlet

Wędzenie, grillowanie, marynowanie

Wydawca: Multico
Jak wędzić, grillować, marynować ryby? Świeżo wędzone ryby mają niepowtarzalny smak, zwłaszcza gdy trafią na talerz jeszcze gorące. Marynowanie ryb to doskonały sposób na dodanie smaku i aro...
OUTLET
Niedostępny
Zobacz więcej
Gotowanie na parze - Outlet - Jacek Szczepański

Gotowanie na parze - Outlet, smacz...

Książka (twarda)
OUTLET
Niedostępny
Gotowanie na parze - Outlet - Jacek Szczepański

Gotowanie na parze - Outlet

smacznie zdrowo oryginalnie

Wydawca: Multico
Gotowanie na parze dawno przestało być sezonową modą. Dla wielu osób jest po prostu sposobem na zdrowy styl życia. Potrawy gotowane na parze wcale nie muszą być nudne i nijakie,...
OUTLET
Niedostępny
Zobacz więcej
Znaleziono: 13 pozycji
Przeglądaj:
Sortuj według:
  • Popularność rosnąco
  • Popularność malejąco
  • Od najstarszych
  • Od najnowszych
  • Cena rosnąco
  • Cena malejąco
  • Tytuł od A do Z
  • Tytuł od Z do A
  • Autor od A do Z
  • Autor od Z do A
  • Wydawca od A do Z
  • Wydawca od Z do A
Popularność malejąco
Wyświetl:
  • 20
  • 40
  • 80
20