0 POZYCJI
KOSZYK PUSTY

Książki kucharskie

Na rynku wydawniczym pojawiają się ciągle nowe pozycje z zakresu kulinariów, wychodzące naprzeciw potrzebom czytelniczek i czytelników poszukujących przepisów na zdrowe potrawy, obfitujące w niezbędne do prawidłowego funkcjonowania składniki, witaminy i minerały. Odbiorcy nie są już skazani na jeden rodzaj kuchni i ograniczone produkty.

Wydawnictwo Lekarskie PZWL w ofercie księgarni medycznej zebrało pozycje dotyczące kuchni, które nastawione są na długofalowe poprawienie dobrostanu konsumentów. Specjaliści są zgodni w holistycznym podejściu do zdrowia człowieka, z czego wynika otoczenie szczególną troską sfery dietetyki i żywienia. Aby zachować pełnię zdrowia należy zadbać o przygotowywanie pełnowartościowych posiłków i umiar w żywieniu.

Również proces leczenia rozmaitych schorzeń można usprawnić, włączając w kurację odpowiednią dietę. Takie przypadłości, jak insulinooporność, endometrioza, refluks przełyku czy zespół jelita drażliwego wymagają od pacjenta stosowania się do szczególnych wytycznych żywieniowych, a od lekarza przedstawienia pacjentowi alternatywnego planu dietetycznego, ze szczególnym uwzględnieniem konkretnych produktów wykluczonych. Aby ułatwić proces zaznajamiania się z nowymi zasadami i by łatwiej było wprowadzić w życie przepisy dostosowane do jednostki, przygotowaliśmy dla Państwa ofertę książek kucharskich tematycznie sprofilowanych do tematyki alergii pokarmowych i nietolerancji, który uzupełniliśmy o publikacje zaznajamiające z dziedziną mikrobiologii drobnoustrojów jelitowych.

Leczenie dietą przynosi nadzieję pacjentom o zaostrzonym przebiegu choroby, osobom, które tracą nadzieję na długotrwałe efekty. Zdrowe żywienie powinno zacząć funkcjonować w świadomości pacjentów i lekarzy jako podwaliny pod dalsze kuracje i zabiegi medyczne. Oczywiście odpowiednia dieta nie może być lekarstwem na wszystkie dolegliwości, a pacjenci powinni pozostawać w stałym kontakcie z lekarzem, jednak zbilansowane posiłki mogą łagodzić objawy, a w niektórych przypadkach nawet całkowicie wyeliminować problem.

Zachęcamy Państwa do zapoznania się z ofertą księgarni internetowej PZWL w dziedzinie książek kucharskich i poradników z przepisami. Zbiór publikacji jest stale aktualizowany o nowe pozycje, by uwzględnić potrzeby osób z różnymi przypadłościami i zadbać o zróżnicowanie w zakresie ofert diet prozdrowotnych.

Znaleziono: 119 pozycji
Przeglądaj:
Sortuj według:
  • Popularność rosnąco
  • Popularność malejąco
  • Od najstarszych
  • Od najnowszych
  • Cena rosnąco
  • Cena malejąco
  • Tytuł od A do Z
  • Tytuł od Z do A
  • Autor od A do Z
  • Autor od Z do A
  • Wydawca od A do Z
  • Wydawca od Z do A
Popularność malejąco
Wyświetl:
  • 20
  • 40
  • 80
20
Domowy wyrób alkoholu Ajerkoniak i nie tylko - 33 %

Domowy wyrób alkoholu Ajerkoniak i nie tylko

Wydawca: Dragon
Dobrze przygotowany domowy alkohol to przede wszystkim wspaniały smak, aromat i kolor. Zaprezentowane receptury, przekazywane często z pokolenia na pokolenie, to wypróbowane sposoby na wyśmi...
20,09 zł 29,95 zł
Do koszyka Zobacz więcej
Księga domowych wyrobów Wielkanoc - 33 %

Księga domowych wyrobów Wielkanoc

Wydawca: Dragon
Z coraz większą chęcią podejmujemy się domowej produkcji pieczywa, wędlin, przetworów czy masła i serów. Trudno bowiem o większą satysfakcję niż pojawiające się na stole aromatyczne i...
20,09 zł 29,95 zł
Do koszyka Zobacz więcej
Wielkanocne wypieki - 33 %

Wielkanocne wypieki

Książka (twarda)
20,09 zł 29,95 zł
Do koszyka
Wielkanocne wypieki - 33 %

Wielkanocne wypieki

Wydawca: Dragon
Nie sposób wyobrazić sobie świąt wielkanocnych bez koszyka i stołu z babami i mazurkami czy sernikami. Książka Wielkanocne wypieki pomoże przygotować świąteczne potrawy i zaskoczyć krewnych,...
20,09 zł 29,95 zł
Do koszyka Zobacz więcej
Zdrowe odżywianie seniora - Agnieszka Ziober - 33 %

Zdrowe odżywianie seniora

Wydawca: Dragon
Trzyczęściowy poradnik przeznaczony dla seniorów. Niezbędna pomoc dla tych, którzy po przejściu na emeryturę chcą zachować dobrą kondycję psychofizyczną. Książki poświęcone są trzem z...
20,09 zł 29,95 zł
Do koszyka Zobacz więcej
Kuchnia malucha - Dorota Szymańska - 33 %

Kuchnia malucha

Profesjonalny poradnik żywienia małych dzieci

Wydawca: Dragon
Poradnik napisany przez profesjonalnego dietetyka dziecięcego. Opisuje żywienie dziecka w pierwszych 3 latach życia zgodnie z aktualnymi zaleceniami WHO (Światowej Organizacjo Zdrowia). Zawiera sze...
23,43 zł 34,95 zł
Do koszyka Zobacz więcej
Wybierz sobie piwo. - Jerzy Gibadło - 26 %

Wybierz sobie piwo.

Przewodnik po stylach piwnych

Wydawca: Dragon
Przewodnik po stylach piwnych to pierwsza na polskim rynku książka poświęcona stylom piwnym, opisująca wszystkie style, również te, które pojawiły się na rynku jako najnowsze trendy. ...
73,55 zł 99,95 zł
Do koszyka Zobacz więcej
Przysmaki kuchni myśliwskiej - Henryk Dębski - 33 %

Przysmaki kuchni myśliwskiej

Wydawca: Dragon
Nowa edycja książki Henryka Dębskiego, której pierwsze wydanie ukazało się w 1989 roku.Obowiązkowa pozycja w biblioteczce każdego smakosza i miłośnika dań z dziczyzny a także wszystkic...
100,57 zł 149,95 zł
Do koszyka Zobacz więcej
Na pół słodko - Anna Englisz - 33 %

Na pół słodko

Wypieki i desery w insulinooporności i cukrzycy

Autor: Anna Englisz
Wydawca: Dragon
Masz insulinooporność i myślisz, że już nigdy nie będziesz jeść słodyczy? Zmagasz się z cukrzycą i nie wiesz, czy jeszcze kiedykolwiek spróbujesz swojego ulubionego deseru? A może po prostu ...
53,63 zł 79,95 zł
Do koszyka Zobacz więcej
Polskie jabłka - Joanna Tołłoczko - 32 %

Polskie jabłka, Poszerzamy kulinar...

Książka (miękka ze skrzydełkami)
23,83 zł 34,90 zł
Do koszyka
Polskie jabłka - Joanna Tołłoczko - 32 %

Polskie jabłka

Poszerzamy kulinarne horyzonty

Wydawca: Rea
Jabłko jest bardzo polskim owocem,który znakomicie nadaje się do różnorodnych kulinarnych eksperymentów. Pasuje do wielu dań zarówno tych mięsnych, jak i niezwykle...
23,83 zł 34,90 zł
Do koszyka Zobacz więcej
Kuchnia malucha. - Dorota Szymańska

Kuchnia malucha.

Profesjonalny poradnik żywienia małych dzieci

Wydawca: Dragon
Poradnik napisany przez profesjonalnego dietetyka dziecięcego. Opisuje żywienie dziecka w pierwszych 3 latach życia zgodnie z aktualnymi zaleceniami WHO (Światowej Organizacjo Zdrowia). Zawiera sze...
Niedostępny
Zobacz więcej
Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem część 1 - Małgorzata Konarzewska

Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem część 1

Podręcznik dla zawodu kucharz małej gastronomii w zasadniczej szkole zawodowej

Wydawca: Rea
Podręcznik został opracowany zgodnie z podstawą programową kształcenia w zawodzie kucharz małej gastronomii. Część I podręcznika zawiera wiadomości dotyczące bezpieczeństwa i higieny pracy w ...
Niedostępny
Zobacz więcej
Za mamusię, za tatusia - sposób na niejadka - Marta Bąkowska

Za mamusię, za tatusia - sposób na...

Książka (miękka ze skrzydełkami)
Niedostępny
Za mamusię, za tatusia - sposób na niejadka - Marta Bąkowska

Za mamusię, za tatusia - sposób na niejadka

Jak kształtować prawidłowe nawyki związane z jedzeniem u dzieci na różnych eatapch rozwoju

Wydawca: Rea
Książka adresowana jest do rodziców, którzy chcą świadomie kształtować nawyki żywieniowe swoich dzieci na różnych etapach ich rozwoju,a szczególnie do tych, kt&oac...
Niedostępny
Zobacz więcej
Kuchnia Polska

Kuchnia Polska

Książka (twarda)
Niedostępny
Kuchnia Polska

Kuchnia Polska

Wydawca: Dragon
Wielka księga przepisów polskiej kuchni wzbogacona praktycznymi poradami oraz ciekawostkami kulinarnymi. Interesujące zestawienie dwóch trendów żywieniowych: tradycyjnych przep...
Niedostępny
Zobacz więcej
505 sałatek, surówek i sałat

505 sałatek, surówek i sałat

Książka (miękka)
Niedostępny
505 sałatek, surówek i sałat

505 sałatek, surówek i sałat

Wydawca: Rea
Chcesz zaskoczyć gości niebanalnymi zestawieniami warzyw i dodatków? Podaj jedną z naszych wyjątkowych sałatek. A może chcesz mieć dietetyczne posiłki do pracy? Lub pyszne dania obiadowe, kt...
Niedostępny
Zobacz więcej
Kuchnia ojca Teodora - Teodor Stępień

Kuchnia ojca Teodora, Dania obiadowe

Książka (miękka ze skrzydełkami)
Niedostępny
Kuchnia ojca Teodora - Teodor Stępień

Kuchnia ojca Teodora

Dania obiadowe

Wydawca: Rea
Kuchnia ojca Teodora. Dania obiadowe to książka kucharska powstała z miłości do gotowania. Ojciec Teodor prezentuje ponad 120 smacznych przepisów na zupy i drugie dania, które gromadz...
Niedostępny
Zobacz więcej
Smacznie, zdrowo, ekspresowo - Anna Kłosińska

Smacznie, zdrowo, ekspresowo

Książka (miękka)
Niedostępny
Smacznie, zdrowo, ekspresowo - Anna Kłosińska

Smacznie, zdrowo, ekspresowo

Wydawca: Rea
Celem poradnika jest przekazanie praktycznej wiedzy, jak skutecznie "zorganizować się" w kuchni, opracować zdrowe menu dla siebie lub dla rodziny oraz w krótkim czasie przygotować ...
Niedostępny
Zobacz więcej
Prawdziwa kuchnia polska - Hanna Szymanderska

Prawdziwa kuchnia polska

Książka (twarda)
Niedostępny
Prawdziwa kuchnia polska - Hanna Szymanderska

Prawdziwa kuchnia polska

Wydawca: Rea
Prawdziwa kuchnia polska to dzieło wyjątkowe. Stanowi doskonałe kompendium wiedzy o polskiej kuchni: dawnej i współczesnej, „oficjalnej” i regionalnej, środkowopolskiej i kresowe...
Niedostępny
Zobacz więcej
Owocowa rewolucja

Owocowa rewolucja, Niezwykłe właśc...

Książka (miękka ze skrzydełkami)
Niedostępny
Owocowa rewolucja

Owocowa rewolucja

Niezwykłe właściwości zwykłych owoców

Wydawca: Rea
Odkryj niezwykłe walory odżywcze, zdrowotne i smakowe owoców jagodowych: truskawek, malin, jagód, borówek i porzeczek. Poznaj ich zastosowanie w codziennej diecie: nie tylko ja...
Niedostępny
Zobacz więcej
Kąski z gąski, indyka i kaczki - Tadeusz Barowicz

Kąski z gąski, indyka i kaczki

Książka (miękka ze skrzydełkami)
Niedostępny
Kąski z gąski, indyka i kaczki - Tadeusz Barowicz

Kąski z gąski, indyka i kaczki

Wydawca: Rea
Mięso indyka, gęsi lub kaczki jest wykwintne a zarazem odznacza się znakomitymi właściwościami dietetycznymi. Książka zawiera 121 sprawdzonych propozycji na potrawy z indyka, gęsi i kaczek. Znajdu...
Niedostępny
Zobacz więcej
Obsługa kelnerska Klasa mistrzowska - Wilhelm Gutmayer

Obsługa kelnerska Klasa mistrzowska

Wydawca: Rea
Krojenie, filetowanie, flambirowanie, marynowanie to najważniejsze umiejętności kelnerów najwyższej klasy. Fachowe podawanie serów oraz kawy, umiejętne doradzanie gościom to kolejny d...
Niedostępny
Zobacz więcej
Znaleziono: 119 pozycji
Przeglądaj:
Sortuj według:
  • Popularność rosnąco
  • Popularność malejąco
  • Od najstarszych
  • Od najnowszych
  • Cena rosnąco
  • Cena malejąco
  • Tytuł od A do Z
  • Tytuł od Z do A
  • Autor od A do Z
  • Autor od Z do A
  • Wydawca od A do Z
  • Wydawca od Z do A
Popularność malejąco
Wyświetl:
  • 20
  • 40
  • 80
20