0 POZYCJI
KOSZYK PUSTY

Książki kucharskie

Na rynku wydawniczym pojawiają się ciągle nowe pozycje z zakresu kulinariów, wychodzące naprzeciw potrzebom czytelniczek i czytelników poszukujących przepisów na zdrowe potrawy, obfitujące w niezbędne do prawidłowego funkcjonowania składniki, witaminy i minerały. Odbiorcy nie są już skazani na jeden rodzaj kuchni i ograniczone produkty.

Wydawnictwo Lekarskie PZWL w ofercie księgarni medycznej zebrało pozycje dotyczące kuchni, które nastawione są na długofalowe poprawienie dobrostanu konsumentów. Specjaliści są zgodni w holistycznym podejściu do zdrowia człowieka, z czego wynika otoczenie szczególną troską sfery dietetyki i żywienia. Aby zachować pełnię zdrowia należy zadbać o przygotowywanie pełnowartościowych posiłków i umiar w żywieniu.

Również proces leczenia rozmaitych schorzeń można usprawnić, włączając w kurację odpowiednią dietę. Takie przypadłości, jak insulinooporność, endometrioza, refluks przełyku czy zespół jelita drażliwego wymagają od pacjenta stosowania się do szczególnych wytycznych żywieniowych, a od lekarza przedstawienia pacjentowi alternatywnego planu dietetycznego, ze szczególnym uwzględnieniem konkretnych produktów wykluczonych. Aby ułatwić proces zaznajamiania się z nowymi zasadami i by łatwiej było wprowadzić w życie przepisy dostosowane do jednostki, przygotowaliśmy dla Państwa ofertę książek kucharskich tematycznie sprofilowanych do tematyki alergii pokarmowych i nietolerancji, który uzupełniliśmy o publikacje zaznajamiające z dziedziną mikrobiologii drobnoustrojów jelitowych.

Leczenie dietą przynosi nadzieję pacjentom o zaostrzonym przebiegu choroby, osobom, które tracą nadzieję na długotrwałe efekty. Zdrowe żywienie powinno zacząć funkcjonować w świadomości pacjentów i lekarzy jako podwaliny pod dalsze kuracje i zabiegi medyczne. Oczywiście odpowiednia dieta nie może być lekarstwem na wszystkie dolegliwości, a pacjenci powinni pozostawać w stałym kontakcie z lekarzem, jednak zbilansowane posiłki mogą łagodzić objawy, a w niektórych przypadkach nawet całkowicie wyeliminować problem.

Zachęcamy Państwa do zapoznania się z ofertą księgarni internetowej PZWL w dziedzinie książek kucharskich i poradników z przepisami. Zbiór publikacji jest stale aktualizowany o nowe pozycje, by uwzględnić potrzeby osób z różnymi przypadłościami i zadbać o zróżnicowanie w zakresie ofert diet prozdrowotnych.

Znaleziono: 127 pozycji
Przeglądaj:
Sortuj według:
  • Popularność rosnąco
  • Popularność malejąco
  • Od najstarszych
  • Od najnowszych
  • Cena rosnąco
  • Cena malejąco
  • Tytuł od A do Z
  • Tytuł od Z do A
  • Autor od A do Z
  • Autor od Z do A
  • Wydawca od A do Z
  • Wydawca od Z do A
Popularność malejąco
Wyświetl:
  • 20
  • 40
  • 80
20
Wine Folly Magnum Edition - Justin Hammack - 13 %

Wine Folly Magnum Edition

Wydawca: Penguin Books
Want to pick the perfect wine for dinner? Red, white or Rose? Dry or Fruity? Spanish or Portuguese? Become the expert with Wine Folly's Magnum Edition: The Master Guide.It will take you...
138,23 zł 158,00 zł
Do koszyka Zobacz więcej
Unprocessed - Kimberley Wilson - 17 %

Unprocessed

Książka (miękka)
48,68 zł 59,00 zł
Do koszyka
Unprocessed - Kimberley Wilson - 17 %

Unprocessed

Wydawca: Penguin Books
We all know that as a nation our mental health is in crisis. But what most don't know is that a critical ingredient in this debate, and a crucial part of the solution - what we eat - is being ignor...
48,68 zł 59,00 zł
Do koszyka Zobacz więcej
The Camping Cookbook - Annie Bell - 17 %

The Camping Cookbook

Książka (miękka)
48,68 zł 59,00 zł
Do koszyka
The Camping Cookbook - Annie Bell - 17 %

The Camping Cookbook

Autor: Annie Bell
Wydawca: Kyle Books
In this beautifully illustrated book, Annie Bell shows you how to make delicious and winning camping recipes with just the barest essentials to hand. Using a travelling barbecue, one-ring burner or...
48,68 zł 59,00 zł
Do koszyka Zobacz więcej
Spice Box - Sunil Ghai - 47 %

Spice Box

Easy, everyday Indian food

Autor: Sunil Ghai
Wydawca: Penguin Books
The debut cookery book from Ireland's leading Indian chef: over 100 easy, fresh recipes to make everydayGreat Indian food is about making food come alive from a handful of spices you ca...
60,36 zł 114,00 zł
Do koszyka Zobacz więcej
Cooking South of the Clouds - Georgia Freedman

Cooking South of the Clouds

Recipes and Stories from China's Yunnan Province

Wydawca: Kyle Books
Recipes and Stories from China's Yunnan Province by food and travel writer Georgia Freedman offers a tour of Yunnan's many foods.From the famed Crossing the Bridge Noodles to dishes lik...
116,10 zł 129,00 zł
Do koszyka Zobacz więcej
Jamie Cooks Italy - Jamie Oliver - 13 %

Jamie Cooks Italy

Książka (twarda z obwolutą)
101,05 zł 115,50 zł
Do koszyka
Jamie Cooks Italy - Jamie Oliver - 13 %

Jamie Cooks Italy

Autor: Jamie Oliver
Wydawca: Penguin Books
Jamie returns to cooking the food he loves the most, getting right to heart of the Italian kitchen in his ultimate go-to Italian cookbook. He shows you that truly authentic Italian cooking is simpl...
101,05 zł 115,50 zł
Do koszyka Zobacz więcej
Przepisy na szczęście. Qmam kasze 2 - Maia Sobczak - 24 %

Przepisy na szczęście. Qmam kasze 2

Autor: Maia Sobczak
Wydawca: Muza
Najnowsza książka autorki bestsellerowej książki "Qmam kasze". Druga część książki zawiera około 70 przepisów na bazie ryżu, komosy ryżowej, nasion chia oraz mąki orkiszowej i szałwii hiszpańskiej....
30,44 zł 39,90 zł
Do koszyka Zobacz więcej
Przepisy na kaca - Hanna Szymanderska - 32 %

Przepisy na kaca

Książka (miękka)
17,09 zł 24,99 zł
Do koszyka
Przepisy na kaca - Hanna Szymanderska - 32 %

Przepisy na kaca

Wydawca: Muza
Złe miłego następstwa – kac, kociokwik, katzenjammer, glątwa – zjawisko ośmieszane w literaturze, lekceważone przez encyklopedystów nie zasłużyło sobie na poważne potraktowanie t...
17,09 zł 24,99 zł
Do koszyka Zobacz więcej
Cook Japanese at Home - Kimiko Barber

Cook Japanese at Home

Książka (twarda)
Niedostępny
Cook Japanese at Home - Kimiko Barber

Cook Japanese at Home

Autor: Kimiko Barber
Wydawca: Kyle Books
Japanese food is healthy, delicious and universally enjoyed, but despite the popularity of sushi and noodle bars around the world, so few of us cook this delightful cuisine at home. This impeccable...
Niedostępny
Zobacz więcej
Goodness of Ginger & Turmeric - Emily Jonzen

Goodness of Ginger & Turmeric

Książka (twarda)
Niedostępny
Goodness of Ginger & Turmeric - Emily Jonzen

Goodness of Ginger & Turmeric

Autor: Emily Jonzen
Wydawca: Kyle Books
Part of The Goodness Of series, this book is arranged into Drinks, Tonics & Preserves, Light Bites & Sides, Mains and Sweet Treats, with a selection of vegetarian, gluten-free and dairy-fre...
Niedostępny
Zobacz więcej
East - Meera Sodha

East

120 Vegetarian and Vegan recipes from Bangalore to Beijing

Autor: Meera Sodha
Wydawca: Penguin Books
Modern, vibrant, fuss-free food made from British ingredients but with an Eastern slant, East is a must-have whether you're vegan, vegetarian, or simply want to eat more delicious meat-free food.
Niedostępny
Zobacz więcej
Mastering the Art of French Cooking Volume Two - Simone Beck

Mastering the Art of French Cooking Volume Two

Wydawca: Penguin Books
Soups from the garden, bisques from the sea, famous fish stews from Provence and Normandy, the real French crunchy bread, meats, vegetables and desserts in variety, all accompanied by step-by-step ...
Niedostępny
Zobacz więcej
The Art of Edible Flowers - Rebecca Sullivan

The Art of Edible Flowers

Książka (twarda)
Niedostępny
The Art of Edible Flowers - Rebecca Sullivan

The Art of Edible Flowers

Wydawca: Kyle Books
This gorgeous little book is a joyful exploration of the many ways in which flowers can be used in a range of delicious recipes. From Rose and Lavender Cocktail Syrup to Jasmine and Green Tea Ice C...
Niedostępny
Zobacz więcej
The Veg Box - Stephen Flynn

The Veg Box

10 Vegetables, 10 Ways

Wydawca: Penguin Books
David and Stephen Flynn, a.k.a the Happy Pear twins, are back with their simplest cookbook yet!The perfect collection for vegans, vegetarians, or anyone looking to eat more plant-based ...
Niedostępny
Zobacz więcej
Orange Blossom and Honey - John Gregory-Smith

Orange Blossom and Honey

Magical Moroccan recipes from the Souks to the Sahara

Wydawca: Kyle Books
Orange Blossom & Honey is a culinary journey across Morocco, from the souks of Marrakesh, through the Sahara, and onto the blustery shores of the Atlantic coast. In researching this book, John ...
Niedostępny
Zobacz więcej
Cravings Hungry for More - Chrissy Teigen

Cravings Hungry for More

Książka (twarda)
Niedostępny
Cravings Hungry for More - Chrissy Teigen

Cravings Hungry for More

Wydawca: Penguin Books
For anyone who loved Chrissy's first cookbook, this is a sure-fire winner - full of irresistible recipes written with the sense of humour that's made her a social media sensation.After ...
Niedostępny
Zobacz więcej
Gastrophysics - Charles Spence

Gastrophysics

Książka (miękka)
Niedostępny
Gastrophysics - Charles Spence

Gastrophysics

Wydawca: Penguin Books
 Why do we consume 35% more food when eating with one more person, and 75% more when with three? Why are 27% of drinks bought on aeroplanes tomato juice? How are chefs and companies planning t...
Niedostępny
Zobacz więcej
Mastering the Art of French Cooking Volume One - Julia Child

Mastering the Art of French Cooking Volume One

Wydawca: Penguin Books
'This isn't just any cookery book. It is Mastering the Art of French Cooking, first published in 1961, and it's a book that is a statement, not of culinary intent, but of aspiration, a commitment t...
Niedostępny
Zobacz więcej
A Short History of Drunkenness - Mark Forsyth

A Short History of Drunkenness

Książka (miękka)
Niedostępny
A Short History of Drunkenness - Mark Forsyth

A Short History of Drunkenness

Autor: Mark Forsyth
Wydawca: Penguin Books
Almost every culture on earth has drink, and where there's drink there's drunkenness. But in every age and in every place drunkenness is a little bit different. It can be religious, it can be sexua...
Niedostępny
Zobacz więcej
The Diabetes Weight-Loss Cookbook - Katie Caldesi

The Diabetes Weight-Loss Cookbook

Wydawca: Kyle Books
In 2012 Giancarlo Caldesi was diagnosed with type 2 diabetes.Since adopting a low-carb diet he has lost almost 4 stone and put his diabetes into remission - transforming his and his fam...
Niedostępny
Zobacz więcej
Znaleziono: 127 pozycji
Przeglądaj:
Sortuj według:
  • Popularność rosnąco
  • Popularność malejąco
  • Od najstarszych
  • Od najnowszych
  • Cena rosnąco
  • Cena malejąco
  • Tytuł od A do Z
  • Tytuł od Z do A
  • Autor od A do Z
  • Autor od Z do A
  • Wydawca od A do Z
  • Wydawca od Z do A
Popularność malejąco
Wyświetl:
  • 20
  • 40
  • 80
20