0 POZYCJI
KOSZYK PUSTY

Książki kucharskie

Na rynku wydawniczym pojawiają się ciągle nowe pozycje z zakresu kulinariów, wychodzące naprzeciw potrzebom czytelniczek i czytelników poszukujących przepisów na zdrowe potrawy, obfitujące w niezbędne do prawidłowego funkcjonowania składniki, witaminy i minerały. Odbiorcy nie są już skazani na jeden rodzaj kuchni i ograniczone produkty.

Wydawnictwo Lekarskie PZWL w ofercie księgarni medycznej zebrało pozycje dotyczące kuchni, które nastawione są na długofalowe poprawienie dobrostanu konsumentów. Specjaliści są zgodni w holistycznym podejściu do zdrowia człowieka, z czego wynika otoczenie szczególną troską sfery dietetyki i żywienia. Aby zachować pełnię zdrowia należy zadbać o przygotowywanie pełnowartościowych posiłków i umiar w żywieniu.

Również proces leczenia rozmaitych schorzeń można usprawnić, włączając w kurację odpowiednią dietę. Takie przypadłości, jak insulinooporność, endometrioza, refluks przełyku czy zespół jelita drażliwego wymagają od pacjenta stosowania się do szczególnych wytycznych żywieniowych, a od lekarza przedstawienia pacjentowi alternatywnego planu dietetycznego, ze szczególnym uwzględnieniem konkretnych produktów wykluczonych. Aby ułatwić proces zaznajamiania się z nowymi zasadami i by łatwiej było wprowadzić w życie przepisy dostosowane do jednostki, przygotowaliśmy dla Państwa ofertę książek kucharskich tematycznie sprofilowanych do tematyki alergii pokarmowych i nietolerancji, który uzupełniliśmy o publikacje zaznajamiające z dziedziną mikrobiologii drobnoustrojów jelitowych.

Leczenie dietą przynosi nadzieję pacjentom o zaostrzonym przebiegu choroby, osobom, które tracą nadzieję na długotrwałe efekty. Zdrowe żywienie powinno zacząć funkcjonować w świadomości pacjentów i lekarzy jako podwaliny pod dalsze kuracje i zabiegi medyczne. Oczywiście odpowiednia dieta nie może być lekarstwem na wszystkie dolegliwości, a pacjenci powinni pozostawać w stałym kontakcie z lekarzem, jednak zbilansowane posiłki mogą łagodzić objawy, a w niektórych przypadkach nawet całkowicie wyeliminować problem.

Zachęcamy Państwa do zapoznania się z ofertą księgarni internetowej PZWL w dziedzinie książek kucharskich i poradników z przepisami. Zbiór publikacji jest stale aktualizowany o nowe pozycje, by uwzględnić potrzeby osób z różnymi przypadłościami i zadbać o zróżnicowanie w zakresie ofert diet prozdrowotnych.

Znaleziono: 15 pozycji
Przeglądaj:
Sortuj według:
  • Popularność rosnąco
  • Popularność malejąco
  • Od najstarszych
  • Od najnowszych
  • Cena rosnąco
  • Cena malejąco
  • Tytuł od A do Z
  • Tytuł od Z do A
  • Autor od A do Z
  • Autor od Z do A
  • Wydawca od A do Z
  • Wydawca od Z do A
Popularność malejąco
Wyświetl:
  • 20
  • 40
  • 80
20
Sobremesa - Susana Villasuso - 18 %

Sobremesa

Tasty Mexican Recipes for Every Day
Wydawca: Square Peg
In Mexico, ‘sobremesa’ – which translates to ‘over the table’ – is all about enjoyment. It is the tradition of relaxing at the dining table with loved ones, shar...
Książka (twarda)
106,38 zł 129,00 zł
Do koszyka
Nanban - Tim Anderson - 17 %

Nanban

Autor: Tim Anderson
Wydawca: Square Peg
Think of a bowl of ramen overflowing with toppings and texture and flavour, gyoza full of umami and spice, or meltingly soft pork belly buns. Currently exploding on the UK scene by way of street-fo...
Książka (twarda)
130,38 zł 158,00 zł
Do koszyka
Legendary Dinners - Anne Petersen - 21 %

Legendary Dinners

From Grace Kelly to Jackson Pollock
Autor: Anne Petersen
Wydawca: Prestel
This sumptuous blend of recipes with cultural history is a dinner invitation you won’t want to pass up.Chances are you weren’t invited to the wedding of Grace Kelly an...
Książka (twarda z obwolutą)
126,20 zł 160,00 zł
Do koszyka
Sourdough - Martina Goernemann - 17 %

Sourdough

Wydawca: Prestel
Sourdough bread, delicious, tangy, satisfying, is one of life's real pleasures, but like all good things, it takes time. In this journey through the world of sourdough bread baking, Martina Goernem...
Książka (twarda)
114,68 zł 139,00 zł
Do koszyka
New European Baking - Laurel Kratochvila - 19 %

New European Baking

99 Recipes for Breads, Brioches and Pastries
Wydawca: Prestel
From sweet to savory, basic breads to fancy pastry, this elegant and thoroughly modern cookbook distills centuries of European tradition and heritage into mouthwatering recipes that home bakers can...
Książka (twarda)
112,46 zł 138,00 zł
Do koszyka
Painting the Plate - Felicity Souter - 30 %

Painting the Plate

52 Recipes Inspired by Great Works of Art from Mark Rot...
Wydawca: Prestel
This unique cookbook pairs artistic masterpieces with effortless recipes that will turn your dining room table into a feast for the eyes and the palate.Filled with gorgeous photog...
Książka (twarda)
112,27 zł 160,00 zł
Niedostępny
Red Sands - Caroline Eden

Red Sands

Autor: Caroline Eden
Winner of the Andre Simon Food Book Award 2020"Caroline Eden is an extraordinarily creative and gifted writer. Red Sands captures the sights, tastes and feel of Central Asia so well that when ...
Książka (twarda)
134,10 zł 149,00 zł
Niedostępny
Sambal Shiok Malaysian Cook - Mandy Yin - 19 %

Sambal Shiok Malaysian Cook

Autor: Mandy Yin
A soulful tribute to Malaysian cuisine, from snacks, soups and salads, to rice and noodle dishes, curries and sweet things.Sambal Shiok is a brilliant collection of over 90 accessible r...
Książka (twarda)
113,27 zł 139,00 zł
Niedostępny
The Art of the Larder - Claire Thomson

The Art of the Larder

This is going straight on the shelf by my cooker. Many people have tried to write a useful 'store cupboard' cookbook. Claire Thomson has succeeded.' - Diana Henry'A great cookery book. ...
Książka (twarda)
116,10 zł 129,00 zł
Niedostępny
The Noble Rot Book: Wine from Another Galaxy - Mark Andrew - 28 %

The Noble Rot Book: Wine from Another Galaxy

Choosing wine in a restaurant or shop can seem an unfathomable business.But, according to Dan Keeling and Mark Andrew, the duo behind London's Noble Rot, it needn't be that way. In Wine...
Książka (twarda)
122,24 zł 169,00 zł
Niedostępny
Cocoa - Sue Quinn

Cocoa

An exploration of chocolate, with recipes
Autor: Sue Quinn
Chocolate has beguiled us for millennia. From the spiced drinks sipped by the elite in ancient Mesoamerica to the artisan bars spiked with intriguing flavours we devour today, chocolate has always ...
Książka (twarda)
116,10 zł 129,00 zł
Niedostępny
Kuchnia żydowska - Outlet - G.A. Dubowis - 40 %

Kuchnia żydowska - Outlet

Autor: G.A. Dubowis
Wydawca: Rea
Prawdziwi smakosze po przeczytaniu tej książki będą zadowoleni nie tylko z powodu przygotowania i spożycia dań kuchni żydowskiej, ale także z powodu biesiady z dowcipnym człowiekiem - autorem tej k...
Książka (twarda)
OUTLET
100,80 zł 168,00 zł
Niedostępny
Prawdziwa kuchnia polska - Hanna Szymanderska

Prawdziwa kuchnia polska

Smaki, tradycje, receptury
Wydawca: Rea
Prawdziwa Kuchnia Polska to dzieło wyjątkowe zawierające niezwykle obszerną wiedzę na temat kuchni polskiej: dawnej i współczesnej, „oficjalnej” i regionalnej, środkowopolskiej i...
Książka (twarda z obwolutą)
148,50 zł 165,00 zł
Niedostępny
Kucharz & Gastronom Vademecum

Kucharz & Gastronom Vademecum

Wydawca: Rea
Książka została przygotowana przez grono specjalistów - naukowców zajmujących się żywieniem oraz szefów kuchni. W części pierwszej zostały omówione zasady organiza...
Książka (twarda z obwolutą)
148,50 zł 165,00 zł
Niedostępny
Prawdziwa kuchnia polska wersja angielska - Hanna Szymanderska

Prawdziwa kuchnia polska wersja angielska

Wydawca: Rea
Prawdziwa Kuchnia Polska to dzieło wyjątkowe zawierające niezwykle obszerną wiedzę na temat kuchni polskiej: dawnej i współczesnej, „ oficjalnej” i regionalnej, środkowopolskiej ...
Książka (twarda z obwolutą)
148,50 zł 165,00 zł
Niedostępny
Znaleziono: 15 pozycji
Przeglądaj:
Sortuj według:
  • Popularność rosnąco
  • Popularność malejąco
  • Od najstarszych
  • Od najnowszych
  • Cena rosnąco
  • Cena malejąco
  • Tytuł od A do Z
  • Tytuł od Z do A
  • Autor od A do Z
  • Autor od Z do A
  • Wydawca od A do Z
  • Wydawca od Z do A
Popularność malejąco
Wyświetl:
  • 20
  • 40
  • 80
20