0 POZYCJI
KOSZYK PUSTY

Książki kucharskie

Na rynku wydawniczym pojawiają się ciągle nowe pozycje z zakresu kulinariów, wychodzące naprzeciw potrzebom czytelniczek i czytelników poszukujących przepisów na zdrowe potrawy, obfitujące w niezbędne do prawidłowego funkcjonowania składniki, witaminy i minerały. Odbiorcy nie są już skazani na jeden rodzaj kuchni i ograniczone produkty.

Wydawnictwo Lekarskie PZWL w ofercie księgarni medycznej zebrało pozycje dotyczące kuchni, które nastawione są na długofalowe poprawienie dobrostanu konsumentów. Specjaliści są zgodni w holistycznym podejściu do zdrowia człowieka, z czego wynika otoczenie szczególną troską sfery dietetyki i żywienia. Aby zachować pełnię zdrowia należy zadbać o przygotowywanie pełnowartościowych posiłków i umiar w żywieniu.

Również proces leczenia rozmaitych schorzeń można usprawnić, włączając w kurację odpowiednią dietę. Takie przypadłości, jak insulinooporność, endometrioza, refluks przełyku czy zespół jelita drażliwego wymagają od pacjenta stosowania się do szczególnych wytycznych żywieniowych, a od lekarza przedstawienia pacjentowi alternatywnego planu dietetycznego, ze szczególnym uwzględnieniem konkretnych produktów wykluczonych. Aby ułatwić proces zaznajamiania się z nowymi zasadami i by łatwiej było wprowadzić w życie przepisy dostosowane do jednostki, przygotowaliśmy dla Państwa ofertę książek kucharskich tematycznie sprofilowanych do tematyki alergii pokarmowych i nietolerancji, który uzupełniliśmy o publikacje zaznajamiające z dziedziną mikrobiologii drobnoustrojów jelitowych.

Leczenie dietą przynosi nadzieję pacjentom o zaostrzonym przebiegu choroby, osobom, które tracą nadzieję na długotrwałe efekty. Zdrowe żywienie powinno zacząć funkcjonować w świadomości pacjentów i lekarzy jako podwaliny pod dalsze kuracje i zabiegi medyczne. Oczywiście odpowiednia dieta nie może być lekarstwem na wszystkie dolegliwości, a pacjenci powinni pozostawać w stałym kontakcie z lekarzem, jednak zbilansowane posiłki mogą łagodzić objawy, a w niektórych przypadkach nawet całkowicie wyeliminować problem.

Zachęcamy Państwa do zapoznania się z ofertą księgarni internetowej PZWL w dziedzinie książek kucharskich i poradników z przepisami. Zbiór publikacji jest stale aktualizowany o nowe pozycje, by uwzględnić potrzeby osób z różnymi przypadłościami i zadbać o zróżnicowanie w zakresie ofert diet prozdrowotnych.

Znaleziono: 11 pozycji
Przeglądaj:
Sortuj według:
  • Popularność rosnąco
  • Popularność malejąco
  • Od najstarszych
  • Od najnowszych
  • Cena rosnąco
  • Cena malejąco
  • Tytuł od A do Z
  • Tytuł od Z do A
  • Autor od A do Z
  • Autor od Z do A
  • Wydawca od A do Z
  • Wydawca od Z do A
Popularność malejąco
Wyświetl:
  • 20
  • 40
  • 80
20
Mezcla - Ixta Belfrage - 19 %

Mezcla, Recipes to excite

Książka (twarda)
127,13 zł 156,00 zł
Do koszyka
Mezcla - Ixta Belfrage - 19 %

Mezcla

Recipes to excite

Autor: Ixta Belfrage
Wydawca: Ebury Press
'One-in-a-million creativity, Ixta's food is simply outstanding!' Yotam Ottolenghi'This is such a beautiful and joyful book.' Nigella Lawson'Ixta is what we all long for in ...
127,13 zł 156,00 zł
Do koszyka Zobacz więcej
Ottolenghi Flavour - Ixta Belfrage - 12 %

Ottolenghi Flavour

Wydawca: Ebury Press
Flavour-forward, vegetable-based recipes are at the heart of Yotam Ottolenghi’s food.In this stunning new cookbook Yotam and co-writer Ixta Belfrage break down the three factors t...
100,67 zł 114,77 zł
Do koszyka Zobacz więcej
Falastin: A Cookbook - Yotam Ottolenghi - 19 %

Falastin: A Cookbook

Wydawca: Ebury Press
‘This lavish compendium of Palestinian recipes… photographed so vividly you can almost smell the freshly chopped parsley.’ The Times‘a vibrant collection of rec...
119,79 zł 147,00 zł
Do koszyka Zobacz więcej
Orange Blossom and Honey - John Gregory-Smith

Orange Blossom and Honey

Magical Moroccan recipes from the Souks to the Sahara

Wydawca: Kyle Books
Orange Blossom & Honey is a culinary journey across Morocco, from the souks of Marrakesh, through the Sahara, and onto the blustery shores of the Atlantic coast. In researching this book, John ...
Niedostępny
Zobacz więcej
From the Veg Patch - Kathy Slack

From the Veg Patch

Książka (twarda)
Niedostępny
From the Veg Patch - Kathy Slack

From the Veg Patch

Autor: Kathy Slack
Wydawca: Ebury Press
Everyday recipes that make vegetables the star of the showKathy Slack takes us through a year in her veg patch in this celebration of her ten favourite things to grow and eat.
Niedostępny
Zobacz więcej
New York Times Cooking - Sam Sifton

New York Times Cooking, No-Recipe ...

Książka (zintegrowana)
Niedostępny
New York Times Cooking - Sam Sifton

New York Times Cooking

No-Recipe Recipes

Autor: Sam Sifton
Wydawca: Ebury Press
You Don't Need a Recipe. Really, You Don't.Sam Sifton, founding editor of New York Times Cooking, makes cooking easy with this handy book of delicious dishes.Find inspiratio...
Niedostępny
Zobacz więcej
Eat Green - Melissa Hemsley

Eat Green

Książka (twarda)
Niedostępny
Eat Green - Melissa Hemsley

Eat Green

Wydawca: Ebury Press
‘A delicious and much-needed nudge towards a healthier and more sustainable kitchen’ Hugh Fearnley-Whittingstall'More than a recipe book, this is a guide for how to sh...
Niedostępny
Zobacz więcej
Melizs Kitchen - Meliz Berg

Melizs Kitchen

Książka (twarda)
Niedostępny
Melizs Kitchen - Meliz Berg

Melizs Kitchen

Autor: Meliz Berg
Wydawca: Ebury Press
Sunshine flavours everyone will loveMeliz's Kitchen is a celebration of the melting-pot of delicious spices and fresh flavours that make a Turkish-Cypriot kitchen.In this bo...
Niedostępny
Zobacz więcej
Ammu - Asma Khan

Ammu

Książka (twarda)
Niedostępny
Ammu - Asma Khan

Ammu

Autor: Asma Khan
Wydawca: Ebury Press
Indian family food with heart My Ammu, mother, is the centre of our family. This book is a tribute to the simple home-cooking from her kitchen in Calcutta. These dishes will...
Niedostępny
Zobacz więcej
Med A cookbook - Claudia Roden

Med A cookbook

Książka (twarda)
Niedostępny
Med A cookbook - Claudia Roden

Med A cookbook

Autor: Claudia Roden
Wydawca: Ebury Press
Travel the med from the comfort of your kitchen.Claudia Roden is credited with revolutionising Western attitudes to Middle Eastern and Mediterranean food. Over thirty years on from her ...
Niedostępny
Zobacz więcej
Cooking South of the Clouds - Georgia Freedman

Cooking South of the Clouds

Recipes and Stories from China's Yunnan Province

Wydawca: Kyle Books
Recipes and Stories from China's Yunnan Province by food and travel writer Georgia Freedman offers a tour of Yunnan's many foods.From the famed Crossing the Bridge Noodles to dishes lik...
Niedostępny
Zobacz więcej
Znaleziono: 11 pozycji
Przeglądaj:
Sortuj według:
  • Popularność rosnąco
  • Popularność malejąco
  • Od najstarszych
  • Od najnowszych
  • Cena rosnąco
  • Cena malejąco
  • Tytuł od A do Z
  • Tytuł od Z do A
  • Autor od A do Z
  • Autor od Z do A
  • Wydawca od A do Z
  • Wydawca od Z do A
Popularność malejąco
Wyświetl:
  • 20
  • 40
  • 80
20