0 POZYCJI
KOSZYK PUSTY

Książki kucharskie

Na rynku wydawniczym pojawiają się ciągle nowe pozycje z zakresu kulinariów, wychodzące naprzeciw potrzebom czytelniczek i czytelników poszukujących przepisów na zdrowe potrawy, obfitujące w niezbędne do prawidłowego funkcjonowania składniki, witaminy i minerały. Odbiorcy nie są już skazani na jeden rodzaj kuchni i ograniczone produkty.

Wydawnictwo Lekarskie PZWL w ofercie księgarni medycznej zebrało pozycje dotyczące kuchni, które nastawione są na długofalowe poprawienie dobrostanu konsumentów. Specjaliści są zgodni w holistycznym podejściu do zdrowia człowieka, z czego wynika otoczenie szczególną troską sfery dietetyki i żywienia. Aby zachować pełnię zdrowia należy zadbać o przygotowywanie pełnowartościowych posiłków i umiar w żywieniu.

Również proces leczenia rozmaitych schorzeń można usprawnić, włączając w kurację odpowiednią dietę. Takie przypadłości, jak insulinooporność, endometrioza, refluks przełyku czy zespół jelita drażliwego wymagają od pacjenta stosowania się do szczególnych wytycznych żywieniowych, a od lekarza przedstawienia pacjentowi alternatywnego planu dietetycznego, ze szczególnym uwzględnieniem konkretnych produktów wykluczonych. Aby ułatwić proces zaznajamiania się z nowymi zasadami i by łatwiej było wprowadzić w życie przepisy dostosowane do jednostki, przygotowaliśmy dla Państwa ofertę książek kucharskich tematycznie sprofilowanych do tematyki alergii pokarmowych i nietolerancji, który uzupełniliśmy o publikacje zaznajamiające z dziedziną mikrobiologii drobnoustrojów jelitowych.

Leczenie dietą przynosi nadzieję pacjentom o zaostrzonym przebiegu choroby, osobom, które tracą nadzieję na długotrwałe efekty. Zdrowe żywienie powinno zacząć funkcjonować w świadomości pacjentów i lekarzy jako podwaliny pod dalsze kuracje i zabiegi medyczne. Oczywiście odpowiednia dieta nie może być lekarstwem na wszystkie dolegliwości, a pacjenci powinni pozostawać w stałym kontakcie z lekarzem, jednak zbilansowane posiłki mogą łagodzić objawy, a w niektórych przypadkach nawet całkowicie wyeliminować problem.

Zachęcamy Państwa do zapoznania się z ofertą księgarni internetowej PZWL w dziedzinie książek kucharskich i poradników z przepisami. Zbiór publikacji jest stale aktualizowany o nowe pozycje, by uwzględnić potrzeby osób z różnymi przypadłościami i zadbać o zróżnicowanie w zakresie ofert diet prozdrowotnych.

Znaleziono: 70 pozycji
Przeglądaj:
Sortuj według:
  • Popularność rosnąco
  • Popularność malejąco
  • Od najstarszych
  • Od najnowszych
  • Cena rosnąco
  • Cena malejąco
  • Tytuł od A do Z
  • Tytuł od Z do A
  • Autor od A do Z
  • Autor od Z do A
  • Wydawca od A do Z
  • Wydawca od Z do A
Popularność malejąco
Wyświetl:
  • 20
  • 40
  • 80
20
Wielka księga kanapek - Max Halley

Wielka księga kanapek

Książka (twarda)
PRZEDSPRZEDAŻ
56,89 zł 59,99 zł
Do koszyka
Wielka księga kanapek - Max Halley

Wielka księga kanapek

Autor: Max Halley
Wydawca: Buchmann
Najlepszy istniejący przewodnik po kanapkach, dzięki któremu szybko stworzysz tę idealną! Przepyszną, domową, ale równocześnie niebanalną. Max Halley jest właścicielem niezwykłego bis...
PRZEDSPRZEDAŻ
56,89 zł 59,99 zł
Do koszyka Zobacz więcej
Neapol łakomym okiem - Bartek Kieżun

Neapol łakomym okiem, Przewodnik p...

Książka (miękka ze skrzydełkami)
56,89 zł 59,99 zł
Do koszyka
Neapol łakomym okiem - Bartek Kieżun

Neapol łakomym okiem

Przewodnik po mieście i jego kuchni

Wydawca: Buchmann
Bartek Kieżun, autor bestsellerowej serii książek podróżniczo-kulinarnych, powraca z nowym projektem. W pierwszej odsłonie nowej serii łakomym okiem spogląda na jedno z najbardziej nieoczywi...
56,89 zł 59,99 zł
Do koszyka Zobacz więcej
Jerozolima do zjedzenia - Bartek Kieżun - 38 %

Jerozolima do zjedzenia

Wydawca: Buchmann
Kolejna z serii bestsellerowych książek podróżniczo-kulinarnych łącząca osobiste opowieści autora z niesamowitymi przepisami kulinarnymi. Tym razem Bartek Kieżun zaprasza nas do Jerozo...
61,67 zł 99,99 zł
Do koszyka Zobacz więcej
Organizacja produkcji gastronomicznej. HGT.12 - Beata Bilska

Organizacja produkcji gastronomicznej. HGT.12

Technikum

Wydawca: WSiP
Znany i lubiany podręcznik, zaktualizowany do podstawy programowej 2019. Omawia zagadnienia z czwartej części kwalifikacji HGT.12 – organizacja produkcji gastronomicznej. Przedstawia m.in.: z...
Podstawy gastronomii i technologii żywności Podręcznik do nauki zawodu Część 2 - Anna Kmiołek

Podstawy gastronomii i technologii żywności Podręcznik do nauki zawodu Część 2

Autor: Anna Kmiołek
Wydawca: WSiP
Podręcznik pomaga nabyć kompetencje wyszczególnione w Podstawie kształcenia w zawodach,czyli w umiejętnościach stanowiących podbudowę do kształcenia w zawodach: piekarz, cukiernik, wędliniar...
Obsługa klientów w gastronomii Zeszyt ćwiczeń Technik żywienia i usług gastronomicznych Kwalifikacja T.15.3 - Danuta Ławniczak

Obsługa klientów w gastronomii Zeszyt ćwiczeń Technik żywienia i usług gastronomicznych Kwalifikacja T.15.3

Szkoła ponadgimnazjalna

Wydawca: WSiP
Publikacja zawiera zadania i ćwiczenia skorelowane z podręcznikiem Usługi gastronomiczne, których zadaniem jest usystematyzowanie i utrwalenie wiedzy i umiejętności wchodzących w skład trzec...
Usługi gastronomiczne Kwalifikacja T.15.3 Podręcznik do nauki zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych - Anna Kmiołek

Usługi gastronomiczne Kwalifikacja T.15.3 Podręcznik do nauki zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych

Autor: Anna Kmiołek
Wydawca: WSiP
Podręcznik do nauki: przygotowywania oferty usług gastronomicznych, planowania działań związanych z promocją gastronomii, kalkulacji kosztów, prowadzenia spr...
Organizacja produkcji gastronomicznej Podręcznik do nauki zawodu Technik żywienia i usług gastronomicznych - Anna Kmiołek

Organizacja produkcji gastronomicznej Podręcznik do nauki zawodu Technik żywienia i usług gastronomicznych

Szkoła ponadgimnazjalna. Kwalifikacja T.15.2

Autor: Anna Kmiołek
Wydawca: WSiP
Podręcznik do nauki zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych realizujący treści z zakresu części 2 kwalifikacji T.15 (Organizacja produkcji gastronomicznej). Prezentuje wiedzę i uczy umieję...
Sporządzanie i ekspedycja potraw i napojów Część 2 Kwalifikacja T.6.2 Podręcznik do nauki zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych kucharz - Anna Kmiołek

Sporządzanie i ekspedycja potraw i napojów Część 2 Kwalifikacja T.6.2 Podręcznik do nauki zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych kucharz

Autor: Anna Kmiołek
Wydawca: WSiP
Podręcznik do nauki: sporządzania przekąsek, zup, deserów, napojów zimnych, gorących i alkoholowych, potraw dietetycznych, narodowych, regionalnych, przygotowy...
Sporządzanie i ekspedycja potraw i napojów Technologia gastronomiczna część 1 Podręcznik - Anna Kmiołek

Sporządzanie i ekspedycja potraw i napojów Technologia gastronomiczna część 1 Podręcznik

Technikum

Autor: Anna Kmiołek
Wydawca: WSiP
Podręcznik do nauki zawodów kucharz oraz technik żywienia i usług gastronomicznych realizujący treści z zakresu części 2 kwalifikacji T.6 (Sporządzanie i ekspedycja potraw i napojów)....
Ateny do zjedzenia - Bartek Kieżun - 38 %

Ateny do zjedzenia

Książka (twarda)
62,48 zł 99,99 zł
Do koszyka
Ateny do zjedzenia - Bartek Kieżun - 38 %

Ateny do zjedzenia

Wydawca: Buchmann
Ateny nie są łatwym kąskiem. Wysyłają chaotyczne wibracje, ale żyją pełnią życia. Potrafią zmęczyć ale i oczarować. „Ateny do zjedzenia” – kolejna książka autorstwa Bartka Kieżuna...
62,48 zł 99,99 zł
Do koszyka Zobacz więcej
Whisky Leksykon smakosza - David Wishart - 38 %

Whisky Leksykon smakosza

Autor: David Wishart
Wydawca: RM
O whisky napisano wiele książek, ale Whisky. Leksykon smakosza to pozycja wyjątkowa. W praktyczny sposób opisuje whisky słodową – ręcznie wytwarzaną, najszlachetniejszą spośród ...
62,27 zł 99,99 zł
Do koszyka Zobacz więcej
Italia do zjedzenia - Bartek Kieżun - 38 %

Italia do zjedzenia

Książka (twarda)
61,67 zł 99,99 zł
Do koszyka
Italia do zjedzenia - Bartek Kieżun - 38 %

Italia do zjedzenia

Wydawca: Buchmann
Nowe, rozszerzone wydanie bestsellerowej książki Bartka Kieżuna, znanego w blogosferze jako Krakowski Makaroniarz. „Italia do zjedzenia” została nagrodzona Nagrodą Magellana 2018,...
61,67 zł 99,99 zł
Do koszyka Zobacz więcej
Hiszpania do zjedzenia - Bartek Kieżun - 39 %

Hiszpania do zjedzenia

Wydawca: Buchmann
Po Włoszech, Portugalii i Stambule nasz naczelny smakosz rusza w podróż po Hiszpanii. Będzie jak zawsze – pięknie, interesująco i smacznie. Wśród anegdot o kraju basków z...
60,98 zł 99,99 zł
Do koszyka Zobacz więcej
Stambuł do zjedzenia - Bartek Kieżun - 38 %

Stambuł do zjedzenia

Książka (twarda)
61,67 zł 99,99 zł
Do koszyka
Stambuł do zjedzenia - Bartek Kieżun - 38 %

Stambuł do zjedzenia

Wydawca: Buchmann
Bartek Kieżun dociera do odległych zakątków Europy, by przywieźć stamtąd opowieści o Orient Expressie, Konstantynie, intrygujących restauracjach, o których wiedzą tylko wybrani, i naj...
61,67 zł 99,99 zł
Do koszyka Zobacz więcej
Działalność gospodarcza w gastronomii Podręcznik Gastronomia Tom 3 - Hanna Górska-Warsewicz

Działalność gospodarcza w gastronomii Podręcznik Gastronomia Tom 3

technik zywienia i usług gastronomicznych, kucharz

Wydawca: WSiP
Podręcznik do nauki podstaw działalności gospodarczej w zawodach kucharz oraz technik żywienia i usług gastronomicznych realizujący treści z zakresu PDG w branży gastronomicznej. Niezbędny do opano...
Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem Przygotowywanie i wydawanie dań Podręcznik Część 1 - Małgorzata Konarzewska

Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem Przygotowywanie i wydawanie dań Podręcznik Część 1

HGT.02. Technik żywienia i usług gastronomicznych.

Wydawca: WSiP
Znany i lubiany podręcznik dostosowany do podstawy programowej z 2019 r. omawia starannie surowce stosowane w gastronomii, kładzie przy tym duży nacisk na uwypuklone w nowej podstawie przyprawy ora...
Niedostępny
Zobacz więcej
Procesy technologiczne w gastronomii Zeszyt ćwiczeń Część 1 - Lidia Górska

Procesy technologiczne w gastronomii Zeszyt ćwiczeń Część 1

Kwalifikacja T.6

Wydawca: WSiP
Zeszyt ćwiczeń uczy praktycznych umiejętności w zakresie kwalifikacji T.6 (Sporządzanie potraw i napojów). Omawia różne rodzaje procesów technologicznych w gastr...
Niedostępny
Zobacz więcej
Repetytorium i testy egzaminacyjne Kwalifikacja TG.07/HGT.02 Egzamin zawodowy - Anna Kmiołek-Gizara

Repetytorium i testy egzaminacyjne Kwalifikacja TG.07/HGT.02 Egzamin zawodowy

Kucharz Technik żywienia i usług gastronomicznych. Szkoły ponadgimnazjalne i ponadpodstawowe

Wydawca: WSiP
Repetytorium to kompendium wiedzy z kwalifikacji TG.07 i HGT.02. Krótko prezentuje najważniejsze informacje, w czytelny sposób przypomina istotne cechy surowców gastronomicznyc...
Niedostępny
Zobacz więcej
Zbiór zadań z gastronomii - Magdalena Kaźmierczak

Zbiór zadań z gastronomii

Technik żywienia i usług gastronomicznych Kucharz

Wydawca: WSiP
Zbiór zadań pozwala ćwiczyć umiejętności liczenia wszystkich elementów z jakimi pracownik w zawodach kucharza i technika żywienia i usług gastronomicznych będzie miał do czynienia. Za...
Niedostępny
Zobacz więcej
Znaleziono: 70 pozycji
Przeglądaj:
Sortuj według:
  • Popularność rosnąco
  • Popularność malejąco
  • Od najstarszych
  • Od najnowszych
  • Cena rosnąco
  • Cena malejąco
  • Tytuł od A do Z
  • Tytuł od Z do A
  • Autor od A do Z
  • Autor od Z do A
  • Wydawca od A do Z
  • Wydawca od Z do A
Popularność malejąco
Wyświetl:
  • 20
  • 40
  • 80
20