0 POZYCJI
KOSZYK PUSTY

Książki kucharskie

Na rynku wydawniczym pojawiają się ciągle nowe pozycje z zakresu kulinariów, wychodzące naprzeciw potrzebom czytelniczek i czytelników poszukujących przepisów na zdrowe potrawy, obfitujące w niezbędne do prawidłowego funkcjonowania składniki, witaminy i minerały. Odbiorcy nie są już skazani na jeden rodzaj kuchni i ograniczone produkty.

Wydawnictwo Lekarskie PZWL w ofercie księgarni medycznej zebrało pozycje dotyczące kuchni, które nastawione są na długofalowe poprawienie dobrostanu konsumentów. Specjaliści są zgodni w holistycznym podejściu do zdrowia człowieka, z czego wynika otoczenie szczególną troską sfery dietetyki i żywienia. Aby zachować pełnię zdrowia należy zadbać o przygotowywanie pełnowartościowych posiłków i umiar w żywieniu.

Również proces leczenia rozmaitych schorzeń można usprawnić, włączając w kurację odpowiednią dietę. Takie przypadłości, jak insulinooporność, endometrioza, refluks przełyku czy zespół jelita drażliwego wymagają od pacjenta stosowania się do szczególnych wytycznych żywieniowych, a od lekarza przedstawienia pacjentowi alternatywnego planu dietetycznego, ze szczególnym uwzględnieniem konkretnych produktów wykluczonych. Aby ułatwić proces zaznajamiania się z nowymi zasadami i by łatwiej było wprowadzić w życie przepisy dostosowane do jednostki, przygotowaliśmy dla Państwa ofertę książek kucharskich tematycznie sprofilowanych do tematyki alergii pokarmowych i nietolerancji, który uzupełniliśmy o publikacje zaznajamiające z dziedziną mikrobiologii drobnoustrojów jelitowych.

Leczenie dietą przynosi nadzieję pacjentom o zaostrzonym przebiegu choroby, osobom, które tracą nadzieję na długotrwałe efekty. Zdrowe żywienie powinno zacząć funkcjonować w świadomości pacjentów i lekarzy jako podwaliny pod dalsze kuracje i zabiegi medyczne. Oczywiście odpowiednia dieta nie może być lekarstwem na wszystkie dolegliwości, a pacjenci powinni pozostawać w stałym kontakcie z lekarzem, jednak zbilansowane posiłki mogą łagodzić objawy, a w niektórych przypadkach nawet całkowicie wyeliminować problem.

Zachęcamy Państwa do zapoznania się z ofertą księgarni internetowej PZWL w dziedzinie książek kucharskich i poradników z przepisami. Zbiór publikacji jest stale aktualizowany o nowe pozycje, by uwzględnić potrzeby osób z różnymi przypadłościami i zadbać o zróżnicowanie w zakresie ofert diet prozdrowotnych.

Znaleziono: 7 pozycji
Przeglądaj:
Sortuj według:
  • Popularność rosnąco
  • Popularność malejąco
  • Od najstarszych
  • Od najnowszych
  • Cena rosnąco
  • Cena malejąco
  • Tytuł od A do Z
  • Tytuł od Z do A
  • Autor od A do Z
  • Autor od Z do A
  • Wydawca od A do Z
  • Wydawca od Z do A
Popularność malejąco
Wyświetl:
  • 20
  • 40
  • 80
20
Daj gryza Smakowite historie o jedzeniu - Natalia Baranowska - 32 %

Daj gryza Smakowite historie o jedzeniu

Wydawca: Dwie Siostry
W tysiąc smaków dookoła świata! Wielka wyprawa tropem dań, przypraw i składników z pięciu kontynentów w efektownym albumie pełnym ciekawostek i smakowitych przepisów.
50,59 zł 74,90 zł
Do koszyka Zobacz więcej
Nienasycone - Gjengedal Marianne Pfeffer - 32 %

Nienasycone

14 sławnych kobiet i 99 stylowych przepisów

Wydawca: Dwie Siostry
Apetyt na wolność, sztukę i sławę… Oraz na tort czekoladowy! Czternaście niezwykłych kobiet zabierze Was w wielką kulinarną podróż przez kraje i epoki.Podobno trzeba zjeść z kim...
53,97 zł 79,90 zł
Do koszyka Zobacz więcej
Suwała, Baron i inni - Aleksander Baron

Suwała, Baron i inni

Wydawca: Dwie Siostry
Tego jeszcze nie było: męskie gotowanie w wydaniu Dwóch Sióstr!Ozory wołowe z remulada? z selera, kacze serca z harissą, sałatka z ośmiornicy, solianka na kaca, pieczone u...
Niedostępny
Zobacz więcej
Naturalnie. Prosto, zdrowo i smacznie - Alain Ducasse

Naturalnie. Prosto, zdrowo i smacznie

Autor: Alain Ducasse
Wydawca: Dwie Siostry
Przepisy najsłynniejszego kucharza świata po raz pierwszy w Polsce!Alain Ducasse to ikona francuskiej kuchni. O jego klasie świadczą prestiżowe wyróżnienia ? trzykrotnie zdobył t...
Niedostępny
Zobacz więcej
Jadłonomia - Marta Dymek

Jadłonomia

Książka
Niedostępny
Jadłonomia - Marta Dymek

Jadłonomia

Autor: Marta Dymek
Wydawca: Dwie Siostry
Pierwsza książka kucharska twórczyni „Jadłonomii” ? najpopularniejszego polskiego bloga o kuchni roślinnej.Czy łodyga brokułu nadaje się do jedzenia?Do czego wy...
Niedostępny
Zobacz więcej
Jadłonomia - Marta Dymek

Jadłonomia

Książka
Niedostępny
Jadłonomia - Marta Dymek

Jadłonomia

Autor: Marta Dymek
Wydawca: Dwie Siostry
Pierwsza książka kucharska twórczyni „Jadłonomii” ? najpopularniejszego polskiego bloga o kuchni roślinnej.Czy łodyga brokułu nadaje się do jedzenia?Do czego wy...
Niedostępny
Zobacz więcej
White Plate Słodkie - Eliza Mórawska

White Plate Słodkie

Książka (twarda)
Niedostępny
White Plate Słodkie - Eliza Mórawska

White Plate Słodkie

Wydawca: Dwie Siostry
Pierwsza książka autorki jednego z najpopularniejszych polskich blogów kulinarnych.Sześć lat pisania, pieczenia i gotowania, setki znakomitych przepisów i apetycznych zdję...
Niedostępny
Zobacz więcej
Znaleziono: 7 pozycji
Przeglądaj:
Sortuj według:
  • Popularność rosnąco
  • Popularność malejąco
  • Od najstarszych
  • Od najnowszych
  • Cena rosnąco
  • Cena malejąco
  • Tytuł od A do Z
  • Tytuł od Z do A
  • Autor od A do Z
  • Autor od Z do A
  • Wydawca od A do Z
  • Wydawca od Z do A
Popularność malejąco
Wyświetl:
  • 20
  • 40
  • 80
20