0 POZYCJI
KOSZYK PUSTY

Książki kucharskie

Na rynku wydawniczym pojawiają się ciągle nowe pozycje z zakresu kulinariów, wychodzące naprzeciw potrzebom czytelniczek i czytelników poszukujących przepisów na zdrowe potrawy, obfitujące w niezbędne do prawidłowego funkcjonowania składniki, witaminy i minerały. Odbiorcy nie są już skazani na jeden rodzaj kuchni i ograniczone produkty.

Wydawnictwo Lekarskie PZWL w ofercie księgarni medycznej zebrało pozycje dotyczące kuchni, które nastawione są na długofalowe poprawienie dobrostanu konsumentów. Specjaliści są zgodni w holistycznym podejściu do zdrowia człowieka, z czego wynika otoczenie szczególną troską sfery dietetyki i żywienia. Aby zachować pełnię zdrowia należy zadbać o przygotowywanie pełnowartościowych posiłków i umiar w żywieniu.

Również proces leczenia rozmaitych schorzeń można usprawnić, włączając w kurację odpowiednią dietę. Takie przypadłości, jak insulinooporność, endometrioza, refluks przełyku czy zespół jelita drażliwego wymagają od pacjenta stosowania się do szczególnych wytycznych żywieniowych, a od lekarza przedstawienia pacjentowi alternatywnego planu dietetycznego, ze szczególnym uwzględnieniem konkretnych produktów wykluczonych. Aby ułatwić proces zaznajamiania się z nowymi zasadami i by łatwiej było wprowadzić w życie przepisy dostosowane do jednostki, przygotowaliśmy dla Państwa ofertę książek kucharskich tematycznie sprofilowanych do tematyki alergii pokarmowych i nietolerancji, który uzupełniliśmy o publikacje zaznajamiające z dziedziną mikrobiologii drobnoustrojów jelitowych.

Leczenie dietą przynosi nadzieję pacjentom o zaostrzonym przebiegu choroby, osobom, które tracą nadzieję na długotrwałe efekty. Zdrowe żywienie powinno zacząć funkcjonować w świadomości pacjentów i lekarzy jako podwaliny pod dalsze kuracje i zabiegi medyczne. Oczywiście odpowiednia dieta nie może być lekarstwem na wszystkie dolegliwości, a pacjenci powinni pozostawać w stałym kontakcie z lekarzem, jednak zbilansowane posiłki mogą łagodzić objawy, a w niektórych przypadkach nawet całkowicie wyeliminować problem.

Zachęcamy Państwa do zapoznania się z ofertą księgarni internetowej PZWL w dziedzinie książek kucharskich i poradników z przepisami. Zbiór publikacji jest stale aktualizowany o nowe pozycje, by uwzględnić potrzeby osób z różnymi przypadłościami i zadbać o zróżnicowanie w zakresie ofert diet prozdrowotnych.

Znaleziono: 357 pozycji
Przeglądaj:
Sortuj według:
  • Popularność rosnąco
  • Popularność malejąco
  • Od najstarszych
  • Od najnowszych
  • Cena rosnąco
  • Cena malejąco
  • Tytuł od A do Z
  • Tytuł od Z do A
  • Autor od A do Z
  • Autor od Z do A
  • Wydawca od A do Z
  • Wydawca od Z do A
Popularność malejąco
Wyświetl:
  • 20
  • 40
  • 80
20
Żywność wygodna i żywność funkcjonalna - 15 %

Żywność wygodna i żywność funkcjonalna

Oto podręcznik w którym przedstawiono najważniejsze problemy z dziedziny technologii żywności wygodnej, żywności funkcjonalnej i dietetycznej z uwzględnieniem jej oddziaływania na organizm l...
Książka (miękka)
75,65 zł 89,00 zł
Do koszyka
Chemia żywności Tom 1 - Praca zbiorowa - 15 %

Chemia żywności Tom 1

Główne składniki żywności
Chemia żywności jest nauką o składzie surowców i produktów żywnościowych, dodatków i zanieczyszczeń żywności, a także o biochemicznych i chemicznych reakcjach zachodzących w su...
Książka (miękka)
92,65 zł 109,00 zł
Do koszyka
Chemia żywności Tom 2 - Praca zbiorowa - 15 %

Chemia żywności Tom 2

Biologiczne właściwości składników żywności
Chemia żywności jest nauką o składzie surowców i produktów żywnościowych, dodatków i zanieczyszczeń żywności, a także o biochemicznych i chemicznych reakcjach zachodzących w su...
Książka (miękka)
92,65 zł 109,00 zł
Do koszyka
Technologia przetwórstwa mięsa - Adam Olszewski - 15 %

Technologia przetwórstwa mięsa

Oto książka, w której przedstawiono całość zagadnień dotyczących nowoczesnego przetwórstwa mięsa. Omówiono w niej m.in. metody uboju zwierząt rzeźnych, sposoby rozbioru tusz, p...
Książka (miękka)
75,65 zł 89,00 zł
Do koszyka
Paradygmaty rozwoju konsumpcji żywności w Polsce - Joanna Szwacka-Mokrzycka - 15 %

Paradygmaty rozwoju konsumpcji żywności w Polsce

"W opracowaniu Autorka zaprezentowała problematykę rozwoju konsumpcji żywności w Polsce, a więc ważną i stale aktualną. (…) Praca może mieć duże walory informacyjne (przeglądowe, statys...
Książka (twarda)
50,15 zł 59,00 zł
Do koszyka
Istota ryżu - Michael Booth - 15 %

Istota ryżu

O duszy japońskiego jedzenia
Autor: Michael Booth
Poznajcie oszałamiające bogactwo japońskiej kuchni – jej smaków, zapachów i rytuałów! Autor książki Sushi i cała reszta po dziesięciu latach zapragnął wrócić do Ja...
Książka (miękka)
33,15 zł 39,00 zł
Do koszyka
Mikrobiologiczne zanieczyszczenia żywności - 15 %

Mikrobiologiczne zanieczyszczenia żywności

Żywność jest źródłem składników odżywczych dla człowieka, ale też idealnym środowiskiem rozwoju wielu mikroorganizmów. Dlatego higiena wytwarzania żywności to jeden z najważnie...
Książka (miękka)
50,15 zł 59,00 zł
Do koszyka
Mięso i przetwory drobiowe - Praca zbiorowa - 15 %

Mięso i przetwory drobiowe

Technologia, higiena, jakość
W książce przedstawiono w sposób nowoczesny, z uwzględnieniem norm Unii Europejskiej, zagadnienia dotyczące technologii, higieny produkcji produktów z mięsa drobiowego oraz jakości mi...
Książka (miękka)
75,65 zł 89,00 zł
Do koszyka
Inżynieria procesowa i aparatura przemysłu spożywczego - 15 %

Inżynieria procesowa i aparatura przemysłu spożywczego

Redakcja: Lewicki Piotr P.
Przemysł spożywczy prężnie się rozwija i nieustannie zachodzą w nim zmiany oraz wdrażane są nowe technologie produkcji żywności. Postępująca globalizacja gospodarki wymusza ujednolicenie standard&o...
Książka (miękka)
84,15 zł 99,00 zł
Do koszyka
Odroczony rozrost - 15 %

Odroczony rozrost

Technologia w piekarni
Redakcja: Hans Huber
Klienci oczekują świeżych bułeczek, bez względu na porę dnia?Jak zmodernizować produkcję i rozszerzyć asortyment bez ryzyka zwrotów?Niezbędnik piekarza, dedykowany właścici...
Książka (twarda)
75,65 zł 89,00 zł
Do koszyka
Biotechnologia żywności - Arnold - 15 %

Biotechnologia żywności

Biotechnologia jest jedną z najintensywniej rozwijających się dyscyplin naukowych.Przewiduje się, że w XXI wieku będzie miała znaczący wpływ na wiele sfer naszego funkcjonowania, zwłaszcza na...
Książka (miękka)
84,15 zł 99,00 zł
Do koszyka
1001 win, których warto spróbować - 32 %

1001 win, których warto spróbować

Redakcja: Neil Beckett
Wydawca: Publicat
Jak dokonać wyboru spośród tysięcy roczników bordeaux? Który z szampanów ma rozsądną cenę i jest najlepszy? Kiedy należy otworzyć dany rocznik burgunda? Jakie wina z Now...
Książka (miękka ze skrzydełkami)
81,27 zł 119,00 zł
Do koszyka
Czy wiesz, co jesz? - Katarzyna Bosacka - 32 %

Czy wiesz, co jesz?

Leksykon dobrych zakupów
Wydawca: Publicat
Egzotyczne oleje, które cudownie leczą raka, jagody pożerające tkankę tłuszczową we śnie, napoje oczyszczające krew, sproszkowane wodorosty odpędzające złe moce. Media, a zwłaszcza internet,...
Książka (miękka ze skrzydełkami)
27,25 zł 39,90 zł
Do koszyka
Pomidor Celebryta wśród warzyw - 61 %

Pomidor Celebryta wśród warzyw

Wydawca: Olimp Media
Pomidora znamy dzięki Kolumbowi. Trudno uwierzyć, że początkowo był uważany za roślinę trującą, hodowano go wyłącznie dla ozdoby. Dziś jest jednym z najchętniej spożywanych warzyw. Idealny do sałat...
Książka (miękka ze skrzydełkami)
11,80 zł 29,99 zł
Do koszyka
Kuchnia Roślinna - 30 %

Kuchnia Roślinna

Wydawca: Olimp Media
Czy wiesz, że jadalne są praktycznie wszystkie części roślin? „Kuchnia roślinna” to intrygujący zbiór przepisów na dania z kwiatów, liści, łodyg, strączków, ...
Książka (miękka)
20,90 zł 29,99 zł
Do koszyka
Truskawki - 61 %

Truskawki

przekąski, obiady, desery, napoje
Wydawca: Olimp Media
Na truskawki czekamy każdej wiosny z niezmiennym utęsknieniem. Nic w tym dziwnego, gdyż te nasze, krajowe są przepyszne, bo nadal uprawia się je tradycyjnie, w gruncie. Do tego truskawki mają mn&oa...
Książka (miękka ze skrzydełkami)
11,80 zł 29,99 zł
Do koszyka
Portugalia Smak i piękno - 61 %

Portugalia Smak i piękno

Wydawca: Olimp Media
To małe państwo na Półwyspie Iberyjskim, zepchnięte przez ogromną Hiszpanię na zachodni kraniec Europy, wciąż jest niezbyt dobrze znane polskim turystom. Nasz przewodnik po Portugalii odkryj...
Książka (miękka)
11,80 zł 29,99 zł
Do koszyka
Francja Smak i piekno - 61 %

Francja Smak i piekno

Wydawca: Olimp Media
Francja to nie tylko zamki nad Loarą, cuda Paryża, brzegi Bretanii, wzgórza Prowansji, ale także związane z regionami przysmaki. Oto przewodnik po „słodkiej Francji” ­–...
Książka (miękka)
11,80 zł 29,99 zł
Do koszyka
Włochy Smak i piękno - 29 %

Włochy Smak i piękno

Wydawca: Olimp Media
Włochy to nie tylko zapierające dech w piersiach zabytki Rzymu, wspaniały wenecki karnawał i toskańskie krajobrazy, ale i regionalne smakołyki. Oto przewodnik po słonecznej Italii – znajdziec...
Książka (miękka)
21,20 zł 29,99 zł
Do koszyka
Niezawodne przepisy na każde przyjęcie - Vincent Amiel - 24 %

Niezawodne przepisy na każde przyjęcie

Autor: Vincent Amiel
Wydawca: Olesiejuk
Od tej pory przyjęcia rodzinne i dla znajomych staną się prawdziwą przyjemnością!W tej książce znajdziesz proste przepisy na dania wytrawne oraz słodkie, niezawodne, smaczne i na każdą ...
Książka (twarda)
30,48 zł 39,98 zł
Do koszyka
Znaleziono: 357 pozycji
Przeglądaj:
Sortuj według:
  • Popularność rosnąco
  • Popularność malejąco
  • Od najstarszych
  • Od najnowszych
  • Cena rosnąco
  • Cena malejąco
  • Tytuł od A do Z
  • Tytuł od Z do A
  • Autor od A do Z
  • Autor od Z do A
  • Wydawca od A do Z
  • Wydawca od Z do A
Popularność malejąco
Wyświetl:
  • 20
  • 40
  • 80
20