0 POZYCJI
KOSZYK PUSTY

Książki kucharskie

Na rynku wydawniczym pojawiają się ciągle nowe pozycje z zakresu kulinariów, wychodzące naprzeciw potrzebom czytelniczek i czytelników poszukujących przepisów na zdrowe potrawy, obfitujące w niezbędne do prawidłowego funkcjonowania składniki, witaminy i minerały. Odbiorcy nie są już skazani na jeden rodzaj kuchni i ograniczone produkty.

Wydawnictwo Lekarskie PZWL w ofercie księgarni medycznej zebrało pozycje dotyczące kuchni, które nastawione są na długofalowe poprawienie dobrostanu konsumentów. Specjaliści są zgodni w holistycznym podejściu do zdrowia człowieka, z czego wynika otoczenie szczególną troską sfery dietetyki i żywienia. Aby zachować pełnię zdrowia należy zadbać o przygotowywanie pełnowartościowych posiłków i umiar w żywieniu.

Również proces leczenia rozmaitych schorzeń można usprawnić, włączając w kurację odpowiednią dietę. Takie przypadłości, jak insulinooporność, endometrioza, refluks przełyku czy zespół jelita drażliwego wymagają od pacjenta stosowania się do szczególnych wytycznych żywieniowych, a od lekarza przedstawienia pacjentowi alternatywnego planu dietetycznego, ze szczególnym uwzględnieniem konkretnych produktów wykluczonych. Aby ułatwić proces zaznajamiania się z nowymi zasadami i by łatwiej było wprowadzić w życie przepisy dostosowane do jednostki, przygotowaliśmy dla Państwa ofertę książek kucharskich tematycznie sprofilowanych do tematyki alergii pokarmowych i nietolerancji, który uzupełniliśmy o publikacje zaznajamiające z dziedziną mikrobiologii drobnoustrojów jelitowych.

Leczenie dietą przynosi nadzieję pacjentom o zaostrzonym przebiegu choroby, osobom, które tracą nadzieję na długotrwałe efekty. Zdrowe żywienie powinno zacząć funkcjonować w świadomości pacjentów i lekarzy jako podwaliny pod dalsze kuracje i zabiegi medyczne. Oczywiście odpowiednia dieta nie może być lekarstwem na wszystkie dolegliwości, a pacjenci powinni pozostawać w stałym kontakcie z lekarzem, jednak zbilansowane posiłki mogą łagodzić objawy, a w niektórych przypadkach nawet całkowicie wyeliminować problem.

Zachęcamy Państwa do zapoznania się z ofertą księgarni internetowej PZWL w dziedzinie książek kucharskich i poradników z przepisami. Zbiór publikacji jest stale aktualizowany o nowe pozycje, by uwzględnić potrzeby osób z różnymi przypadłościami i zadbać o zróżnicowanie w zakresie ofert diet prozdrowotnych.

Znaleziono: 21 pozycji
Przeglądaj:
Sortuj według:
  • Popularność rosnąco
  • Popularność malejąco
  • Od najstarszych
  • Od najnowszych
  • Cena rosnąco
  • Cena malejąco
  • Tytuł od A do Z
  • Tytuł od Z do A
  • Autor od A do Z
  • Autor od Z do A
  • Wydawca od A do Z
  • Wydawca od Z do A
Popularność malejąco
Wyświetl:
  • 20
  • 40
  • 80
20
The Green Cookbook - Rukmini Iyer

The Green Cookbook

Easy Vegan & Vegetarian Dinners

Autor: Rukmini Iyer
Wydawca: Square Peg
75 new and ingenious plant-led recipes that help get delicious dinners on the table with even less effort and even more delicious flavour.Rukmini Iyer changed the way we eat when she st...
Sobremesa - Susana Villasuso

Sobremesa

Tasty Mexican Recipes for Every Day

Wydawca: Square Peg
In Mexico, ‘sobremesa’ – which translates to ‘over the table’ – is all about enjoyment. It is the tradition of relaxing at the dining table with loved ones, shar...
123,52 zł 129,00 zł
Do koszyka Zobacz więcej
Nanban - Tim Anderson - 17 %

Nanban

Książka (twarda)
130,38 zł 158,00 zł
Do koszyka
Nanban - Tim Anderson - 17 %

Nanban

Autor: Tim Anderson
Wydawca: Square Peg
Think of a bowl of ramen overflowing with toppings and texture and flavour, gyoza full of umami and spice, or meltingly soft pork belly buns. Currently exploding on the UK scene by way of street-fo...
130,38 zł 158,00 zł
Do koszyka Zobacz więcej
Pasta Grannies - Vicky Bennison - 16 %

Pasta Grannies

Comfort Cooking

Wydawca: Hardie Grant
Spending time with our family and friends has never felt so important - and so often this means cooking for the ones you love. Who better to take inspiration from than Pasta Grannies who have spent...
108,35 zł 129,00 zł
Do koszyka Zobacz więcej
Taverna - Georgina Hayden - 13 %

Taverna

Książka (twarda)
128,62 zł 147,00 zł
Do koszyka
Taverna - Georgina Hayden - 13 %

Taverna

Wydawca: Square Peg
Greek Cypriot food is a melting pot of delicious flavours: simple Mediterranean salads; classic ingredients like feta, a squeeze of lemon and fresh oregano; cinnamon-infused stews; orange-blossom s...
128,62 zł 147,00 zł
Do koszyka Zobacz więcej
The Ultimate Book of Chocolate - Melanie Dupuis - 34 %

The Ultimate Book of Chocolate

Making Your chocolate dreams come true

Wydawca: Hardie Grant
In The Ultimate Book of Chocolate trained pastry chef Melanie Dupuis will teach you how to make your chocolate dreams become a reality. Learn how to temper, mould and decorate like a pro with the c...
118,64 zł 179,00 zł
Do koszyka Zobacz więcej
On the Himalayan Trail - Romy Gill - 34 %

On the Himalayan Trail

Książka (twarda)
105,38 zł 159,00 zł
Do koszyka
On the Himalayan Trail - Romy Gill - 34 %

On the Himalayan Trail

Autor: Romy Gill
Wydawca: Hardie Grant
In On The Himalayan Trail Indian food writer and chef, Romy Gill, tells the story of Kashmir and Ladakh's unique and tantalising cuisine sharing over 80 extraordinary recipes that can be recreated ...
105,38 zł 159,00 zł
Do koszyka Zobacz więcej
Scandinavian Green - Trine Hahnemann

Scandinavian Green

Książka (twarda)
Niedostępny
Scandinavian Green - Trine Hahnemann

Scandinavian Green

Wydawca: Hardie Grant
Scandinavian Green is a beautifully inspiring exposition of eating plants. In this timely book, Trine has created naturally inspiring recipes that make fruit and veg shine so brightly that home coo...
Niedostępny
Zobacz więcej
The Whole Chicken - Carl Clarke

The Whole Chicken

Książka (twarda)
Niedostępny
The Whole Chicken - Carl Clarke

The Whole Chicken

Autor: Carl Clarke
Wydawca: Hardie Grant
Carl Clarke has garnered the reputation from his industry peers and the general public alike as an authority and advocate on cooking ethically reared chicken. What he doesn't know about chicken isn...
Niedostępny
Zobacz więcej
The Chicken Soup Manifesto - Jenn Louis

The Chicken Soup Manifesto

Książka (twarda)
Niedostępny
The Chicken Soup Manifesto - Jenn Louis

The Chicken Soup Manifesto

Autor: Jenn Louis
Wydawca: Hardie Grant
The Chicken Soup Manifesto is a celebration of one of the most widely interpreted, humble and beloved dishes the world over: chicken soup. With more than 100 recipes dedicated to this one special m...
Niedostępny
Zobacz więcej
Ikaria - Meni Valle

Ikaria

Książka (twarda)
Niedostępny
Ikaria - Meni Valle

Ikaria

Autor: Meni Valle
Wydawca: Hardie Grant
A collection of recipes and stories from the Mediterranean island of longevity. In the northern Aegean Sea lies the Greek island of Ikaria, where blue Mediterranean waters lap against a mountainous...
Niedostępny
Zobacz więcej
Super Natual Simple - Heidi Swanson

Super Natual Simple

Książka (miękka)
Niedostępny
Super Natual Simple - Heidi Swanson

Super Natual Simple

Autor: Heidi Swanson
Wydawca: Hardie Grant
Super Natural Simple, from Heidi Swanson, the James Beard Award-winning author and beloved food writer behind well known food blog 101 Cookbooks, offers more than 120 whole-food, vegetarian recipes...
Niedostępny
Zobacz więcej
The New Vegetarian - Alice Hart

The New Vegetarian

Książka (twarda)
Niedostępny
The New Vegetarian - Alice Hart

The New Vegetarian

Autor: Alice Hart
Wydawca: Square Peg
Discover this modern vegetarian bible for delicious, nutritious food. Perfect for lifelong vegetarians, and those just getting started.Alice Hart is a food expert and an incredibl...
Niedostępny
Zobacz więcej
Tortellini at Midnight - Emiko Davies

Tortellini at Midnight

Książka (twarda)
Niedostępny
Tortellini at Midnight - Emiko Davies

Tortellini at Midnight

Autor: Emiko Davies
Wydawca: Hardie Grant
Sometime in the 1950s, Emiko Davies nonno-in-law began the tradition of ringing in the new year with tortellini al sugo. He served it along with spumante and a round of tombola, and sparked a trend...
Niedostępny
Zobacz więcej
Scandinavian Baking - Trine Hahnemann

Scandinavian Baking

Loving Baking at Home

Wydawca: Hardie Grant
Here are authentic Scandinavian recipes with a modern twist, shot on location in Scandinavia.Scandinavian Baking is suffused with hygge - that uniquely Danish concept of cosiness, simpl...
Niedostępny
Zobacz więcej
Green Kitchen Travels - David Frenkiel

Green Kitchen Travels

Healthy Vegetarian Food Inspired by Our Adventures

Wydawca: Hardie Grant
David, Luise and their daughter Elsa are a family who love to travel. Hungry to see and taste more of the world, they had embarked on an around-the-world trip by the time Elsa was just seven months...
Niedostępny
Zobacz więcej
The Complete Asian Cookbook - Charmaine Solomon

The Complete Asian Cookbook

Książka (twarda)
Niedostępny
The Complete Asian Cookbook - Charmaine Solomon

The Complete Asian Cookbook

Wydawca: Hardie Grant
This is an updated edition of Charmaine Solomon's influential and iconic The Complete Asian Cookbook. Instantly heralded as a classic when it was first published in 1976, The Complete Asian Cookboo...
Niedostępny
Zobacz więcej
Super Sourdough - James Morton

Super Sourdough

Książka (twarda)
Niedostępny
Super Sourdough - James Morton

Super Sourdough

Autor: James Morton
Wydawca: Hardie Grant
Making Super Sourdough is the true test of every aspiring bread-maker. Fickle and delicate, every loaf is unique. And there are a lot of pitfalls to be avoided.It's much more than a foo...
Niedostępny
Zobacz więcej
California: Living + Eating - Eleanor Maidment

California: Living + Eating

Recipes Inspired by the Golden State

Wydawca: Hardie Grant
California: Living + Eating is a glorious celebration of Californian food, looking at its history and origins and journeying through the state's varied landscape, from Sonoma's rolling vineyards to...
Niedostępny
Zobacz więcej
Kricket - Will Bowlby

Kricket

An Indian-inspired cookbook

Autor: Will Bowlby
Wydawca: Hardie Grant
Will Bowlby shares over 80 mouth-watering recipes, combining the essential spicing of Indian food with modern, seasonal ingredients. Drawing on inspiration from all over India - Goa, Bombay, Hydera...
Niedostępny
Zobacz więcej
Znaleziono: 21 pozycji
Przeglądaj:
Sortuj według:
  • Popularność rosnąco
  • Popularność malejąco
  • Od najstarszych
  • Od najnowszych
  • Cena rosnąco
  • Cena malejąco
  • Tytuł od A do Z
  • Tytuł od Z do A
  • Autor od A do Z
  • Autor od Z do A
  • Wydawca od A do Z
  • Wydawca od Z do A
Popularność malejąco
Wyświetl:
  • 20
  • 40
  • 80
20