0 POZYCJI
KOSZYK PUSTY

Książki kucharskie

Na rynku wydawniczym pojawiają się ciągle nowe pozycje z zakresu kulinariów, wychodzące naprzeciw potrzebom czytelniczek i czytelników poszukujących przepisów na zdrowe potrawy, obfitujące w niezbędne do prawidłowego funkcjonowania składniki, witaminy i minerały. Odbiorcy nie są już skazani na jeden rodzaj kuchni i ograniczone produkty.

Wydawnictwo Lekarskie PZWL w ofercie księgarni medycznej zebrało pozycje dotyczące kuchni, które nastawione są na długofalowe poprawienie dobrostanu konsumentów. Specjaliści są zgodni w holistycznym podejściu do zdrowia człowieka, z czego wynika otoczenie szczególną troską sfery dietetyki i żywienia. Aby zachować pełnię zdrowia należy zadbać o przygotowywanie pełnowartościowych posiłków i umiar w żywieniu.

Również proces leczenia rozmaitych schorzeń można usprawnić, włączając w kurację odpowiednią dietę. Takie przypadłości, jak insulinooporność, endometrioza, refluks przełyku czy zespół jelita drażliwego wymagają od pacjenta stosowania się do szczególnych wytycznych żywieniowych, a od lekarza przedstawienia pacjentowi alternatywnego planu dietetycznego, ze szczególnym uwzględnieniem konkretnych produktów wykluczonych. Aby ułatwić proces zaznajamiania się z nowymi zasadami i by łatwiej było wprowadzić w życie przepisy dostosowane do jednostki, przygotowaliśmy dla Państwa ofertę książek kucharskich tematycznie sprofilowanych do tematyki alergii pokarmowych i nietolerancji, który uzupełniliśmy o publikacje zaznajamiające z dziedziną mikrobiologii drobnoustrojów jelitowych.

Leczenie dietą przynosi nadzieję pacjentom o zaostrzonym przebiegu choroby, osobom, które tracą nadzieję na długotrwałe efekty. Zdrowe żywienie powinno zacząć funkcjonować w świadomości pacjentów i lekarzy jako podwaliny pod dalsze kuracje i zabiegi medyczne. Oczywiście odpowiednia dieta nie może być lekarstwem na wszystkie dolegliwości, a pacjenci powinni pozostawać w stałym kontakcie z lekarzem, jednak zbilansowane posiłki mogą łagodzić objawy, a w niektórych przypadkach nawet całkowicie wyeliminować problem.

Zachęcamy Państwa do zapoznania się z ofertą księgarni internetowej PZWL w dziedzinie książek kucharskich i poradników z przepisami. Zbiór publikacji jest stale aktualizowany o nowe pozycje, by uwzględnić potrzeby osób z różnymi przypadłościami i zadbać o zróżnicowanie w zakresie ofert diet prozdrowotnych.

Znaleziono: 12 pozycji
Przeglądaj:
Sortuj według:
  • Popularność rosnąco
  • Popularność malejąco
  • Od najstarszych
  • Od najnowszych
  • Cena rosnąco
  • Cena malejąco
  • Tytuł od A do Z
  • Tytuł od Z do A
  • Autor od A do Z
  • Autor od Z do A
  • Wydawca od A do Z
  • Wydawca od Z do A
Popularność malejąco
Wyświetl:
  • 20
  • 40
  • 80
20
Paryż na talerzu - Francois-Regis Gaudry

Paryż na talerzu

Książka (twarda)
ZAPOWIEDŹ
179,99 zł
Niedostępny
Paryż na talerzu - Francois-Regis Gaudry

Paryż na talerzu

Wydawca: Znak
Autorbestsellerowych Italii na talerzu i Francji na talerzu powraca z nową książką! Wraz z François-Régisem Gaudrym, jedną z najjaśniejszych gwiazd francuskiej kuchni, odkryj kulinarn...
ZAPOWIEDŹ
Niedostępny
Zobacz więcej
Makarego 730 obiadów - 15 %

Makarego 730 obiadów

wielkich, średnich i małych, mięsnych i postnych oraz śniadań i wieczerzy.

Wydawca: Astrum
Kiedym został kucharzem w mojej młodości, nie roiłem sobie, że przyjdzie mi kiedyś napisać książkę kucharską. Wiek i doświadczenie ośmielają. Opuściłem Warszawę, zwiedziłem nadreńskie prowincye, Pa...
152,99 zł 180,00 zł
Do koszyka Zobacz więcej
Francja na talerzu - Francois-Regis Gaudry - 27 %

Francja na talerzu

Wydawca: Znak
VADEMECUM kuchni francuskiej. Znajdziesz tu WSZYSTKO, co musisz wiedzieć o kulinarnej Francji. Ile bąbelków mieści się w jednej butelce szampana? Kto mieszka w serze casgiu merzu? Czy tosty...
168,28 zł 229,99 zł
Do koszyka Zobacz więcej
Italia na talerzu - Francois-Regis Gaudry - 27 %

Italia na talerzu

Książka (twarda)
168,28 zł 229,99 zł
Do koszyka
Italia na talerzu - Francois-Regis Gaudry - 27 %

Italia na talerzu

Wydawca: Znak
JEDYNA książka o kuchni włoskiej, której potrzebujesz. WSZYSTKO, co musisz wiedzieć o kulinarnej Italii. Ta wielka księga, pełna zdjęć, pięknych ilustracji, map, przydatnych wyk...
168,28 zł 229,99 zł
Do koszyka Zobacz więcej
Najlepsza książka kucharska KETO

Najlepsza książka kucharska KETO, ...

Książka (twarda)
Niedostępny
Najlepsza książka kucharska KETO

Najlepsza książka kucharska KETO

zawierająca 1500 prostych przepisów na różnorodne dania kuchni ketogenicznej

Wydawca: Vital
Kompletna i rzetelnie opracowana książka kucharska z 1500 przepisami diety ketogenicznej! Idealna dla każdego. Niezależnie od tego, czy dopiero zaczynasz swoją przygodę z keto, czy od dawna utrzymu...
Niedostępny
Zobacz więcej
Żywienie w chorobach nowotworowych - Outlet

Żywienie w chorobach nowotworowych - Outlet

Publikacja w 2021 roku została wyróżniona Nagrodą Zespołową I. stopnia Jego Magnificencji Rektora Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie –prof. dr. hab. Michała Zasa...
OUTLET
Niedostępny
Zobacz więcej
Sprzedaż w gastronomii Część 1-2 - Mołoniewicz Jan Marek

Sprzedaż w gastronomii Część 1-2

Wydawca: MOJA Consulting
Prowadzenie lokalu gastronomicznego nie zawsze oznacza wysokie zyski z działalności. Jeżeli chcesz, by twój lokal był dochodowym biznesem, koniecznie sięgnij po ten poradnik. Dowiesz się z n...
Niedostępny
Zobacz więcej
Tabele składu i wartości odżywczej żywności - Outlet - Krystyna Iwanow

Tabele składu i wartości odżywczej żywności - Outlet

Wiedza na temat prawidłowego komponowania codziennej diety staje się coraz bardziej potrzebna, szczególnie w aspekcie zapobiegania chorobom powstającym w wyniku nieodpowiedniego sposobu żywi...
OUTLET
Niedostępny
Zobacz więcej
Le Cordon Bleu's Pastry School

Le Cordon Bleu's Pastry School, 10...

Książka (twarda z obwolutą)
Niedostępny
Le Cordon Bleu's Pastry School

Le Cordon Bleu's Pastry School

100 step-by-step recipes explained by the chefs of the famous French culinary school

Wydawca: Grub Street
Le Cordon Bleu is the highly renowned, world famous cooking school noted for the quality of its culinary courses, aimed at beginners as well as confirmed or professional cooks. It is the world's la...
Niedostępny
Zobacz więcej
Japan: The Cookbook - Singleton Hachisu Nancy

Japan: The Cookbook

Książka (twarda)
Niedostępny
Japan: The Cookbook - Singleton Hachisu Nancy

Japan: The Cookbook

Wydawca: Phaidon Press
The definitive, home cooking recipe collection from one of the most respected and beloved culinary culturesJapan: The Cookbook has more than 400 sumptuous recipes by acclaimed food writ...
Niedostępny
Zobacz więcej
The Jewish Cookbook - Leah Koenig

The Jewish Cookbook

Książka (twarda)
Niedostępny
The Jewish Cookbook - Leah Koenig

The Jewish Cookbook

Autor: Leah Koenig
Wydawca: Phaidon Press
A rich trove of contemporary global Jewish cuisine, featuring hundreds of stories and recipes for home cooks everywhereThe Jewish Cookbook is an inspiring celebration of the diversity a...
Niedostępny
Zobacz więcej
Kitchen Kulture - Michelle Galindo

Kitchen Kulture

Książka (twarda)
Niedostępny
Kitchen Kulture - Michelle Galindo

Kitchen Kulture

Wydawca: Gestalten
The kitchen is the new living room: a space for social gathering, collaborative cooking, event hosting, and communal dining. Undergoing immense transformation through time and continually adapting ...
Niedostępny
Zobacz więcej
Znaleziono: 12 pozycji
Przeglądaj:
Sortuj według:
  • Popularność rosnąco
  • Popularność malejąco
  • Od najstarszych
  • Od najnowszych
  • Cena rosnąco
  • Cena malejąco
  • Tytuł od A do Z
  • Tytuł od Z do A
  • Autor od A do Z
  • Autor od Z do A
  • Wydawca od A do Z
  • Wydawca od Z do A
Popularność malejąco
Wyświetl:
  • 20
  • 40
  • 80
20