Hashimoto. Dieta. 100 przepisów to kompendium wiedzy i smaku idealne dla każdego, kto chce zrozumieć swoje ciało i zadbać o zdrowie. Poradnik ma na celu poprawę komfortu życia osób do...
Motoryczność człowieka to kompendium wiedzy teoretycznej i praktycznej, które przekazuje cenne informacje w sposób przystępny dla odbiorcy. Książka napisana została przez pracownik&oa...
Stan zapalny w organizmie to rodzaj sygnału alarmowego informującego ciało o wystąpieniu zagrożenia. Rozwija się w sytuacji, gdy układ immunologiczny, czyli odpornościowy, podejmuje próbę ch...
Życie codzienne daje nam wiele okazji do stosowania ziół. Do dziś niektóre z nich dostarczają barwników, mogą także konserwować żywność, dodawać aromatycznego smaku potrawom cz...
Czy wiesz, że rodzaj posiłku może zmieniać działanie Twojego leku?Czy wiesz, że niektóre leki powinno się zażywać po posiłku, a inne na czczo?Czy wiesz, że soki owocowe, zw...
Atlas grzybów to ciekawe opracowanie dotyczące 233 gatunków zakwalifikowanych jako jadalne, niejadalne bądź trujące, zgodnie z aktualnym stanem wiedzy. W książce przedstawiono przede ...
Niniejsza monografia stanowi zbiór aktualnej wiedzy dotyczącej procesu starzenia się skóry oraz popularnych metod terapeutycznych anti-aging, może stanowić świetną bazę do nauki dla s...
Zawarte w podręczniku wskazówki i zaproponowane techniki oraz terapia ruchem pomocne będą w praktyce każdego terapeuty. Pozwolą w terapii uroginekologicznej udoskonalić oraz zbudować podstaw...
W poradniku podajemy przepisy na potrawy o niskim IG. Bardzo przydatna jest tabela zawierająca wartości indeksu glikemicznego poszczególnych produktów.
KALISTENIKA, czyli trening z ciężarem własnego ciała. UJECIE ANATOMICZNE.Zwiększ siłę, zbuduj masę, spal tłuszcz i zdefiniuj swoje mięsnie. Dzięki kolorowym ilustracjom anatomicznym, in...
Książka zawiera 120 przepisów na zdrowotne napoje przygotowane z liści, pędów, kwiatów, korzeni i owoców. W zależności od tego, jakie rośliny wykorzystamy do ich sporząd...
Kolejna publikacja książkowa autorstwa wybitnego, światowej klasy osteopaty, Jean-Pierre Barral'a, powinna Państwu pomóc zrozumieć skomplikowany układ powiązań dolegliwości mięśniowo-szkiele...
Chcesz pobawić się z grupą przyjaciół? Rozgrzać drużynę rywalizacją? Próbujesz zaktywizować zespół na wyjeździe integracyjnym? Książka Gry i zabawy ruchowe to gotowa recepta na...
Wspaniały poradnik prezentujący podstawowe założenia metody plastrowania terapeutycznego, jej historię i zastosowanie. Zawiera niezbędne podstawy oklejania plastrami poszczególnych partii ci...
Świat roślin (tzw. flora) to bogactwo surowców służących człowiekowi zarówno do przetrwania, jak i do upiększania życia. Szczególne miejsce w dziejach ludzkości należy się rośl...
W książce między innymi:- podstawy fizjologii żywienia i diety dostosowane do dyscyplin sportowych, - ocena znaczenia suplementacji w procesie przyrostu masy ciała, - rola wody mi...
Podstawy żywienia człowieka z zadaniami stanowi kompendium wiedzy na temat żywienia człowieka dla studentów dietetyki, żywienia człowieka oraz pokrewnych nauk medycznych lub przyrodniczych.<...
„Jedzenie jest koniecznością, ale jedzenie w sposób inteligentny jest sztuką” Francois de La RochefoucauldZmiana stylu życia nowoczesnego społeczeństwa oraz aspekty e...
Fenomen, jakim jest społeczność pszczół, od dawna fascynuje człowieka. Pracowitość tych owadów i ich zorganizowanie stawiane są za wzór, a tym, za co je kochamy, jest zdo...
Z tą książką bez wysiłku wdrożysz w życie optymalne dla zdrowia nawyki żywieniowe. Poznasz zasady prawidłowego komponowania posiłków, dowiesz się, czym są indeks i ładunek glikemiczny, jak s...