Żywienie człowieka. Tom 1-3 to kolejne wydanie wielokrotnie wznawianego podręcznika akademickiego poświęconego problematyce żywienia człowieka. Pojedyncze tomy podręcznika to Żywienie człowieka. Po...
Hashimoto. Dieta. 100 przepisów to kompendium wiedzy i smaku idealne dla każdego, kto chce zrozumieć swoje ciało i zadbać o zdrowie. Poradnik ma na celu poprawę komfortu życia osób do...
Każdy, kto spędza wiele godzin na siłowni, prędzej czy później doświadczy bólu lub kontuzji, które mogą stać się źródłem frustracji i uniemożliwić osiągnięcie wymarzonyc...
Książka w sposób przejrzysty przybliża fizykę i mechanikę ruchu człowieka oraz stanowi cenny punkt wyjścia do zastosowań lub dalszych badań w tej dziedzinie. Podręcznik przeznaczony jest dla...
Dlaczego nastolatki chcą spędzać więcej czasu z przyjaciółmi, podejmują ryzykowne zachowania? Czy należy się martwić ilością czasu spędzanego w mediach społecznościowych? Dlaczego nie kładą się s...
Michael Boyle udowadnia, że trening na najwyższym poziomie z minimalnym ryzykiem kontuzji jest możliwy. Jego najnowsza książka "Nowoczesny trening funkcjonalny" ułatwi każdemu sportowcowi...
Oto podręcznik w którym przedstawiono najważniejsze problemy z dziedziny technologii żywności wygodnej, żywności funkcjonalnej i dietetycznej z uwzględnieniem jej oddziaływania na organizm l...
Chemia żywności jest nauką o składzie surowców i produktów żywnościowych, dodatków i zanieczyszczeń żywności, a także o biochemicznych i chemicznych reakcjach zachodzących w su...
Światowej sławy pedagog przedstawia metodę twórczego rozwoju dziecka przez ruch i ćwiczenia.
Metoda Weroniki Sherborne ze względu na swoją naturalność, prostotę i efektywność zyskała u...
Stan zapalny w organizmie to rodzaj sygnału alarmowego informującego ciało o wystąpieniu zagrożenia. Rozwija się w sytuacji, gdy układ immunologiczny, czyli odpornościowy, podejmuje próbę ch...
Życie codzienne daje nam wiele okazji do stosowania ziół. Do dziś niektóre z nich dostarczają barwników, mogą także konserwować żywność, dodawać aromatycznego smaku potrawom cz...
Żywienie człowieka. Podstawy nauki o żywieniu to pierwszy tom wielokrotnie wznawianego podręcznika akademickiego poświęconego problematyce żywienia człowieka. Pozostałe tomy podręcznika to Żywienie...
Zdobądź tlenową przewagę!Oddech oznacza życie – ile jednak powietrza powinniśmy wdychać? Jeśli twoim celem jest lepsze dotlenienie całego ciała, to ostatnie, czym należy się sugerować, ...
Chemia żywności jest nauką o składzie surowców i produktów żywnościowych, dodatków i zanieczyszczeń żywności, a także o biochemicznych i chemicznych reakcjach zachodzących w su...
Co to jest wydolność fizyczna?
Jak można ją zmierzyć?
Jak można wpłynąć na poprawę swojej kondycji?
Na te i inne pytania można znaleźć odpowiedź w tej książce, która jest adres...
Na sukces sportowca składa się wiele czynników: godziny treningów, sprawność fizyczna, wysokiej jakości sprzęt, nieco szczęścia. Na tym jednak nie kończy się lista. Aby zawodnik mógł w pełni zaprez...
Podręcznik Lin Hongsheng przedstawia model leczenia chorób nowotworowych, w którym tradycyjna medycyna chińska zintegrowana z medycyną zachodnią pozwala uzyskać najlepsze możliwe rezu...
Atlas grzybów to ciekawe opracowanie dotyczące 233 gatunków zakwalifikowanych jako jadalne, niejadalne bądź trujące, zgodnie z aktualnym stanem wiedzy. W książce przedstawiono przede ...
Według niewielu dostępnych źródeł około 15-25% psów i kotów rasowych jest obciążonych wrodzonymi wadami rozwojowymi i chorobami dziedzicznymi. W ostatnich latach dokonał się d...