Chemia żywności jest nauką o składzie surowców i produktów żywnościowych, dodatków i zanieczyszczeń żywności, a także o biochemicznych i chemicznych reakcjach zachodzących w su...
Czy od dawna marzysz o tym, by schudnąć? Masz już dość kolejnych restrykcyjnych diet, które odbierają ci przyjemność z jedzenia, nie dając w zamian długotrwałych rezultatów? Czujesz f...
Chemia żywności jest nauką o składzie surowców i produktów żywnościowych, dodatków i zanieczyszczeń żywności, a także o biochemicznych i chemicznych reakcjach zachodzących w su...
PIERWSZA POMOC DIETETYCZNA DLA INSULINOOPORNYCHJadłospisy na 3 miesiącePonad 200 przepisów, także w wersjach wegańskich i wegetariańskich5 podstawowych produktó...
Druga książka specjalistki w dziedzinie insulinooporności Dominiki Musiałowskiej napisana we współpracy ze znaną dietetyczką Magdaleną Makarowską. Vademecum, czyli w skró...
- 120 szybkich i łatwych w przygotowaniu przepisów, podzielonych na 7 kategorii- Zdrowe dania z powszechnie dostępnych składników- Wartości odżywcze każdej potrawy- ...
Poradnik ten jest skierowany do osób z nadwagą, a przede wszystkim z problemem cukrzycowym. Zarówno insulinooporność, czyli stan o krok przed cukrzycą typu II, jak i pełnoobjawowa cho...
Czy możliwe jest zachowanie zasad diety dla insulinoopornych podczas przyrządzania szybkich posiłków do pracy czy szkoły? Jak najbardziej! Przepisy Magdaleny Makarowskiej na tytułowe lunchbo...
Zdrowo, pysznie, szybko i bez bałaganu? Prawidłowe odżywianie z zachowaniem zasad diety dla insulinoopornych może być banalnie proste. Zwłaszcza gdy z pomocą przychodzą dietetyczka Magdalena Makaro...
Czy święta i inne mniej lub bardziej uroczyste okazje muszą być związane z objadaniem się, złym samopoczuciem, dodatkowymi kilogramami i… wyrzutami sumienia? W końcu nawet dla zupełnie zdrow...
W niniejszej książce tym, którzy dopiero zaczęli interesować się piłką nożną, przedstawiamy podstawową wiedzę na temat gry każdego dnia wzbudzając emocjonujące dyskusje wśród milion&o...
Kuchnia tradycyjna / Kuchnia light to dwustronna książka kucharska.Przepisy w części „tradycyjnej“ dedykujemy smakoszom niewyobrażającym sobie domowego jadłospisu bez potraw, jaki...
Wiesz już, że jesteś „motylkiem” – zdiagnozowano u ciebie chorobę Hashimoto. Nie masz pojęcia, co właściwie powinnaś jeść, a czego nie? Czujesz się przytłoczona zmianami, kt&oacut...
Po bestsellerach Jemy zdrowo – szybko i prosto oraz Jemy zdrowo i smacznie nadchodzi tom trzeci: Jemy zdrowo na wsi i w mieście. Książka ta stanowi wspólne dzieło naszego zespołu i Czy...
Książkowy must have dla wielbicieli smacznego, oszczędnego i prostego gotowania. Sięgnij po nią, jeśli chcesz:• wiedzieć, jak przechowywać różne produkty, by długo pozosta...
Kolejny album z cyklu pokazujący ciekawe miejsca Gdańska i Pomorza na dawnej pocztówce. Do tej pory ukazały się ”Jelitkowo na dawnej pocztówce”, "Wrzeszcz na da...
Lubisz tradycyjne, domowe jedzenie, ale wiesz, że znajduje się ono na czarnej liście? Katujesz siebie i innych wymyślnymi, niskokalorycznymi potrawami, choć w duchu marzysz już tylko o tym, żeby wr...
Jedz ciekawie z niskim IG. Wielu z nas marzy o egzotycznych podróżach. A co, jeśli okaże się, że możemy je odbyć bez wychodzenia z domu, próbując egzotycznych potra...
Pięknie wydana książka kucharska z historycznymi przepisami rodem z Ziemi Kłodzkiej.Książka oparta jest na publikacji Elfriede Rathmann”Asu schmeckt’s derhaame. Grafschaft Glatzer...
Z przyjemnością przedstawiamy książkę Jemy zdrowo i smacznie - 120 pysznych i lekkich przepisów na co dzień.Smakować będzie wszystkim: od juniorów po seniorów. W kuchni s...