W książce przedstawiono w sposób nowoczesny, z uwzględnieniem norm Unii Europejskiej, zagadnienia dotyczące technologii, higieny produkcji produktów z mięsa drobiowego oraz jakości mi...
Chemia żywności jest nauką o składzie surowców i produktów żywnościowych, dodatków i zanieczyszczeń żywności, a także o biochemicznych i chemicznych reakcjach zachodzących w su...
Chemia żywności jest nauką o składzie surowców i produktów żywnościowych, dodatków i zanieczyszczeń żywności, a także o biochemicznych i chemicznych reakcjach zachodzących w su...
Przez trzydzieści lat obserwowałam mój umysł. Czym jest podświadomość? Jak działa? Jaki ma na mnie wpływ?Skąd się bierze samotność, kłamstwa i zdrady? Dlaczego zakochiwałam...
Niniejszy tom przygotowany przez specjalistów z zakresu kultur i języków Wschodu i Afryki Wydziału Orientalistycznego Uniwersytetu Warszawskiego był w zamierzeniu zbiorem artykuł&oacu...
Podręcznik przeznaczony do nauki technologii we wszelkiego typu szkołach odzieżowych. Polecamy go także uczniom liceum profilowanego o profilu: kreowanie ubiorów, blok tematyczny; technologi...
Czy akacja jest akacją? Czy bez jest bzem? Dlaczego buk jest magiczny? Dlaczego czarownice uwielbiały brzozowe miotły? Jak zrobić kawę żołędziową i dlaczego powinniśmy ją pić? Czy marynowane skrzyd...
Upiecz ciasteczkowe puzzle! Dzieci uwielbiają pomagać w kuchni, wycinać i dekorować ciastka, a (co najważniejsze) jeść domowej roboty smakołyki – oto prosta recepta na dobrą zabawę! Zestaw za...
- Niezwykłe receptury na wykwintne i smaczne dania - 199 przepisów tradycyjnych oraz tych, które przywędrowały do nas z różnych zakątków świata - Tradycyjne ...
Ta książka nie jest kolejnym zbiorem przemądrzałych, dobrych rad na temat: jak być lepszym rodzicem. To głęboko zakorzeniony w osobistym doświadczeniu, przemyślany, dynamiczny i praktyczny podręczn...
Kasze od dawna goszczą na polskich stołach. Jednak przez pewien czas zostały zapomniane, a szkoda, ponieważ są bogate w minerały, witaminy, są niedrogie i do tego pyszne. Książka przedstawia przepi...
Zaczęłam gotować, bo chciałam być zdrowa. Kiedy sprawdziłam w jaki sposób produkowana jest „żywność” sprzedawana w sklepach, zrozumiałam, że chyba nie mam wyjścia. Muszę na...
To są proste przepisy na potrawy, które same się gotują. Opracowałam je dla siebie, bo chciałam jeść zdrowo. Odkąd zaczęłam się tak odżywiać, mam mnóstwo siły! Nie tylko d...
Już czas. Możesz zmienić to wszystko, czego nie lubisz w swoim życiu. Możesz wreszcie wstać z kolan i poczuć, że żyjesz. Możesz być szczęśliwa i wolna. Daję słowo honoru.Wie...
Książka zawiera gry i zabawy towarzyskie, opisane krok po kroku, z bogatym materiałem ilustracyjnym. Oprócz typowych gier (kalambury, państwa, miasta, podchody, makao, dwa ognie, głuchy tele...
Ryż jest znakomitym dodatkiem do dań obiadowych, ale może być również ich głównym składnikiem. Z ryżu można przygotować wiele zdrowych i pysznych potraw. Książka Dania z ryżu prezentu...
Książka zawiera:- szczegółowy opis procesu przygotowania i destylacji alkoholu- praktyczne porady oraz wskazówki dotyczące doboru aparatury- przepisy na wysokoprocen...