- 120 szybkich i łatwych w przygotowaniu przepisów, podzielonych na 7 kategorii- Zdrowe dania z powszechnie dostępnych składników- Wartości odżywcze każdej potrawy- ...
Siostra Anastazja Pustelnik FDC, na co dzień kucharząca krakowskim jezuitom, to postać niezwykła. Skromna zakonnica, a jednocześnie autorka czterech książek kucharskich o łącznym nakładzie miliona ...
Nic nie zastąpi smaku i aromatu domowych wypieków. Jak upiec doskonałe ciasto i sprawić, by pieczenie stało się prawdziwą przyjemnością? Skorzystaj z doświadczenia i słynnych przepisó...
NAJBARDZIEJ KOMPLETNA KSIĄŻKA KUCHARSKA SIOSTRY ANASTAZJI! Kolejna i zarazem ostatnia Wielka Księga Siostry Anastazji stanowi prawdziwe kulinarne kompendium, w którym tradycyjne receptury pr...
W niniejszej książce tym, którzy dopiero zaczęli interesować się piłką nożną, przedstawiamy podstawową wiedzę na temat gry każdego dnia wzbudzając emocjonujące dyskusje wśród milion&o...
Wielka księga specjałów Siostry Anastazji to ponad 400 sprawdzonych przepisów na przystawki, zupy, sałatki, dania mięsne, rybne i warzywne. A co najważniejsze, przyrządzisz je ze skła...
Kolejny album z cyklu pokazujący ciekawe miejsca Gdańska i Pomorza na dawnej pocztówce. Do tej pory ukazały się ”Jelitkowo na dawnej pocztówce”, "Wrzeszcz na da...
Pięknie wydana książka kucharska z historycznymi przepisami rodem z Ziemi Kłodzkiej.Książka oparta jest na publikacji Elfriede Rathmann”Asu schmeckt’s derhaame. Grafschaft Glatzer...
Z przyjemnością przedstawiamy książkę Jemy zdrowo i smacznie - 120 pysznych i lekkich przepisów na co dzień.Smakować będzie wszystkim: od juniorów po seniorów. W kuchni s...
W książce przedstawiono w sposób nowoczesny, z uwzględnieniem norm Unii Europejskiej, zagadnienia dotyczące technologii, higieny produkcji produktów z mięsa drobiowego oraz jakości mi...
Przez żołądek do serca. Miliony razy Swój pierwszy w pełni samodzielny posiłek przygotowała dopiero, gdy miała 17 lat. To było w 1967 roku, dzień po śmierci mamy. Zrobiła ziemniaki z kwaśnym...
Kuchnia tradycyjna / Kuchnia light to dwustronna książka kucharska.Przepisy w części „tradycyjnej“ dedykujemy smakoszom niewyobrażającym sobie domowego jadłospisu bez potraw, jaki...
Słowacja jest dobra na każdą porę roku. Najpiękniej jest jesienią, gdy niższe partie gór, porośnięte w większości lasami mieszanymi, pokrywają się różnorodnymi barwami. Zimą możemy na...
Książka jest próbą spojrzenia na kolekcjonerstwo z wielu, niekiedy bardzo odmiennych perspektyw. Zawiera wywiady z najsłynniejszymi polskimi kolekcjonerami sztuki współczesnej, ilustr...
Masz ochotę na przejażdżkę rowerem po Wrocławiu? Szukasz ciekawej trasy na weekendowy wypad z przyjaciółmi? A może jeździsz do pracy rowerem i pragniesz ominąć korki? W takim razie mamy coś ...
PONAD 150 PYSZNYCH PRZEPISÓW NA ZDROWE POSIŁKI DLA PRZYSZŁYCH MAM! No i stało się! Będziesz mamą! Na pewno towarzyszą ci nie lada emocje, a obok radości pojawia się także niepok...
Chemia żywności jest nauką o składzie surowców i produktów żywnościowych, dodatków i zanieczyszczeń żywności, a także o biochemicznych i chemicznych reakcjach zachodzących w su...
Chemia żywności jest nauką o składzie surowców i produktów żywnościowych, dodatków i zanieczyszczeń żywności, a także o biochemicznych i chemicznych reakcjach zachodzących w su...
Niniejszy tom przygotowany przez specjalistów z zakresu kultur i języków Wschodu i Afryki Wydziału Orientalistycznego Uniwersytetu Warszawskiego był w zamierzeniu zbiorem artykuł&oacu...
Oddajemy do rąk Czytelników książkę, napisaną przez pracowników naukowych Wydziału Ogrodniczego Akademii Rolniczej w Poznaniu, z nadzieją, że znajdzie ona życzliwych odbiorców ...