0 POZYCJI
KOSZYK PUSTY

Książki: Diety

Odpowiednia i urozmaicona dieta jest niezbędna dla utrzymania się w dobrym zdrowiu, a także kluczowa w procesie powracania do formy podczas choroby. Aby pomóc mądrze zwracać uwagę na to, co jemy, przygotowaliśmy w księgarni medycznej PZWL szereg przygotowanych przez ekspertów publikacji na temat różnych zagadnień związanych z dietą — od podręczników naukowych skierowanych do lekarzy i specjalistów do przewodników dietetycznych przeznaczonych dla osób chcących zwrócić uwagę na zdrowotne aspekty odżywiania.

Znalazły się tutaj klasyczne pozycje poświęcone dietetyce, takie jak czwarte już wydanie podręcznika „Dietetyka. Żywienie zdrowego i chorego człowieka“ Hanny Ciborowskiej i Anny Rudnickiej (PZWL), skierowanego nie tylko do studentów i adeptów dietetyki. Warto również zwrócić także uwagę na znaną serię „Instytut Żywności i Żywienia zaleca“: opracowane przez ekspertów poradniki medyczne poświęcone zagadnieniom dietetyki w przypadku różnych chorób, od cukrzycy i otyłości do chorób nowotworowych.

Dla potrzeb osób aktywnych fizycznie opracowany został monumentalny, 900-stronicowy podręcznik „Dietetyka sportowa“ (Barbara Frączek, Jarosław Krzywański, Hubert Krzysztofiak), w którym znajdują się wszystkie niezbędne informacje służące między innymi indywidualnemu dopasowaniu diety do planu treningowego, a także opisy specjalnych potrzeb wynikających z występowania problemów zdrowotnych czy praktyczne porady i wskazówki dotyczące planowania jadłospisu względem rodzaju uprawianej dyscypliny sportowej. Publikacja przeznaczona jest zarówno dla amatorów, jak i profesjonalnych sportowców.

Szczególnie polecamy również publikacje poświęcone dietom roślinnym, skierowane nie tylko do osób niejedzących mięsa, ale również dietetyków i lekarzy. „Wege. Dieta roślinna w praktyce“ Iwony Kibil to przewodnik dopasowany do potrzeb wegan i wegetarian w Polsce, który szczegółowo opisuje, jak mądrze zbilansować dietę roślinną, aby uniknąć błędów żywieniowych i niedoborów. Książka opisuje nie tylko medyczne i zdrowotne aspekty diet roślinnych, ale zawiera również konkretne i praktyczne informacje, a także porady na temat robienia zakupów, komponowania posiłków i odchudzania. Podobną tematykę autorka podjęła również w „Wege rodzinie“, przewodniku powstałym z myślą o kobietach w ciąży, małych dzieciach i całych rodzinach decydujących się na dietę roślinną.

W naszej ofercie znalazł się również szczególny podręcznik do nauki języka angielskiego: „English for Dietetics“ (PZWL). To pierwsza w Polsce publikacja opracowana we współpracy nauczycieli języka angielskiego z ekspertami z zakresu dietetyki, przeznaczona nie tylko dla studentów tej dziedziny wiedzy. Podręcznik skierowany jest do osób znających angielski na poziomie B1/B2 i ma za zadanie ułatwić poznanie języka angielskiego z dziedziny dietetyki oraz ułatwić komunikację z obcokrajowcami zajmującymi się dietetyką — zarówno ze specjalistami, jak i pacjentami.

Znaleziono: 7 pozycji
Przeglądaj:
Sortuj według:
  • Popularność rosnąco
  • Popularność malejąco
  • Od najstarszych
  • Od najnowszych
  • Cena rosnąco
  • Cena malejąco
  • Tytuł od A do Z
  • Tytuł od Z do A
  • Autor od A do Z
  • Autor od Z do A
  • Wydawca od A do Z
  • Wydawca od Z do A
Popularność malejąco
Wyświetl:
  • 20
  • 40
  • 80
20
The Veg Box - Stephen Flynn

The Veg Box

10 Vegetables, 10 Ways

Wydawca: Penguin Books
David and Stephen Flynn, a.k.a the Happy Pear twins, are back with their simplest cookbook yet!The perfect collection for vegans, vegetarians, or anyone looking to eat more plant-based ...
Niedostępny
Zobacz więcej
The New Vegetarian - Alice Hart

The New Vegetarian

Książka (twarda)
Niedostępny
The New Vegetarian - Alice Hart

The New Vegetarian

Autor: Alice Hart
Wydawca: Square Peg
Discover this modern vegetarian bible for delicious, nutritious food. Perfect for lifelong vegetarians, and those just getting started.Alice Hart is a food expert and an incredibl...
Niedostępny
Zobacz więcej
Essentials Of Classic Italian Cooking - Marcella Hazan

Essentials Of Classic Italian Cooking

Wydawca: BoxTree
Loved by cooks from Nigella Lawson to Heston Blumenthal, this is THE classic of Italian cooking.'If this were the only cookbook you owned, neither you nor those you cooked for would eve...
Niedostępny
Zobacz więcej
Gastro Obscura - Dylan Thuras

Gastro Obscura

A Food Adventurer's Guide

A New York Times, USA Today, and national indie bestseller.A Feast of Wonder!Created by the ever-curious minds behind Atlas Obscura, this breathtaking guide trans...
Niedostępny
Zobacz więcej
Spoon-Fed - Tim Spector

Spoon-Fed

Książka (miękka ze skrzydełkami)
Niedostępny
Spoon-Fed - Tim Spector

Spoon-Fed

Autor: Tim Spector
Wydawca: cape
The groundbreaking new book from Tim Spector, bestselling author of The Diet Myth and creator of the COVID Symptom Study app.'Illuminating and so incredibly timely.' Yotam Ottolenghi
Niedostępny
Zobacz więcej
The Japanese Larder - Luiz Hara

The Japanese Larder

Bringing Japanese Ingredients Into Your Everyday Cooking

Autor: Luiz Hara
The Japanese Larder is a stunning cookery book that demystifies Japanese ingredients and cooking by introducing key ingredients and techniques that are easy to acquire.Most of us have h...
Niedostępny
Zobacz więcej
Indian Cookery Course - Monisha Bharadwaj

Indian Cookery Course

Książka (twarda)
Niedostępny
Indian Cookery Course - Monisha Bharadwaj

Indian Cookery Course

Wydawca: Kyle Books
This comprehensive guide to Indian cooking explores the myriad regional varieties of authentic, healthy and lesser known Indian recipes. With chapters broken down into: Rice, Breads, Meat, Fish &am...
Niedostępny
Zobacz więcej
Znaleziono: 7 pozycji
Przeglądaj:
Sortuj według:
  • Popularność rosnąco
  • Popularność malejąco
  • Od najstarszych
  • Od najnowszych
  • Cena rosnąco
  • Cena malejąco
  • Tytuł od A do Z
  • Tytuł od Z do A
  • Autor od A do Z
  • Autor od Z do A
  • Wydawca od A do Z
  • Wydawca od Z do A
Popularność malejąco
Wyświetl:
  • 20
  • 40
  • 80
20