0 POZYCJI
KOSZYK PUSTY

Dietoterapia

(Miękka)
0.00  (0 ocen)
 Dodaj recenzję
Rozwiń szczegóły
Zwiń szczegóły
Produkt niedostępny
Dodaj do schowka

Dietoterapia

Nowoczesna publikacja dotycząca podstaw żywienia człowieka, a także żywienia w różnych schorzeniach z uwzględnieniem dietoprofilaktyki.
W książce uwzględniono aktualny stan wiedzy dotyczącej zapotrzebowania energetycznego, roli węglowodanów, białka, tłuszczów, witamin i mikroskładników w żywieniu człowieka oraz ich znaczenie w terapii chorób.
Omówiono również aktualnie rekomendowane zasady dietoterapii w takich schorzeniach, jak: otyłość, cukrzyca, dna moczanowa, choroby związane z rozwojem miażdżycy, nadciśnienie tętnicze, przewlekła choroba nerek, kamice układu moczowego, niedokrwistość, celiakia, fenyloketonuria, alergie pokarmowe, choroba refluksowa przełyku, choroba wrzodowa, zespół jelita drażliwego i przewlekłe zapalenie trzustki.
Publikacja będzie doskonałym źródłem praktycznej wiedzy z zakresu dietoterapii dla osób profesjonalnie zajmujących się dietetyką, studentów dietetyki i pielęgniarstwa oraz wszystkich zainteresowanych tą tematyką.

  • Kategorie:
    1. Medycyna »
    2. Rehabilitacja medyczna
    1. Poradniki medyczne »
    2. Diety
    1. Dla pacjenta »
    2. Diety
    1. Edukacja »
    2. Podręczniki akademickie
    1. Dietetyka
    1. Fizjoterapia
  • Język wydania: polski
  • ISBN: 9788320086126
  • EAN: 9788320086126
  • Liczba stron: 462
  • Wymiary: 15.5x23.5cm
  • Sposób dostarczenia produktu fizycznego
    Sposoby i terminy dostawy:
    • Odbiór osobisty w księgarni PWN - dostawa 2-3 dni robocze
    • Odbiór w InPost Paczkomaty 24/7 - dostawa 1 dzień roboczy
    • Kurier pocztowy (dostawa do domu lub pracy) - dostawa 2 dni robocze
    • Odbiór w Punktach Poczta, Żabka - dostawa 2 dni robocze
    • Punkty partnerskie ORLEN Paczka - dostawa 1-2 dni
    • Kurier (DPD) - dostawa 1 dzień roboczy
    Ważne informacje:
    Czas oczekiwania na zamówiony towar = czas wysyłki produktu + dostawa przez przewoźnika
    • Całkowity czas oczekiwania na realizację zamówienia jest sumą czasu wysyłki podanej na stronie każdego produktu oraz czasu potrzebnego przewoźnikowi na dostarczenie paczki. Podane terminy dotyczą zawsze dni roboczych (od poniedziałku do piątku, z wyłączeniem dni wolnych od pracy).
    • Wysyłkę zamówień prowadzimy jedynie na terenie Polski.
    • Dostawa do Księgarni PWN, punktów ORLEN Paczka, stacji Orlen, sklepów Żabka oraz Paczkomatów InPost nie jest realizowana dla zamówień z płatnością przy odbiorze.
    • Cena towaru na fakturze VAT jest podwyższona o ewentualny koszt transportu.
    • W przypadku zamówienia kilku towarów koszt przesyłki wybranej przez Klienta zostanie podzielony i przyporządkowany proporcjonalnie do cen kupionych produktów.
    • Produkty dostępne w PRZEDSPRZEDAŻY wysyłane są po dacie premiery wydawniczej.

Ewa Lange

Prof. dr hab. n. med. Ewa Lange - Kierownik Katedry Dietetyki Wydziału Żywienia Człowieka SGGW. Głównymi obszarami działalności dydaktycznej Pani Profesor Lange są: dietetyka, dietoterapia, dietetyka pediatryczna, poradnictwo dietetyczne, preparaty dietetyczne, fizjologia żywienia w sporcie

Pani Profesor Lange naukowo interesuje się w szczególny sposób indeksem i ładunkiem glikemicznym żywności i jego wykorzystaniem w dietoterapii,  oceną stanu odżywienia i sposobu żywienia osób pozostających na dietach eliminacyjnych (z nietolerancją i alergia pokarmową, celiakią, wrodzonymi dietozależnymi chorobami metabolicznymi), oceną stanu odżywienia i sposobu żywienia osób o zwiększonej aktywności fizycznej a także uwarunkowaniami metabolicznymi i czynnikami żywieniowymi mającymi wpływ na efektywność redukcji masy ciała.

Dariusz Włodarek

Prof. dr hab. n. med. Dariusz Włodarek - Kierownik Zakładu Dietetyki, Wydziału Żywienia Człowieka SGGW w Warszawie, lekarz medycyny, dietetyk i żywieniowiec.
Autor podręczników do dietetyki oraz szeregu artykułów w tej dziedzinie.
Zajmuje się leczeniem żywieniowym oraz badaniami w zakresie znaczenia diety w utrzymaniu prawidłowego stanu zdrowia i w różnych jednostkach chorobowych.
Prowadzi terapię dietetyczną w zaburzeniach odżywiania się – anoreksja, bulimia, napadowe objadanie się, otyłość oraz w innych chorobach niezakaźnych między innymi w cukrzycy, nadciśnieniu tętniczym, hipercholesterolemii, chorobie niedokrwiennej serca i po zawale serca, w osteoporozie, w chorobach neurodegeneracyjnych.
Udziela również porad w zakresie prawidłowego żywienia dzieci, osób zdrowych, kobiet ciężarnych i karmiących.
Skutecznie i bezpiecznie pomaga w rehabilitacji ciała, powrocie do zdrowej wagi.

Inni Klienci oglądali również

108,29 zł 119,00 zł
Do koszyka

Dietoterapia

Nowoczesna publikacja  dotycząca podstaw żywienia człowieka, a także żywienia w różnych schorzeniach z uwzględnieniem dietoprofilaktyki. W książce uwzględniono aktualny stan wiedzy dotyczącej zapotrzebowania energetycznego...
73,53 zł 99,00 zł
Do koszyka

Anatomia człowieka

Anatomia człowiekPodręcznik i atlas dla studentów licencjatówWydanie drugie, poprawionePodręcznik został napisany z myślą o studentach licencjatów medycznych. Ze względu na zwięzłą formę, książka...
21,51 zł 29,40 zł
Do koszyka

Podstawy statystyki dla socjologów Tom 2 Zależności statystyczne

Przedstawiana w drugim tomie analiza zależności statystycznych między dwiema lub większą liczbą zmiennych to najczęściej stosowany przez socjologów rodzaj analiz statystycznych. Główną przyczyną trudności pojawiających się podczas wyboru ...
209,76 zł 215,00 zł
Do koszyka

Anatomia funkcjonalna dla fizjoterapeutów

Poszerz swoją wiedzę na temat anatomii funkcjonalnej, aby poprawnie rozpoznawać i leczyć dysfunkcje struktur stawowych.Efektywne badanie i leczenie w fizjoterapii zależy od właściwego zrozumienia dynamiki stawów oraz funkcjonow...
138,84 zł 156,00 zł
Do koszyka

Podstawy żywienia i dietoterapia

Podręcznik jest skierowany przede wszystkim do studentów dietetyki oraz kierunków pokrewnych, praktykujących dietetyków, lekarzy wszystkich specjalności medycznych oraz innych pracowników służby zdrowia zajmujących się żywie...
119,97 zł 129,00 zł
Do koszyka

Współczesna dietoterapia

Publikacja o nowym tytule „Współczesna dietoterapia”  to nowa odsłona książki „Dietoterapia”, która cieszy się niesłabnącą popularnością, zarówno wśród studentów kierunków żywieniowych i dietetycznych, jak i innych osób, których ksz...

Recenzje

Dodaj recenzję
Nikt nie dodał jeszcze recenzji. Bądź pierwszy!