0 POZYCJI
KOSZYK PUSTY
Znaleziono: 38 pozycji
Przeglądaj:
Sortuj według:
  • Trafność
  • Popularność rosnąco
  • Popularność malejąco
  • Od najstarszych
  • Od najnowszych
  • Cena rosnąco
  • Cena malejąco
  • Tytuł od A do Z
  • Tytuł od Z do A
  • Autor od A do Z
  • Autor od Z do A
  • Wydawca od A do Z
  • Wydawca od Z do A
Trafność
Wyświetl:
  • 20
  • 40
  • 80
20
Aktualne problemy badawcze 1. Obszar nauk biologiczno-technicznych - Uniwesytet Warmińsko- Mazurski

Aktualne problemy badawcze 1. Obszar nauk biologiczno-technicznych

Wydawca: FNCE
Monografia jest zbiorem artykułów przygotowanych przez Uczestników 50. Międzynarodowego Seminarium Kół Naukowych w Olsztynie „Seminarium Obrazowania Studenckiej Myśli Nau...
31,50 zł 35,00 zł
Do koszyka Zobacz więcej
AKTUALNE PROBLEMY BADAWCZE NAUKI BIOMEDYCZNE I TECHNICZNE tom 1

AKTUALNE PROBLEMY BADAWCZE NAUKI BIOMEDYCZNE I TECHNICZNE tom 1

Wydawca: FNCE
Oddajemy w Państwa ręce publikację, która jest wynikiem interdyscyplinarnej debaty nad pytaniem w jaki sposób pandemia COVID-19 wpłynęła na innowacyjne rozwiązania różnyc...
36,00 zł 40,00 zł
Do koszyka Zobacz więcej
Alergie pokarmowe - Mirosław Jarosz

Alergie pokarmowe

Redaktor: Jan Dzieniszewski
Wydawca: PZWL
"Autorzy zamieszczają wykazy alergenów odpowiedzialnych za rozwój alergii: od mleka, jaj, ryb, ziół i przypraw po barwniki, emulgatory, przeciwutleniacze i substancje kons...
22,77 zł 25,30 zł
Do koszyka Zobacz więcej
Analiza i ocena jakości żywności - Praca Zbiorowa Pod Red. Nauk. Małgorzaty Piecyk I Wołosiaka

Analiza i ocena jakości żywności

Współczesny konsument oczekuje żywności bezpiecznej, wysokiej jakości. Ważną rolę w tym zakresie odgrywają badania laboratoryjne żywności prowadzone na każdym etapie jej produkcji, jak r&oac...
31,50 zł 35,00 zł
Do koszyka Zobacz więcej
Analiza jakości surowca mięsnego - Praca Zbiorowa Pod Redakcją Beaty Kuczyńskiej

Analiza jakości surowca mięsnego

Obecnie konsumenci zwracają szczególną uwagę na jakość i skład produktów żywnościowych. Przemysł mięsny musi mieć więc zagwarantowany wysokiej jakości surowiec rzeźny, aby wyprodukowa...
31,50 zł 35,00 zł
Do koszyka Zobacz więcej
Biegunki i zaparcia - Józef Ryżko

Biegunki i zaparcia

eBook (epub, mobi)
48,60 zł 54,00 zł
Do koszyka
Biegunki i zaparcia - Józef Ryżko

Biegunki i zaparcia

Autor: Józef Ryżko
Wydawca: PZWL
Na biegunki i zaparcia cierpi około 20% dzieci. W poradniku napisanym przez znanego i cenionego specjalistę z CZD można znaleźć niezbędne i rzetelne informacje dotyczące problemów z trawieni...
48,60 zł 54,00 zł
Do koszyka Zobacz więcej
Celiakia - Jan Dzieniszewski

Celiakia

eBook (epub, mobi)
35,10 zł 39,00 zł
Do koszyka
Celiakia - Jan Dzieniszewski

Celiakia

Wydawca: PZWL
Celiakia jest chorobą wrodzoną, utrzymującą się przez całe życie. Czasami ujawnia się pod wpływem dodatkowych czynników, takich jak infekcje, stres lub ciąża, i może wystąpić w różnym...
35,10 zł 39,00 zł
Do koszyka Zobacz więcej
Cukrzyca

Cukrzyca

eBook (epub, mobi)
35,10 zł 39,00 zł
Do koszyka
Cukrzyca

Cukrzyca

Redaktor: Mirosław Jarosz
Wydawca: PZWL
Autorzy przybliżają mechanizm powstawania oraz sposoby leczenia cukrzycy, zwracając szczególną uwagę na możliwość leczenia dietetycznego. Ważnym uzupełnieniem publikacji jest wykaz produkt&o...
35,10 zł 39,00 zł
Do koszyka Zobacz więcej
Diagnostyka laboratoryjna w dietetyce - Ewa Stefańska

Diagnostyka laboratoryjna w dietetyce

Redaktor: Lucyna Ostrowska
Wydawca: PZWL
Zrozumienie i wykorzystanie w praktyce wyników badań laboratoryjnych jest jedną z bardzo ważnych umiejętności każdego dietetyka. Dzięki tej publikacji Czytelnicy mogą poznać aktualny stan wi...
134,10 zł 149,00 zł
Do koszyka Zobacz więcej
Dieta antyhistaminowa - Heide Steigenberger

Dieta antyhistaminowa

eBook (epub, mobi)
44,10 zł 49,00 zł
Do koszyka
Dieta antyhistaminowa - Heide Steigenberger

Dieta antyhistaminowa

Wydawca: PZWL
Histamina wytwarzana w naturalnych procesach w organizmie człowieka jest - w odpowiednich ilościach - niezbędna do życia. Jednak u osób, u których stwierdzono jej nietolerancję histam...
44,10 zł 49,00 zł
Do koszyka Zobacz więcej
Dietetyka w psychiatrii i neurologii

Dietetyka w psychiatrii i neurologii

Redaktor: Lucyna Ostrowska
Wydawca: PZWL
Dietetyka w psychiatrii i neurologii jest książką z zakresu edukacji żywieniowej przeznaczoną nie tylko dla lekarzy psychiatrów, lekarzy rodzinnych, dietetyków, psychologów, st...
107,10 zł 119,00 zł
Do koszyka Zobacz więcej
Dietetyka. Kompendium

Dietetyka. Kompendium

eBook (epub, mobi)
138,60 zł 154,00 zł
Do koszyka
Dietetyka. Kompendium

Dietetyka. Kompendium

Redaktor: Lucyna Ostrowska
Wydawca: PZWL
Dietetyka. Kompendium to podręcznik zawierający aktualną wiedzę o żywieniu człowieka zarówno zdrowego, jak i chorego, w różnych grupach wiekowych i stanach fizjolo¬gicznych, zwrac...
138,60 zł 154,00 zł
Do koszyka Zobacz więcej
Dietoterapia - Dariusz Włodarek

Dietoterapia

Wydawca: PZWL
Nowoczesna publikacja dotycząca podstaw żywienia człowieka, a także żywienia w różnych schorzeniach z uwzględnieniem dietoprofilaktyki.W książce uwzględniono aktualny stan wiedz...
107,10 zł 119,00 zł
Do koszyka Zobacz więcej
Dna moczanowa - Lucyna Pachocka

Dna moczanowa

Porady lekarzy i dietetyków

Wydawca: PZWL
Dna jest zaliczana do chorób cywilizacyjnych, związanych z nieprawidłowym sposobem odżywiania, polegającym na nadmiernym spożyciu potraw tłustych, bogatych w białko, oraz kawy i alkoholu. Je...
35,10 zł 39,00 zł
Do koszyka Zobacz więcej
Ekologia żywności, środowiska i zdrowia człowieka

Ekologia żywności, środowiska i zdrowia człowieka

Wydawca: FNCE
Monografia została zredagowana na podstawie artykułów przygotowanych przez uczestników 49. Międzynarodowego Seminarium Kół Naukowychw Olsztynie ,,Koła Naukowe Szkołą Tw&o...
22,50 zł 25,00 zł
Do koszyka Zobacz więcej
Fizjologia żywienia

Fizjologia żywienia

eBook (epub, mobi)
120,60 zł 134,00 zł
Do koszyka
Fizjologia żywienia

Fizjologia żywienia

Redaktor: Hanna Krauss
Wydawca: PZWL
Nowoczesny podręcznik prezentujący aktualne poglądy dotyczące nie tylko zagadnień ze sfery fizjologii żywienia, lecz także pozwalający dokładnie zapoznać się z fizjologią układu pokarmowego, jego f...
120,60 zł 134,00 zł
Do koszyka Zobacz więcej
Gazy jelitowe - M. Jarosz

Gazy jelitowe

eBook (epub, mobi)
35,10 zł 39,00 zł
Do koszyka
Gazy jelitowe - M. Jarosz

Gazy jelitowe

Autor: M. Jarosz
Redaktor: J. Dzieniszewski
Wydawca: PZWL
Nieprawidłowa dieta i stres są najczęstszą przyczyną gromadzenia się gazów w przewodzie pokarmowym. Autorzy pokazują, jak zmienić swój sposób odżywiania (co jeść, a jakich potr...
35,10 zł 39,00 zł
Do koszyka Zobacz więcej
Gronkowce jako wskaźniki bezpieczeństwa konsumentów żywności - Izabela Steinka

Gronkowce jako wskaźniki bezpieczeństwa konsumentów żywności

Monografia prof. Izabeli Steinki „Gronkowce jako wskaźniki bezpieczeństwa konsumentów żywności” jest obszernym materiałem skierowanym do szerokiego grona odbiorców, nie ty...
31,50 zł 35,00 zł
Do koszyka Zobacz więcej
Interakcje leków z żywnością - Magdalena Obrzut

Interakcje leków z żywnością

Wydawca: PZWL
W zastraszającym tempie rośnie na Świecie zjawisko polipragmazji, czyli wielolekowości. W 2010 roku Światowa Organizacja Zdrowia oszacowała, że 50% pacjentów zażywających leki nie stosuje ic...
107,10 zł 119,00 zł
Do koszyka Zobacz więcej
Jadalne gatunki grzybów źródłem substancji dietetycznych i leczniczych - Bożena Muszyńska

Jadalne gatunki grzybów źródłem substancji dietetycznych i leczniczych

Doktor Nauk Farmaceutyczych, wieloletni pracownik Katedry Botaniki Farmaceutycznej UJ Collegium Medicum. Autorka kilkunastu prac naukowych publikowanych w międzynarodowych czasopismach, dotyczących...
21,60 zł 24,00 zł
Do koszyka Zobacz więcej
Znaleziono: 38 pozycji
Przeglądaj:
Sortuj według:
  • Trafność
  • Popularność rosnąco
  • Popularność malejąco
  • Od najstarszych
  • Od najnowszych
  • Cena rosnąco
  • Cena malejąco
  • Tytuł od A do Z
  • Tytuł od Z do A
  • Autor od A do Z
  • Autor od Z do A
  • Wydawca od A do Z
  • Wydawca od Z do A
Trafność
Wyświetl:
  • 20
  • 40
  • 80
20