W zastraszającym tempie rośnie na Świecie zjawisko polipragmazji, czyli wielolekowości. W 2010 roku Światowa Organizacja Zdrowia oszacowała, że 50% pacjentów zażywających leki nie stosuje ich zg...
Nowe, zmienione wydanie unikalnej na polskim rynku książki przedstawiającej najczęściej występujące interakcje leków stosowanych w leczeniu chorób układu sercowo-naczyniowego, oddechowego, przewodu...
Kompendium wiedzy z parazytologii ogólnej i medycznej. W publikacji omówiono:- zagadnienia związane z terminologią naukową, pasożytami i pasożytnictwem oraz biologią i ekologią układu pasożyt–...
To pionierska na polskim rynku publikacja obalająca mity na temat ziołolecznictwa, która jest doskonałym przewodnikiem po terapiach uzupełniających oraz merytoryczną podstawą do leczenia objawów...
Publikacja Cukrzyca typu 2. Kompendium farmaceuty stanowi praktyczne narzędzie umożliwiające farmaceutom sprawowanie opieki farmaceutycznej nad pacjentami z cukrzycą typu 2 lecz...
To pionierska na polskim rynku publikacja obalająca mity na temat ziołolecznictwa, która jest doskonałym przewodnikiem po terapiach uzupełniających oraz merytoryczną podstawą do leczenia objawów ch...
Cykl książek Zioła w medycynie to doskonały przewodnik po terapiach uzupełniających. Jest to również merytoryczna podstawa do leczenia objawów chorobowych, fitoterapii schorzeń o łagodnym przeb...
To już trzecia publikacja z poczytnej serii „Zioła w Medycynie”. Autorzy cyklu – dr hab. n. farm. Ilona Kaczmarczyk-Sedlak, prof. nadzw. SUM, kierownik Katedry Farmakognozji i Fitochemii Wydz...
Kolejna publikacja z serii Zioła w Medycynie została przygotowana przez prof. dr hab. Ilonę Kaczmarczyk-Sedlak, kierownika Katedry Farmakognozji i Fitochemii Wy...
To druga publikacja z cyklu książek „Zioła w medycynie”, która jest doskonałym przewodnikiem po terapiach uzupełniających oraz merytoryczną podstawą do leczenia objawów chorobowych, fitoterap...
Chemia żywności jest nauką o składzie surowców i produktów żywnościowych, dodatków i zanieczyszczeń żywności, a także o biochemicznych i chemicznych reakcjach zachodzących w su...
Farmakologia w zadaniach. Receptura i postacie leków” to nietypowy podręcznik do nauki farmakologii poprzez rozwiązywanie zadań i problemów, przypadków klinicznych. Książka skierowana jest prz...
Oddajemy do rąk Czytelników drugą część serii Farmakologia w zadaniach, tym razem poświęconą zagadnieniom farmakologii ogólnej i klinicznej.
Podręcznik ten jest wyjątkowy, a jego ...
Chemia żywności jest nauką o składzie surowców i produktów żywnościowych, dodatków i zanieczyszczeń żywności, a także o biochemicznych i chemicznych reakcjach zachodzących w su...
Farmakologia w zadaniach. Leki układu nerwowego i leczenie bólu, przygotowana pod redakcją dr n. med. Małgorzaty Berezińskiej oraz dr hab. n. med. Anny Wiktorowskiej-Owczarek, t...
Farmakologia w zadaniach. Leki układu autonomicznego i krążenia przygotowana pod redakcją dr n. med. Małgorzaty Berezińskiej oraz dr hab. n. med. Anny Wiktorowskiej-Owczarek to ...
Dwuczęściowa Toksykologia w zadaniach to nowoczesna forma publikacji ułatwiająca przyswojenie wiedzy oraz zrozumienie problemów, jakie niesie ze sobą toksykologia. Książka został przygoto...
Książka Toksykologia w zadaniach została przygotowana przez dr Kamila Jurowskiego (toksykologa, safety assessor) oraz prof. dr hab. Wojciecha Piekoszewskiego (specjalistę z ...
Chromatografia jest jedną z najważniejszych dziedzin nauk chemicznych i najważniejszą metodą analizy związków organicznych. Chromatografy są używane we wszystkich laboratoriach analitycznych...