0 POZYCJI
KOSZYK PUSTY

Technologie ochrony środowiska w przemyśle i energetyce

(Miękka)
0.00  (0 ocen)
 Dodaj recenzję
Rozwiń szczegóły
Zwiń szczegóły
Cena katalogowa: 109,00 zł
92,65 zł
Stan magazynowy:
Duża liczba
Dostępność:
w magazynie
Dostawa i płatność
Cennik dostaw
- Zamówienia od 249 zł wysyłamy GRATIS!
- Zamów z DPD (kurier lub punkty) do 19:30, a Twoją paczkę wysyłamy jeszcze dziś i dostarczymy jutro!
Uwaga! Dotyczy dni roboczych (poniedziałek-piątek, z bez dni wolnych od pracy) oraz towarów dostępnych w magazynie. Paczki dostarczamy wyłącznie na terenie Polski, jeśli wartość zamówienia przekroczy 500 zł nie oferujemy płatności przy odbiorze.

Przedpłata (Przelewy24)         do 249 zł   od 249 zł
ORLEN Paczka
9,99 zł 0 zł
Odbiór w Punktach Poczta, Żabka 10,99 zł 0 zł
Pocztex 11,99 zł 0 zł
InPost Paczkomaty 24/7
13,99 zł  0 zł
Kurier DPD
12,49 zł 0 zł
Punkty odbioru DPD
10,99 zł 0 zł
Odbiór w Księgarni PWN
0 zł 0 zł



Płatność przy odbiorze         do 249 zł   od 249 zł
Odbiór w Punktach Poczta, Żabka 14,99 zł 0 zł
Pocztex 15,99 zł 0 zł
Kurier DPD
16,49 zł 0 zł
Dodaj do schowka

Technologie ochrony środowiska w przemyśle i energetyce

Publikacja prezentuje metody oczyszczania powietrza, wody i gleby skażanych podczas produkcji energii w zakładach energetycznych, przemysłowych oraz gospodarstwach domowych. Przedstawia technologie ochrony środowiska w ujęciu chemicznym, fizycznym, mechanicznym. Poruszone w książce zagadnienia techniczne i technologiczne są faktycznie związane z ochroną atmosfery, hydrosfery i litosfery Ziemi.
Każde z omawianych zagadnień poprzedza wstęp, w postaci nawiązania do podstaw teoretycznych, następnie są przedstawione metody jego realizacji z podaniem aparatów i urządzeń oraz parametrów technologicznych. Zakończeniem tematu jest charakterystyka środowiskowa i ekonomiczna omawianych proekologicznych technologii z podaniem miejsca ich realizacji.
Książka jest adresowana do kadry technicznej zakładów przemysłowych, gdyż praktycznie wszystkie w mniejszym lub większym stopniu negatywnie oddziałują na środowisko, oraz do studentów wydziałów energetycznych, chemicznych, mechanicznych, ochrony środowiska i innych.

  • Kategorie:
    1. Nauki o zdrowiu »
    2. Biologia, botanika, zoologia
    1. Edukacja »
    2. Podręczniki akademickie
    1. Technika
  • Język wydania: polski
  • ISBN: 9788301186005
  • EAN: 9788301186005
  • Liczba stron: 484
  • Wymiary: 16.0x23.0cm
  • Waga: 0.79kg
  • Sposób dostarczenia produktu fizycznego
    Sposoby i terminy dostawy:
    • Odbiór osobisty w księgarni PWN - dostawa 2-3 dni robocze
    • Odbiór w InPost Paczkomaty 24/7 - dostawa 1 dzień roboczy
    • Kurier pocztowy (dostawa do domu lub pracy) - dostawa 2 dni robocze
    • Odbiór w Punktach Poczta, Żabka - dostawa 2 dni robocze
    • Punkty partnerskie ORLEN Paczka - dostawa 1-2 dni
    • Kurier (DPD) - dostawa 1 dzień roboczy
    Ważne informacje:
    Czas oczekiwania na zamówiony towar = czas wysyłki produktu + dostawa przez przewoźnika
    • Całkowity czas oczekiwania na realizację zamówienia jest sumą czasu wysyłki podanej na stronie każdego produktu oraz czasu potrzebnego przewoźnikowi na dostarczenie paczki. Podane terminy dotyczą zawsze dni roboczych (od poniedziałku do piątku, z wyłączeniem dni wolnych od pracy).
    • Wysyłkę zamówień prowadzimy jedynie na terenie Polski.
    • Dostawa do Księgarni PWN, punktów ORLEN Paczka, stacji Orlen, sklepów Żabka oraz Paczkomatów InPost nie jest realizowana dla zamówień z płatnością przy odbiorze.
    • Cena towaru na fakturze VAT jest podwyższona o ewentualny koszt transportu.
    • W przypadku zamówienia kilku towarów koszt przesyłki wybranej przez Klienta zostanie podzielony i przyporządkowany proporcjonalnie do cen kupionych produktów.
    • Produkty dostępne w PRZEDSPRZEDAŻY wysyłane są po dacie premiery wydawniczej.

Inni Klienci oglądali również

62,80 zł
Do koszyka

Podstawy gastronomii i technologii żywności Podręcznik do nauki zawodu Część 2

Podręcznik pomaga nabyć kompetencje wyszczególnione w Podstawie kształcenia w zawodach,czyli w umiejętnościach stanowiących podbudowę do kształcenia w zawodach: piekarz, cukiernik, wędliniarz, technik technologii żywności, technik przetwó...
26,98 zł 39,90 zł
Do koszyka

Skuteczna ochrona przed infekcjami i wirusami

W książce znajdziesz szereg badań naukowych na temat stymulacji odporności naturalnymi metodami. Zaprezentowane terapie naturalne skutecznie zwalczają bakterie i wirusy wywołujące choroby, takie jak COVID-19. Ponadto autor – znany lekarz i zwolen...
84,15 zł 99,00 zł
Do koszyka

Zielniki Ochrona i konserwacja

Zielniki są dokumentacją związków świata człowieka ze światem roślin. Dzięki nim można prowadzić analizy dotyczące m.in. bioróżnorodności, migracji gatunków, zmian klimatycznych, skażenia środowiska, historii farmacji, historii cho...
137,86 zł 141,30 zł
Do koszyka

Technologia produktów roślinnych

Świat roślin (tzw. flora) to bogactwo surowców służących człowiekowi zarówno do przetrwania, jak i do upiększania życia. Szczególne miejsce w dziejach ludzkości należy się roślinom leczniczym, tzn. służącym ratowaniu zdrowia i życi...
242,24 zł
Do koszyka

Naucz się technologii internetowych od podstaw

Książka ta pomoże uczniowi z łatwością nauczyć się podstawowych języków programowania stron internetowych. Uczniowie zapoznają się z różnymi praktycznymi przykładami na różne tematy: HTML, CSS i JavaScript. Uczniowie będą w stanie uchwycić koncepcję ka...
75,65 zł 89,00 zł
Do koszyka

Ochrona środowiska przyrodniczego

Podstawowe pojęcia i problemy ochrony środowiskaStan środowiska w Polsce i na świecieCechy współczesnego kryzysu ekologicznegoProblemy środowiskowe: globalne ocieplenie, zanieczyszczenie wód i gleb, skutki degradacji śro...

Recenzje

Dodaj recenzję
Nikt nie dodał jeszcze recenzji. Bądź pierwszy!