0 POZYCJI
KOSZYK PUSTY

RODO Ochrona danych osobowych (Miękka)

Przewodnik po zmianach z nową ustawą ODO

0.00  (0 ocen)
 Sprawdź recenzje
Rozwiń szczegóły
Zwiń szczegóły
129,00 zł
117,98 zł
Cena zawiera podatek VAT.
Oszczędzasz 11,02 zł
Stan magazynowy:
Średnia ilość
Wysyłka:
24h
Dostawa
Produkt posiadamy w magazynie i wyślemy go w ciągu 24 godzin w dni robocze.
Uwaga! Całkowity czas oczekiwania na zamówienie = czas wysyłki podany na stronie każdego produktu + dostawa przez przewoźnika.
Podane terminy dotyczą dni roboczych (poniedziałek-piątek, z wyłączeniem dni wolnych od pracy).
Cennik dostaw
Cennik dostaw
Paczki dostarczamy wyłącznie na terenie Polski.
Dla zamówień od 250 zł oferujemy dostawę GRATIS!
Płatność elektroniczna
Kiosk RUCHu - odbiór osobisty8,99 zł
Poczta Polska - odbiór w punkcie9,99 zł
Kurier Poczta Polska11,99 zł
Paczkomaty InPost11,99 zł
Kurier16,99zł
Odbiór w księgarni PWNGRATIS
Płatność za pobraniem
Poczta Polska - odbiór w punkcie12,99 zł
Kurier Poczta Polska14,99 zł
Kurier19,99 zł
Dodaj do schowka

RODO Ochrona danych osobowych

Prezentujemy Państwu jedyną na rynku publikację, w której przedstawiono szczegółowe porównanie przepisów ustawy z 10 maja 2018 r. o ochronie danych osobowych z przepisami ustawy z 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych oraz przepisami zawartymi w rozporządzeniu Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych).

Przygotowaliśmy ją z myślą o wszystkich, którzy wdrażają nową regulację w swojej działalności.

Zmiany przepisów zostały przedstawione w unikalnej, tabelarycznej formule. Publikacja zawiera:
•tabelaryczne zestawienie treści przepisów obu ustaw o ochronie danych osobowych i odpowiadających im – pod względem przedmiotu regulacji – przepisów rozporządzenia w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych;
•wyjaśnienia i komentarze eksperta do każdego zmienionego przepisu wraz z uzasadnieniem prawodawcy, jaki skutek wywiera poszczególna zmiana.

Dzięki temu książka jest znakomitym drogowskazem w gąszczu nowej regulacji i znacznie ułatwia zorientowanie się w zmianach, jakie wprowadzają nowa ustawa o ochronie danych osobowych i rozporządzenie o ochronie danych (RODO).

Aby sprostać oczekiwaniom profesjonalistów, zmiany przedstawione są w konfiguracji dotychczas obowiązujących przepisów. Tekst przepisów wzbogaciliśmy ponadto o hasła w klamrach opisujące poszczególne artykuły.

Niniejsza publikacja adresowana jest zarówno do osób pełniących funkcje administratora i inspektora ochrony danych w organach administracji rządowej i samorządowej, osób zarządzających, kierowników jednostek oraz ich pracowników, jak i do przedsiębiorców, którzy zobowiązani są do gromadzenia danych swoich klientów.



Zalety publikacji:

Jedyna na rynku publikacja zawierająca szczegółowe porównanie przepisów ustawy z 10 maja 2018 r. o ochronie danych osobowych z przepisami ustawy z 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych oraz przepisami RODO.

Zmiany przepisów zostały przedstawione w unikalnej, tabelarycznej formule.

Każdy nowy lub zmieniony przepis jest opatrzony wyjaśnieniem eksperta.

  • Kategorie:
    1. Zarządzanie, marketing
    1. Prawo
  • Język wydania: polski
  • ISBN: 9788381373296
  • EAN: 9788381373296
  • Liczba stron: 270
  • Wymiary: 23.5x16.5cm
  • Waga: 0.40kg
  • Sposób dostarczenia produktu fizycznego
    Sposoby i terminy dostawy:
    • Paczka w RUCHu - dostawa 2 dni robocze
    • Odbiór paczki w urzędzie Poczty Polskiej - dostawa 2 dni robocze
    • Dostawa Pocztą Polską - dostawa 2 dni robocze
    • Odbiór paczki w Paczkomacie InPost - dostawa 2 dni robocze
    • Dostawa kurierem - dostawa 1 dzień roboczy
    • Odbiór własny w księgarni PWN - dostawa 3 dni robocze
    Ważne informacje o wysyłce:
    • Nie wysyłamy paczek poza granice Polski.
    • Dostawa do części Paczkomatów InPost oraz opcja odbioru osobistego w księgarniach PWN jest realizowana po uprzednim opłaceniu zamówienia kartą lub przelewem.
    • Całkowity czas oczekiwania na paczkę = termin wysyłki + dostawa wybranym przewoźnikiem.
    • Podane terminy dotyczą wyłącznie dni roboczych (od poniedziałku do piątku, z wyłączeniem dni wolnych od pracy).

Inni Klienci oglądali również

63,77 zł 69,90 zł
Do koszyka

Ochrona rodziny w świetle przepisów prawa pracy

Monografia dotyczy szeroko rozumianej ochrony rodziny na gruncie przepisów prawa pracy. Analiza regulacji prawnych wskazuje na złożoność i wieloaspektowość tej problematyki. Autorka wyodrębnia trzy główne płaszczyzny funkcjonowania rodzin...
40,50 zł 45,00 zł
Niedostępny

Organizacja procesów zaopatrzenia medycznego publicznych podmiotów sektora ochrony zdrowia

Głównym celem opracowania jest ukazanie możliwości organizacji procesów zaopatrzenia medycznego szpitali publicznych na drodze tworzenia Szpitalnych Grup Zakupowych, których rolą jest konsolidacja zakupów większej liczby pod...
59,45 zł 65,00 zł
Do koszyka

Ustrój organów ochrony prawnej

W publikacji przedstawiono klasyfikację organów ochrony prawnej oraz omówiono zasady organizacji, działania i kompetencji poszczególnych organów rozstrzygających, pojednawczych, kontroli legalności i pomocy prawnej. Zawarto ...
31,38 zł 39,90 zł
Do koszyka

Wszystko da się naprawić

Niby nic strasznego się nie dzieje, ale nie ma już miłosnych uniesień, a partner zaczyna coraz częściej irytować…Kryzys w związku to rzecz nieuchronna – mówi prof. Starowicz. I daje mnóstwo rad, co robić, żeby zwykła kł...
116,10 zł 129,00 zł
Niedostępny

Klauzule RODO Wzory klauzul z praktycznym komentarzem

Rozpoczęcie obowiązywania RODO stanowiło wyzwanie dla wszystkich administratorów, wprowadzając nowe obowiązki związane z przetwarzaniem danych osobowych oraz modyfikując obowiązki dotychczas już znane na gruncie ustawy o ochronie danych osobowyc...
26,99 zł 29,99 zł
Do koszyka

Dania i potrawy z grilla Siostry Marii

Dania i potrawy z grilla Siostry Marii to znakomita książka zawierająca wiele sprawdzonych przepisów nie tylko na grillowane mięsa, ryby i warzywa, ale również na dania z kociołka i pyszne, kolorowe grzanki. Większość potraw można z powod...

Recenzje

Dodaj recenzję
Nikt nie dodał jeszcze recenzji. Bądź pierwszy!
 
Uwaga: Nasze strony wykorzystują pliki cookies.
Używamy informacji zapisanych za pomocą cookies i podobnych technologii m.in. w celu dostosowaniaserwisu do indywidualnych potrzeb użytkowników oraz w celach statystycznych i reklamowych. Mogą też stosować je współpracujące z nami firmy badawcze. W programie służącym do obsługi Internetumożna zmienić ustawienia dotyczące cookies Korzystanie z naszych serwisów internetowych bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza,że będą one zapisane w pamięci urządzenia. Więcej informacji można znaleźć w naszej Polityce Prywatności.