0 POZYCJI
KOSZYK PUSTY

Przetwory

(eBook)

Kuchnia polska. Poradnik

0.00  (0 ocen)
 Dodaj recenzję
Rozwiń szczegóły
  • Druk: Toruń, 2011

  • Wydanie/Copyright: wyd. 1

  • Seria / cykl: Kuchnia polska

  • Autor: Karol Skwira, Marzena Strzelczyńska

  • Wydawca: Literat

  • Formaty:
    PDF (Watermark)
    Watermark
    Znak wodny czyli Watermark to zaszyfrowana informacja o użytkowniku, który zakupił produkt. Dzięki temu łatwo jest zidentyfikować użytkownika, który rozpowszechnił produkt w sposób niezgodny z prawem. Ten rodzaj zabezpieczenia jest zdecydowanie najbardziej przyjazny dla użytkownika, ponieważ aby otworzyć książkę zabezpieczoną Watermarkiem nie jest potrzebne konto Adobe ID oraz autoryzacja urządzenia.

Zwiń szczegóły
Produkt niedostępny
Dodaj do schowka

Przetwory

Koniec lata i jesień to doskonały czas na zrobienie smacznych przetworów. Owoce i warzywa są wtedy idealne, aby „zamknąć je” na zimę w słoikach i otworzyć w dowolnym momencie. Będą mogli państwo wówczas delektować się pysznymi konfiturami czy naleśnikami z marmoladą. W naszej książce nie zabraknie również przepisów na przetwory warzywne, grzyby oraz orzeźwiające soki, syropy i kompoty. Robiąc domowe przetwory, powinniśmy wybierać surowce o najwyższej jakości. Trzeba też odpowiednio przygotować słoiki lub butelki, do których trafi jedzenie, i nie zapominać o umiejętnym stosowaniu przypraw i innych dodatków niezbędnych do konserwacji. Przykładowe przepisy: sok jabłkowy z miętą, marynowane rydze, ogórki kwaszone, suszone owoce róży, papryka pasteryzowana, dżem jarzębinowy, marmolada jeżynowo-jabłkowa, konfitura agrestowa, kompot czereśniowy, gruszki w occie. W serii również: Potrawy tradycyjne, Potrawy z rusztu i grilla, Potrawy z ziemniaków, Sałatki dla każdego, Ciasta z owocami, Potrawy z ryb, Przyprawy i zioła, Potrawy mączne, Potrawy mięsne, Kuchnia włoska, Potrawy wegetariańskie, Zdrowo, szybko, tanio, Surówki i sałatki.

  • Kategorie:
    1. Ebooki i Audiobooki »
    2. Hobby, czas wolny
    1. Ebooki i Audiobooki »
    2. Ebooki kulinarne
  • Język wydania: polski
  • ISBN: 978-83-7774-577-9
  • ISBN druku: 978-83-7774-048-4
  • Liczba stron: 32
  • Sposób dostarczenia produktu elektronicznego
    Produkty elektroniczne takie jak Ebooki czy Audiobooki są udostępniane online po uprzednim opłaceniu (PayU, BLIK) na stronie Twoje konto > Biblioteka.
    Pliki można pobrać zazwyczaj w ciągu kilku-kilkunastu minut po uzyskaniu poprawnej autoryzacji płatności, choć w przypadku niektórych publikacji elektronicznych czas oczekiwania może być nieco dłuższy.
    Sprzedaż terytorialna towarów elektronicznych jest regulowana wyłącznie ograniczeniami terytorialnymi licencji konkretnych produktów.
  • Ważne informacje techniczne
  • Minimalne wymagania sprzętowe:
    • procesor: architektura x86 1GHz lub odpowiedniki w pozostałych architekturach
    • Pamięć operacyjna: 512MB
    • Monitor i karta graficzna: zgodny ze standardem XGA, minimalna rozdzielczość 1024x768 16bit
    • Dysk twardy: dowolny obsługujący system operacyjny z minimalnie 100MB wolnego miejsca
    • Mysz lub inny manipulator + klawiatura
    • Karta sieciowa/modem: umożliwiająca dostęp do sieci Internet z prędkością 512kb/s
  • Minimalne wymagania oprogramowania:
    • System Operacyjny: System MS Windows 95 i wyżej, Linux z X.ORG, MacOS 9 lub wyżej, najnowsze systemy mobilne: Android, iPhone, SymbianOS, Windows Mobile
    • Przeglądarka internetowa: Internet Explorer 7 lub wyżej, Opera 9 i wyżej, FireFox 2 i wyżej, Chrome 1.0 i wyżej, Safari 5
    • Przeglądarka z obsługą ciasteczek i włączoną obsługą JavaScript
    • Zalecany plugin Flash Player w wersji 10.0 lub wyżej.
  • Informacja o formatach plików:
    • PDF - format polecany do czytania na laptopach oraz komputerach stacjonarnych.
    • EPUB - format pliku, który umożliwia czytanie książek elektronicznych na urządzeniach z mniejszymi ekranami (np. e-czytnik lub smartfon), dając możliwość dopasowania tekstu do wielkości urządzenia i preferencji użytkownika.
    • MOBI - format zapisu firmy Mobipocket, który można pobrać na dowolne urządzenie elektroniczne (np.e-czytnik Kindle) z zainstalowanym programem (np. MobiPocket Reader) pozwalającym czytać pliki MOBI.
    • Audiobooki w formacie MP3 - format pliku, przeznaczony do odsłuchu nagrań audio.
  • Rodzaje zabezpieczeń plików:
    • Watermark - (znak wodny) to zaszyfrowana informacja o użytkowniku, który zakupił produkt. Dzięki temu łatwo jest zidentyfikować użytkownika, który rozpowszechnił produkt w sposób niezgodny z prawem.
    • Brak zabezpieczenia - część oferowanych w naszym sklepie plików nie posiada zabezpieczeń. Zazwyczaj tego typu pliki można pobierać ograniczoną ilość razy, określaną przez dostawcę publikacji elektronicznych. W przypadku zbyt dużej ilości pobrań plików na stronie WWW pojawia się stosowny komunikat.
    Więcej informacji o publikacjach elektronicznych
Wstęp 1
GRZYBY
Zakwaszane maślaki 2
Marynowane rydze 2
Solone borowiki 2
MARMOLADY, DŻEMY, KONFITURY
Marmolada pomarańczowa 4
Marmolada jabłkowo-jagodowa 4
Dżem jarzębinowy 4
Dżem morelowy 4
Konfitura wiśniowa 6
Konfitura jabłkowa 6
Konfitura agrestowa 6
Marmolada jeżynowo-jabłkowa 6
Konfitura truskawkowa 8
Powidła śliwkowe 8
Gruszki w cukrze 8
SOKI, PRZECIERY, KOMPOTY
Sok wielowarzywny 10
Sos pomidorowy z przyprawami 10
Przecier malinowy 10
Przecier morelowy 10
Syrop malinowy 12
Kompot jagodowy 12
Kompot agrestowy 12
Kompot czereśniowy 12
Sok z suszonych owoców 14
Sok jabłkowy z miętą 14
Sok z czarnej porzeczki 14
OWOCE, WARZYWA I GRZYBY W OCCIE
Śliwki w occie 16
Gruszki w occie 16
Wiśnie w occie 16
Ogórki konserwowe 18
Cebulka marynowana 18
Dynia w occie 18
Kalafior w occie 20
Brukselka w occie 20
Maślaki w occie 20
WARZYWA PASTERYZOWANE
Papryka pasteryzowana 22
Pomidory pasteryzowane 22
Fasola pasteryzowana 22
WARZYWA KWASZONE I KISZONE
Biała kapusta kwaszona 24
Biała kapusta kwaszona z węgierkami 24
Czerwona kapusta kwaszona 24
Buraki kwaszone 26
Papryka kwaszona 26
Ogórki kwaszone 26
SUSZONE GRZYBY, WARZYWA I OWOCE
Suszone borowiki 28
Suszona włoszczyzna 28
Suszony zielony groszek 28
Suszone jabłka 28
Suszone śliwki 30
Suszone owoce róży 30
Suszone jagody 30
Suszone gruszki 30

Inni Klienci oglądali również

13,41 zł 14,90 zł
Do koszyka

Der Derbysieger

John Pentridge verliert im Spielkasino von Monte Carlo große Summen und wird danach diskret aus dem Haus gewiesen. „Heute abend habt ihr mich geschröpft, aber morgen bin ich wieder da und bringe genug Geld mit für große Eins...
14,39 zł 15,99 zł
Do koszyka

Gotowa na wszystko

Kathryn Kilpatrick została adoptowana i wychowana przez rodzinę Hamiltonów. Po ukończeniu szkoły pomaga w prowadzeniu rodzinnego rancza. Świetnie radzi sobie w roli asystentki Blake’a, najstarszego syna i głowy rodziny, ale wbrew swoim ocz...
10,80 zł 12,00 zł
Do koszyka

Kłopoty z Innością

Książka ta jest próbą pisania o Inności. O tym, co z wielu powodów – ideologicznych, metodologicznych, estetycznych – pozostaje wykluczone z oficjalnego dyskursu kulturowego. Ten dyskurs ufundowany jest na niesymetrycznych opo...
28,80 zł 32,00 zł
Do koszyka

Królowa Żaru

Kiedy dym się rozwiewa i stygną popioły, jeden płonący żar może rozpalić rewolucję… Księżniczka Theodosia przez dekadę była więźniem we własnym kraju. Przemianowana na Księżniczkę Popiołu, znosił...
22,41 zł 24,90 zł
Do koszyka

Ludzie księgi. Wokół wybranych zagadnień wydawnictwa Jakuba Mortkowicza

Książka składa się z siedmiu rozdziałów, w których z perspektywy literaturoznawczej pokazano działalność wydawniczą Jakuba Mortkowicza i jego żony Hanny. Uwaga skupiona jest przede wszystkim na wydaniach książek dla młodego odbiorcy ze ws...
26,91 zł 29,90 zł
Do koszyka

Zmiany przepisów i obowiązki pracodawców w 2017 r. - instrukcja postępowania

Publikacja przygotowuje pracodawców do zmian przepisów jakie wejdą w życie od 1 stycznia 2017 r. w zakresie prawa pracy i ubezpieczeń społecznych oraz obowiązków jakie mają pracodawcy na przełomie roku. Można się z niej dowiedzieć ...

Recenzje

Dodaj recenzję
Nikt nie dodał jeszcze recenzji. Bądź pierwszy!