0 POZYCJI
KOSZYK PUSTY

Od klasycznego do zintegrowanego zarządzania procesowego w organizacjach

(Miękka)
0.00  (0 ocen)
 Dodaj recenzję
Rozwiń szczegóły
DOSTĘPNE FORMATY I EDYCJE
ROK WYDANIA
CENA
Zwiń szczegóły
Produkt niedostępny
Dodaj do schowka

Od klasycznego do zintegrowanego zarządzania procesowego w organizacjach

W kontekście pojawiających się nowych wyzwań otoczenia: gospodarki opartej na wiedzy, czwartej rewolucji technologicznej zagadnienia zarządzania procesowego w organizacji wymagają odmiennego podejścia. Stąd głównym celem monografii jest wykazanie przyczyn i sposobów ewolucji od klasycznego do zintegrowanego zarządzania procesowego we współczesnych organizacjach, przy jednoczesnym uwzględnieniu triady procesy–projekty–wiedza. Rezultatem prowadzonych prac jest pogłębienie oraz uporządkowanie problematyki z zakresu klasycznego zarządzania procesowego oraz jego ewolucji w kierunku zintegrowanego zarządzania procesowego. W prezentowanej monografii obok aspektów teoretycznych pojawiają się też aspekty empiryczne. Zostały przedstawione wyniki badań na świecie oraz w Polsce, realizowanych przez Autorkę w latach 2012–2018, a także studia przypadków polskich i niemieckich przedsiębiorstw. Zaprezentowane rozważania i wyniki badań to praktyczne wskazówki, które mogą stanowić inspirację dla kadry zarządzającej do podjęcia działań w kierunku budowy zintegrowanego zarządzania procesowego.
Autorka postawiła przed sobą zadanie polegające na wypełnieniu luki poznawczej w obszarze zintegrowanego zarządzania procesowego, wskazując na unikalność triady: procesy, projekty, wiedza.(...) Praca stanowi zwartą całość, pogłębione i uporządkowane studium z zakresu klasycznego i zintegrowanego zarządzania procesowego. Na szczególne podkreślenie zasługują autorskie badania naukowe przeprowadzone przez Autorkę.
Prof. dr hab. E. Bojar
O dużej wadze i aktualności problematyki opracowania decyduje przede wszystkim nienadążanie współcześnie stosowanych instrumentów (koncepcji, metod i narzędzi) zarządzania procesowego za zmianami w samej organizacji (przedsiębiorstwie czy instytucji) i jej otoczeniu. (...) Taka sytuacja skłania do poszukiwania rozwiązań łączących różne instrumenty wspierające zarządzanie procesowe, licząc na efekty synergiczne i zmierzając w kierunku zintegrowanego zarządzania organizacją. Z tych względów dobór problematyki podjętej w opracowaniu uważam za zasadny i trafny, ale także ważny pod względem praktycznym.
Prof. dr hab. S. Nowosielski
Z obszernych i erudycyjnych rozważań zawartych w rozdziałach monografii Autorka stara się wyprowadzić wniosek o konieczności odejścia od wąsko rozumianego zarządzania procesami do szerszej koncepcji tzw. zintegrowanego zarządzania procesowego.
Prof. dr hab. inż. M. Trocki

  • Język wydania: polski
  • ISBN: 9788381282796
  • EAN: 9788381282796
  • Liczba stron: 258
  • Wymiary: 16.5x24.0cm
  • Waga: 0.43kg
  • Sposób dostarczenia produktu fizycznego
    Sposoby i terminy dostawy:
    • Odbiór osobisty w księgarni PWN - dostawa 2-3 dni robocze
    • Odbiór w InPost Paczkomaty 24/7 - dostawa 1 dzień roboczy
    • Kurier pocztowy (dostawa do domu lub pracy) - dostawa 2 dni robocze
    • Odbiór w Punktach Poczta, Żabka - dostawa 2 dni robocze
    • Punkty partnerskie ORLEN Paczka - dostawa 1-2 dni
    • Kurier (DPD) - dostawa 1 dzień roboczy
    Ważne informacje:
    Czas oczekiwania na zamówiony towar = czas wysyłki produktu + dostawa przez przewoźnika
    • Całkowity czas oczekiwania na realizację zamówienia jest sumą czasu wysyłki podanej na stronie każdego produktu oraz czasu potrzebnego przewoźnikowi na dostarczenie paczki. Podane terminy dotyczą zawsze dni roboczych (od poniedziałku do piątku, z wyłączeniem dni wolnych od pracy).
    • Wysyłkę zamówień prowadzimy jedynie na terenie Polski.
    • Dostawa do Księgarni PWN, punktów ORLEN Paczka, stacji Orlen, sklepów Żabka oraz Paczkomatów InPost nie jest realizowana dla zamówień z płatnością przy odbiorze.
    • Cena towaru na fakturze VAT jest podwyższona o ewentualny koszt transportu.
    • W przypadku zamówienia kilku towarów koszt przesyłki wybranej przez Klienta zostanie podzielony i przyporządkowany proporcjonalnie do cen kupionych produktów.
    • Produkty dostępne w PRZEDSPRZEDAŻY wysyłane są po dacie premiery wydawniczej.

Inni Klienci oglądali również

27,54 zł 38,00 zł
Do koszyka

Na olimpijskim szlaku Konkursowe zadania z matematyki dla uczniów klas 7-8 oraz szkół ponadpodstawo

Książka została przygotowana z myślą o uczniach starszych klas szkoły podstawowej oraz szkół ponadpodstawowych zainteresowanych matematyką. Znajdują się tutaj m.in. zadania pochodzące z olimpiad i konkursów matematycznych. "Na olimpi...
57,62 zł 69,00 zł
Do koszyka

System zarządzania kryzysowego

Książka w sposób kompleksowy omawia zagadnienia związane z funkcjonowaniem systemu zarządzania kryzysowego w Polsce. Jest ona efektem wieloletnich, wszechstronnych badań. Poparta jest wiedzą teoretyczną oraz wynikami badań empirycznych przeprowa...
19,46 zł 25,00 zł
Do koszyka

Ćwiczenia w terapii dysleksji i dysortografii dla uczniów klas IV-VI. CH - H

Publikacja zawiera zestaw wierszy oraz ćwiczeń do wykorzystania podczas terapii dysleksji i dysortografii dla uczniów klas IV–VI. Przedstawiony materiał ortograficzny nie tylko pomaga doskonalić praktyczne umiejętności i znajomość zasad pi...
33,18 zł 38,00 zł
Do koszyka

Fenomenologia zarządzania Przywództwo

Przedmiotem książki jest analiza fenomenologiczna zarządzania jako aktu przywództwa. Wątkiem przewodnim i zarazem głównym problemem badawczym jest poszukiwanie istoty (eidos) przywództwa w kontekście rozwoju osobowego uczestnik&oac...
47,33 zł 64,90 zł
Do koszyka

Strategia organizacji

Trzecie wydanie książki Strategia organizacji zawiera nowatorskie ujęcie problematyki strategii firmy, integrując dorobek praktyki i wielu dyscyplin naukowych. Autor dokonał przeglądu głównych koncepcji strategii organizacji, a także przedstawił...
75,40 zł
Do koszyka

Organizacja produkcji gastronomicznej Podręcznik do nauki zawodu Technik żywienia i usług gastronomicznych

Podręcznik do nauki zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych realizujący treści z zakresu części 2 kwalifikacji T.15 (Organizacja produkcji gastronomicznej). Prezentuje wiedzę i uczy umiejętności potrzebnych do planowania produkcji, kontrolowan...

Recenzje

Dodaj recenzję
Nikt nie dodał jeszcze recenzji. Bądź pierwszy!