0 POZYCJI
KOSZYK PUSTY

Jak otworzyć restaurację

(eBook)
0.00  (0 ocen)
 Dodaj recenzję
Rozwiń szczegóły
  • Druk: 2016

  • Autor: Zenon Depta

  • Wydawca: Wydawnictwo KWADRYLION

  • Formaty:
    PDF (Watermark)
    Watermark
    Znak wodny czyli Watermark to zaszyfrowana informacja o użytkowniku, który zakupił produkt. Dzięki temu łatwo jest zidentyfikować użytkownika, który rozpowszechnił produkt w sposób niezgodny z prawem. Ten rodzaj zabezpieczenia jest zdecydowanie najbardziej przyjazny dla użytkownika, ponieważ aby otworzyć książkę zabezpieczoną Watermarkiem nie jest potrzebne konto Adobe ID oraz autoryzacja urządzenia.

Zwiń szczegóły
Produkt niedostępny
Dodaj do schowka

Jak otworzyć restaurację

W tej książce autor dzieli się swoją wiedzą i doświadczeniem, ufając że pomogą one wszystkim początkującym w branży. W miarę przystępny sposób opisuje kilka kluczowych zagadnień związanych z otwarciem własnej restauracji. Czy opłaca się biznes gastronomiczny? Czym w ogóle jest gastronomia we współczesnym wydaniu? Jak do tego się zabrać? Jak zaplanować swój lokal jako kompletny produkt? Czy na pewno chcesz otworzyć swoją restaurację? To nie są żadne prawdy objawione i teoretyczne dywagacje. To życiowe doświadczenie autora pozwoliło mu na napisanie tej książki. W sumie ponad dwudziestoletni bagaż doświadczeń związanych z gastronomią upoważnia go do napisania tej książki i przekazania swojej praktycznej wiedzy innym. Pewnych rzeczy w tej książce nie ma. Nie ma w tej książce przepisów kulinarnych. Nie jest to bowiem książka o gotowaniu. Nie ma w tej książce informacji o zdobywaniu źródeł finansowania. Bo przecież – siłą rzeczy – nie jest to podręcznik dla bankowca. Nie dowiesz się z niej również jak obsługiwać gości. Do tego służą inne – znacznie bardziej odpowiednie - podręczniki. Nie ma w tej książce odpowiedzi ile personelu trzeba zatrudnić i jakie wyposażenie zakupić. Na te pytania bowiem odpowiedzi uniwersalnej trudno udzielić. Nie ma wreszcie w tej książce nudnej teorii, tylko jej niewielka dawka potrzebna do zrozumienia przedstawianych zagadnień. Aby ta książka mogła w ogóle powstać, autor musiał poprowadzić kilka restauracji, być szefem gastronomii hotelowej, kierownikiem i dyrektorem hoteli, na własnej skórze doświadczyć porażek i sukcesów. Zenon Depta Rocznik 1971. Wieloletni praktyk hotelarstwa i gastronomii. Absolwent Górnośląskiej Wyższej Szkoły Handlowej w Katowicach. Specjalizuje się w dziedzinie kalkulacji cenowych i gospodarki magazynowej w hotelarstwie i gastronomii. Zajmuje się w praktyce badaniem jakości usług hotelarskich metodą ServQual, marketingiem usług gastronomicznych i hotelarskich, doradztwem w zakresie struktur organizacyjnych dla gastronomii i hotelarstwa. Doświadczenie zawodowe zdobywał jako kierownik wielu restauracji, kierownik gastronomii hotelowej, dyrektor hotelu. Przepracował w swojej ponad 20 letniej karierze praktycznie każde stanowisko pracy w hotelarstwie i gastronomii. Był kelnerem, kucharzem, szatniarzem, pomywaczem, zaopatrzeniowcem, recepcjonistą, magazynierem, sprzątaczem i wiele innych.

  • Kategorie:
    1. Ebooki i Audiobooki »
    2. Literatura piękna
  • Język wydania: polski
  • ISBN: 978-83-942933-1-4
  • Liczba stron: 108
  • Sposób dostarczenia produktu elektronicznego
    Produkty elektroniczne takie jak Ebooki czy Audiobooki są udostępniane online po uprzednim opłaceniu (PayU, BLIK) na stronie Twoje konto > Biblioteka.
    Pliki można pobrać zazwyczaj w ciągu kilku-kilkunastu minut po uzyskaniu poprawnej autoryzacji płatności, choć w przypadku niektórych publikacji elektronicznych czas oczekiwania może być nieco dłuższy.
    Sprzedaż terytorialna towarów elektronicznych jest regulowana wyłącznie ograniczeniami terytorialnymi licencji konkretnych produktów.
  • Ważne informacje techniczne
  • Minimalne wymagania sprzętowe:
    • procesor: architektura x86 1GHz lub odpowiedniki w pozostałych architekturach
    • Pamięć operacyjna: 512MB
    • Monitor i karta graficzna: zgodny ze standardem XGA, minimalna rozdzielczość 1024x768 16bit
    • Dysk twardy: dowolny obsługujący system operacyjny z minimalnie 100MB wolnego miejsca
    • Mysz lub inny manipulator + klawiatura
    • Karta sieciowa/modem: umożliwiająca dostęp do sieci Internet z prędkością 512kb/s
  • Minimalne wymagania oprogramowania:
    • System Operacyjny: System MS Windows 95 i wyżej, Linux z X.ORG, MacOS 9 lub wyżej, najnowsze systemy mobilne: Android, iPhone, SymbianOS, Windows Mobile
    • Przeglądarka internetowa: Internet Explorer 7 lub wyżej, Opera 9 i wyżej, FireFox 2 i wyżej, Chrome 1.0 i wyżej, Safari 5
    • Przeglądarka z obsługą ciasteczek i włączoną obsługą JavaScript
    • Zalecany plugin Flash Player w wersji 10.0 lub wyżej.
  • Informacja o formatach plików:
    • PDF - format polecany do czytania na laptopach oraz komputerach stacjonarnych.
    • EPUB - format pliku, który umożliwia czytanie książek elektronicznych na urządzeniach z mniejszymi ekranami (np. e-czytnik lub smartfon), dając możliwość dopasowania tekstu do wielkości urządzenia i preferencji użytkownika.
    • MOBI - format zapisu firmy Mobipocket, który można pobrać na dowolne urządzenie elektroniczne (np.e-czytnik Kindle) z zainstalowanym programem (np. MobiPocket Reader) pozwalającym czytać pliki MOBI.
    • Audiobooki w formacie MP3 - format pliku, przeznaczony do odsłuchu nagrań audio.
  • Rodzaje zabezpieczeń plików:
    • Watermark - (znak wodny) to zaszyfrowana informacja o użytkowniku, który zakupił produkt. Dzięki temu łatwo jest zidentyfikować użytkownika, który rozpowszechnił produkt w sposób niezgodny z prawem.
    • Brak zabezpieczenia - część oferowanych w naszym sklepie plików nie posiada zabezpieczeń. Zazwyczaj tego typu pliki można pobierać ograniczoną ilość razy, określaną przez dostawcę publikacji elektronicznych. W przypadku zbyt dużej ilości pobrań plików na stronie WWW pojawia się stosowny komunikat.
    Więcej informacji o publikacjach elektronicznych

Inni Klienci oglądali również

102,60 zł 114,00 zł
Do koszyka

Choroby zatok przynosowych

Książka bardzo przydatna dla lekarzy rodzinnych, internistów i otorynolaryngologów w codziennej praktyce z uwagi na dużą zapadalność na choroby zatok przynosowych w naszym kraju . Odrębności etiologiczne i kliniczne wskazują, że nie...
39,60 zł 44,00 zł
Do koszyka

Restauracja na końcu wszechświata. Życie, wszechświat i cała reszta

KOLEJNE CZĘŚCI KULTOWEJ POWIEŚCI, KTÓRA ŁĄCZY WIZYJNĄ FANTASTYKĘ ZE ZWARIOWANYM BRYTYJSKIM HUMOREM Kilka sekund przed zniszczeniem Ziemi w celu przygotowania terenu pod budowę drogi szybkiego ruchu Arthur Dent zostaje zabrany ...
28,80 zł 32,00 zł
Do koszyka

W restauracji

Wciągająca jak thriller, rzetelna jak encyklopedia, W restauracji to książka dla wszystkich, którzy lubią jeść, ale jeszcze bardziej lubią wiedzieć. W restauracjach nigdy nie chodzi wyłącznie o jedzenie. Bywanie w restauracjac...
21,78 zł 24,20 zł
Do koszyka

Inteligencja serca. Jak otworzyć serce i doświadczyć miłości

Pierwsza w Polsce książka o inteligencji serca przeniesie Cię w świat najnowszych naukowych odkryć. Autorka – trenerka rozwoju osobistego, socjolog, terapeutka Reiki i dziennikarka – udowadnia, że pole elektromagnetyczne serca or...
36,00 zł 40,00 zł
Do koszyka

W białostockich karczmach zajazdach i restauracjach

Książka W białostockich karczmach, zajazdach i restauracjach jest drugą pozycją z cyklu PODLASKIE KULINARIA. W pierwszej Historia podlaskich smaków przedstawił nie tylko historię regionalnych smakołyków, ale także kuchnie mniejszości naro...
35,91 zł 39,90 zł
Do koszyka

Kill Grill. Restauracja od kuchni

Zabawna książka zarówno dla wielbicieli jedzenia, jak i dla osób, które poprzestają na hamburgerach. Ci pierwsi znajdą w niej pyszne opisy potraw, smaków i kulinarnych inicjacji. Drudzy zapewne z satysfakcją przeczytają, w j...

Recenzje

Dodaj recenzję
Nikt nie dodał jeszcze recenzji. Bądź pierwszy!