0 POZYCJI
KOSZYK PUSTY
Darmowa dostawa »
Pobierz fragment
Wybierz format pliku:
Pobierz

Gluten na widelcu

(eBook)

Jeść, czy nie jeść - cała prawda o modzie na dietę bezglutenową

0.00  (0 ocen)
 Dodaj recenzję
Rozwiń szczegóły
  • Druk: Łódź, 2017

  • Autor: Peter H.R. Green, Rory Jones

  • Wydawca: Galaktyka

  • Formaty:
    ePub mobi (Watermark)
    Watermark
    Znak wodny czyli Watermark to zaszyfrowana informacja o użytkowniku, który zakupił produkt. Dzięki temu łatwo jest zidentyfikować użytkownika, który rozpowszechnił produkt w sposób niezgodny z prawem. Ten rodzaj zabezpieczenia jest zdecydowanie najbardziej przyjazny dla użytkownika, ponieważ aby otworzyć książkę zabezpieczoną Watermarkiem nie jest potrzebne konto Adobe ID oraz autoryzacja urządzenia.

Zwiń szczegóły
Produkt niedostępny
Dodaj do schowka

Gluten na widelcu

Światowej sławy ekspert w dziedzinie celiakii i dyrektor Centrum Celiakii na Uniwersytecie Columbia Peter H.R. Green oraz Rory Jones napisali znakomitą książkę na temat glutenu. Objaśniają w niej naukowe fakty stojące za obecną modą na dietę bezglutenową. Książka Gluten na widelcu : • przedstawia dogłębną analizę każdego objawu i dolegliwości związanych z glutenem, • wyjaśnia, w jaki sposób gluten działa w organizmie, komu pomaga, a komu może zaszkodzić, • odpowiada na pytanie, co dieta bezglutenowa leczy, • podaje, które leki, suplementy i produkty spożywcze mogą powodować problemy, o które często obwiniany jest gluten. Książka zawiera jasne i przejrzyste wskazówki oraz praktyczne porady, które mogą pomóc każdemu zdrowiej żyć. Dowiedz się: Czy dieta bezglutenowa jest dla ciebie Poznaj ukryte zagrożenia związane z jej stosowaniem Odkryj związek między odżywianiem się, jelitami a mózgiem Pozbądź się dręczących objawów W tej błyskotliwie napisanej książce autorzy wyjasniają, co tak naprawdę wiadomo o glutenie. To niezbędna pozycja dla osób, które szukają nie tylko informacji, lecz także mądrości na temat tego ważnego i budzącego tyle nieporozumień zagadnienia. dr n.med. Jerome Groopman, wykładowca w Harwardzkiej Szkole Medycznej Doktor Peter Green, wiodący specjalista w dziedzinie opieki nad pacjentami z celiakią, oraz specjalizująca się w tematyce naukowej pisarka Rory Jones wyjaśniają dolegliwości związane z glutenem i tłumaczą, w jaki sposób każdy człowiek może zoptymalizować swoje zdrowie. To bardzo pożyteczna książka. I łatwo przyswajalna! dr n.med. Martin J.Blaser, specjalista w dziedzinie chorób zakaźnych ze Szkoły Medycznej Uniwersytetu Nowojorskiego, kierownik Projektu Badania Ludzkiego Mikrobiomu i autor książki Utracone mikroby Jeśli rozważasz przejście na dietę bezglutenową lub męczy cię medialny szum związany z glutenem, koniecznie przeczytaj tę książkę. Dwójka uznanych specjalistów przystępnym językiem porządkuje zamieszanie, które powstało wokół glutenu, diety bezglutenowej, celiakii, nieceliakalnej nietolerancji glutenu i innych chorób związnych (rzeczywiście lub rzekomo) z pszenicą. Przy okazji autorzy przedstawiają pułapki diety bezglutenowej, wskazania do niej i mechanizmy schorzeń mających związek z glutenem. Wymieniają choroby, w których dieta bezglutenowa może pomóc, ale tez piszą, dlaczego owa dieta nie jest odpowiednia dla każdego. To jedna z najlepszych książek na ten temat, jakie ukazały się w języku polskim. Damian Parol, dietetyk Autorzy w niezwykle przystępny sposób tłumaczą, kiedy i dlaczego można przejść na dietę bezglutenową i jak bezpiecznie dla zdrowia takie ograniczenia wprowadzić, aby uniknąć niedoborów żywieniowych. Przedstawiają również inne pomysły na radzenie sobie z problemami zdrowotnymi, niekiedy pochopnie uznawanymi za nietolerancję glutenu. To bardzo pouczająca lektura i pozycja obowiązkowa dla wszystkich, którzy rozważają konieczność wykluczenia glutenu z jadłospisu - jako dietetyk przyglądam się temu trendowi z zainteresowaniem, ale i z rozsnącymi obawami. Katarzyna Błażejewska-Stuhr, dietetyk kliniczny, psychodietetyk Badania nad glutenem - tajemniczym białkiem obwinianym o całe zło tego świata - wciąż trwają. Ta lektora nie da ci prostej i jednoznaczej odpowiedzi na pytanie: "Czy mam jeść glyten?". Postawi natomiast przed toba mnóstwo nowych pytań. To prawdziwe kompedium chorób, na które spożywanie glutenu może mieć wpływ, choć nie musi. Autorzy udowadniają, że nie wszystkie problemy trawienne wynikają z faktu spożywania glutenu. Za sporą część kłopotów mogą odpowiadać suplementy, leki, niewłaściwe menu bądź stres. Gluten na widelcu pokazuje też światełko w tunelu wszystkim, którzy muszą stosować dietę bezglutenową do końca życia. Szczepionki czy enzymy wspomagające trawienie tego białka to nie tylko piękna pieśń przyszłości, ale tez obiecujące terapie, nad którymi pracują naukowcy. Justyna Marszałkowska-Jakubik, dietetyk

  • Kategorie:
    1. Ebooki i Audiobooki »
    2. Zdrowy styl życia
  • Język wydania: polski
  • ISBN: 978-83-7579-596-7
  • Liczba stron: 344
  • Sposób dostarczenia produktu elektronicznego
    Produkty elektroniczne takie jak Ebooki czy Audiobooki są udostępniane online po uprzednim opłaceniu (PayU, BLIK) na stronie Twoje konto > Biblioteka.
    Pliki można pobrać zazwyczaj w ciągu kilku-kilkunastu minut po uzyskaniu poprawnej autoryzacji płatności, choć w przypadku niektórych publikacji elektronicznych czas oczekiwania może być nieco dłuższy.
    Sprzedaż terytorialna towarów elektronicznych jest regulowana wyłącznie ograniczeniami terytorialnymi licencji konkretnych produktów.
  • Ważne informacje techniczne
  • Minimalne wymagania sprzętowe:
    • procesor: architektura x86 1GHz lub odpowiedniki w pozostałych architekturach
    • Pamięć operacyjna: 512MB
    • Monitor i karta graficzna: zgodny ze standardem XGA, minimalna rozdzielczość 1024x768 16bit
    • Dysk twardy: dowolny obsługujący system operacyjny z minimalnie 100MB wolnego miejsca
    • Mysz lub inny manipulator + klawiatura
    • Karta sieciowa/modem: umożliwiająca dostęp do sieci Internet z prędkością 512kb/s
  • Minimalne wymagania oprogramowania:
    • System Operacyjny: System MS Windows 95 i wyżej, Linux z X.ORG, MacOS 9 lub wyżej, najnowsze systemy mobilne: Android, iPhone, SymbianOS, Windows Mobile
    • Przeglądarka internetowa: Internet Explorer 7 lub wyżej, Opera 9 i wyżej, FireFox 2 i wyżej, Chrome 1.0 i wyżej, Safari 5
    • Przeglądarka z obsługą ciasteczek i włączoną obsługą JavaScript
    • Zalecany plugin Flash Player w wersji 10.0 lub wyżej.
  • Informacja o formatach plików:
    • PDF - format polecany do czytania na laptopach oraz komputerach stacjonarnych.
    • EPUB - format pliku, który umożliwia czytanie książek elektronicznych na urządzeniach z mniejszymi ekranami (np. e-czytnik lub smartfon), dając możliwość dopasowania tekstu do wielkości urządzenia i preferencji użytkownika.
    • MOBI - format zapisu firmy Mobipocket, który można pobrać na dowolne urządzenie elektroniczne (np.e-czytnik Kindle) z zainstalowanym programem (np. MobiPocket Reader) pozwalającym czytać pliki MOBI.
    • Audiobooki w formacie MP3 - format pliku, przeznaczony do odsłuchu nagrań audio.
  • Rodzaje zabezpieczeń plików:
    • Watermark - (znak wodny) to zaszyfrowana informacja o użytkowniku, który zakupił produkt. Dzięki temu łatwo jest zidentyfikować użytkownika, który rozpowszechnił produkt w sposób niezgodny z prawem.
    • Brak zabezpieczenia - część oferowanych w naszym sklepie plików nie posiada zabezpieczeń. Zazwyczaj tego typu pliki można pobierać ograniczoną ilość razy, określaną przez dostawcę publikacji elektronicznych. W przypadku zbyt dużej ilości pobrań plików na stronie WWW pojawia się stosowny komunikat.
    Więcej informacji o publikacjach elektronicznych

Inni Klienci oglądali również

30,59 zł 33,99 zł
Do koszyka

Córka Szklarki, t. II /seria Blask Corredo/

Córka Szklarki, dwunastoletnia Mori ma niezwykłe zdolności - wie rzeczy, których nigdy się nie uczyła, widzi emocje innych ludzi w postaci kolorowych poświat, może przenosić przedmioty siłą woli. Nie potrafi jednak nawiązać porozumienia a...
25,20 zł 28,00 zł
Do koszyka

Na krawędzi widelca. Spowiedź bulimiczki

Nie jestem ekspertką w dziedzinie psychologii, psychiatrii czy dietetyki, ale jedną z wielu osób zmagających się z zaburzeniami odżywiania. Jestem kobietą, która nie potrafiła zaakceptować pustki i beznadziejności, jakimi wypełniły mni...
35,91 zł 39,90 zł
Do koszyka

Czuły narrator

Wyjątkowe zaproszenie za kulisy własnej twórczości – pierwsza książka Olgi Tokarczuk po otrzymaniu Literackiej Nagrody Nobla Laboratorium powstających tekstów, książek, bohaterów. Proces żmudny...
4,05 zł 4,50 zł
Do koszyka

O powstawaniu gatunków

W O powstawaniu gatunków Darwin wysunął teorię o ewolucji gatunków w procesie naturalnej selekcji. Książka gromadziła zebrane przez niego na przestrzeni lat, głównie podczas jego podróży statkiem HMS Beagle w latach 30. XIX ...
23,63 zł 26,25 zł
Do koszyka

Gluten-Free Desserts

Are you gluten intolerant? Do you have a sweet tooth but worrying about your gluten allergy? In this book you will find over 60 delicious recipes with illustrations for gluten-free desserts: ? Muffins ? Cupcakes ? Brownies ? Tarts ? Cheesecakes ? Smoot...
22,28 zł 24,76 zł
Do koszyka

Gluten Free Warrior

Do you want to lose weight?Workout gives no result?Books like 'become a commando' in 8 weeks are rubbish?You're trying different diets, supplements, and after a few weeks looks like it makes no sense? And...

Recenzje

Dodaj recenzję
Nikt nie dodał jeszcze recenzji. Bądź pierwszy!