Płatność elektroniczna | Dla zamówień z tytułem PZWL |
|
---|---|---|
Kiosk RUCHu - odbiór osobisty | 6,75 zł | 5,75 zł |
Poczta Polska - odbiór w punkcie | 7,75 zł | 6,75 zł |
Kurier Poczta Polska | 10,75 zł | 9,75 zł |
Paczkomaty InPost | 11,75 zł | 10,75 zł |
Kurier | 12,75 zł | 11,75 zł |
Płatność przy odbiorze | Dla zamówień z tytułem PZWL |
|
---|---|---|
Poczta Polska - odbiór w punkcie | 10,75 zł | 9,75 zł |
Kurier Poczta Polska | 13,75 zł | 12,75 zł |
Kurier | 15,75 zł | 14,75 zł |
Enzymy odgrywały istotną rolę przy wytwarzaniu żywności już 2000 p.n.e., kiedy to Egipcjanie i Sumerowie zastosowali proces fermentacji w piwowarstwie, wytwarzaniu pieczywa oraz serów, zaś około 800 p.n.e. zaczęto wykorzystywać żołądki bydła oraz enzym chymozynę przy produkcji serów.
Enzymy w technologii spożywczej to publikacja przedstawiająca najbardziej aktualne informacje na temat współczesnych technologii wytwarzania i stosowania enzymów wykorzystywanych w przemyśle spożywczym. Kolejne rozdziały przedstawiają podstawy teoretyczne jak również praktyczne zastosowania enzymów endogennych oraz egzogennych w technologii żywności i napojów oraz opisują, w jaki sposób enzymy przyczyniają się do poprawy jakości surowców, a w jaki modyfikują zjawiska biochemiczne i fizyczne, które określa się mianem „przetwórstwa żywności”.