Jedyny taki e-book w Polsce, który na celownik bierze pracę na stanowisku Koordynatora Badań Klinicznych.Publikacja skupią się wokół stanowiska Koordynatora Badań Kliniczn...
Dostałeś/aś skierowanie do szpitala na operację? Jesteś już umówiony/a na termin? A może za bardzo przeraża Cię myśl związana z operacją i jesteś całkowicie zablokowany/a?Napisał...
Nutrigenomika to nauka, której przedmiotem badań są interakcje pomiędzy genami i żywieniem w kontekście zdrowia człowieka. Obejmuje ona z jednej strony ...
Masz problem z włosami?Witaj!Nazywam się Aneta Wcisło i od 20 lat pracuję w branży beauty, początkowo jako fryzjer-stylista, również jako trycholog.Skąd pojawił...
O ogromnym wsparciu, jakie w leczeniu różnorodnych schorzeń może dać prawidłowa dieta, nie trzeba Czytelników przekonywać. Problem jest tylkow tym, aby stosując się do zaleceń l...
Piękno wydaje się wyłącznie kategorią estetyczną – uwarunkowaną określonymi kryteriami tego, co jest piękne, a co brzydkie, a zatem tego, co w perspektywie moralnej staje się wartością, czymś...
Czy szybciej, mocniej, tu i teraz, a może powoli i oczekując? Samemu – w oderwaniu – czy może z Bogiem? Kochać innych czy siebie? Czy kierować się zdrowiem swoim, czy zdrowiem planety? ...
Matriks, ostatnia część tryptyku Jak żyć, panie doktorze? zwieńcza bardzo ciekawą propozycję redaktorów naukowych - Daniela Śliża i Artura Mamcarza. Każdy kolejny rozdział wciąga bardziej. Z...
Książka stanowi omówienie znaczenia prawidłowego żywienia podczas ciąży i laktacji, zasad żywienia w tym okresie z uwzględnieniem suplementacji, obejmie też zagadnienia dotyczące żywienia w ...
Monografia poruszająca problem zaburzeń odżywiania. Bardzo dokładnie opisuje i pozwala zrozumieć patomechanizm działania jadłowstrętu i bulimii psychicznej.Opisane zostały klasyfikacja i kryt...
Dietetyka. Kompendium to podręcznik zawierający aktualną wiedzę o żywieniu człowieka zarówno zdrowego, jak i chorego, w różnych grupach wiekowych i stanach fizjolo¬gicznych, zwrac...
Podręcznik kompleksowo omawia problematykę żywienia w aspekcie choroby nowotworowej. Obok podstaw fizjologii odżywiania, opisany został wpływ żywienia na powstawanie i rozwój nowotwor&oacut...
Podręcznik kompleksowo omawia zasady żywienia pacjentów z cukrzycą. Obok podstaw zaburzenia gospodarki węglowodanowej i metod oceny stanu odżywiania, podręcznik zawiera doniesienia naukowe ...
Zaburzenia połykania stanowią wyzwanie dla współczesnej medycyny, skupiającej się nie tylko na wyleczeniu choroby zasadniczej, ale także na poprawie jakości życia chorych. Dotykają one coraz...
Kuracja oczyszczająca przyspiesza proces pozbywania się szkodliwych produktów przemiany materii z organizmu, dostarczając równocześnie witamin i składników odżywczych niezbędny...
Dietetycy są zgodni, że prawidłowo zbilansowana dieta wegetariańska ma korzystny wpływ na zdrowie. U wegetarian rzadziej występują: otyłość, choroba niedokrwienna serca, nadciśnienie tętnicze, cukr...
Jest to pierwsza książka, która w szczegółowy sposób opisuje neuroplastyczność mózgu, czyli zdolność tkanki nerwowej do tworzenia nowych połączeń, które służą sam...
Choroby autoimmunologiczne to takie, w których w wyniku różnych czynników środowiskowych, stresu czy nieprawidłowego stylu życia dochodzi do zaburzeń układu odpornościowego. Or...
Drugie wydanie książki „Dieta bezglutenowa: co wybrać?” zostało napisane przez specjalistów z Instytutu Żywności i Żywienia oraz Instytutu „Pomnik – Centrum Zdrowia D...