0 POZYCJI
KOSZYK PUSTY

Książki kucharskie

Na rynku wydawniczym pojawiają się ciągle nowe pozycje z zakresu kulinariów, wychodzące naprzeciw potrzebom czytelniczek i czytelników poszukujących przepisów na zdrowe potrawy, obfitujące w niezbędne do prawidłowego funkcjonowania składniki, witaminy i minerały. Odbiorcy nie są już skazani na jeden rodzaj kuchni i ograniczone produkty.

Wydawnictwo Lekarskie PZWL w ofercie księgarni medycznej zebrało pozycje dotyczące kuchni, które nastawione są na długofalowe poprawienie dobrostanu konsumentów. Specjaliści są zgodni w holistycznym podejściu do zdrowia człowieka, z czego wynika otoczenie szczególną troską sfery dietetyki i żywienia. Aby zachować pełnię zdrowia należy zadbać o przygotowywanie pełnowartościowych posiłków i umiar w żywieniu.

Również proces leczenia rozmaitych schorzeń można usprawnić, włączając w kurację odpowiednią dietę. Takie przypadłości, jak insulinooporność, endometrioza, refluks przełyku czy zespół jelita drażliwego wymagają od pacjenta stosowania się do szczególnych wytycznych żywieniowych, a od lekarza przedstawienia pacjentowi alternatywnego planu dietetycznego, ze szczególnym uwzględnieniem konkretnych produktów wykluczonych. Aby ułatwić proces zaznajamiania się z nowymi zasadami i by łatwiej było wprowadzić w życie przepisy dostosowane do jednostki, przygotowaliśmy dla Państwa ofertę książek kucharskich tematycznie sprofilowanych do tematyki alergii pokarmowych i nietolerancji, który uzupełniliśmy o publikacje zaznajamiające z dziedziną mikrobiologii drobnoustrojów jelitowych.

Leczenie dietą przynosi nadzieję pacjentom o zaostrzonym przebiegu choroby, osobom, które tracą nadzieję na długotrwałe efekty. Zdrowe żywienie powinno zacząć funkcjonować w świadomości pacjentów i lekarzy jako podwaliny pod dalsze kuracje i zabiegi medyczne. Oczywiście odpowiednia dieta nie może być lekarstwem na wszystkie dolegliwości, a pacjenci powinni pozostawać w stałym kontakcie z lekarzem, jednak zbilansowane posiłki mogą łagodzić objawy, a w niektórych przypadkach nawet całkowicie wyeliminować problem.

Zachęcamy Państwa do zapoznania się z ofertą księgarni internetowej PZWL w dziedzinie książek kucharskich i poradników z przepisami. Zbiór publikacji jest stale aktualizowany o nowe pozycje, by uwzględnić potrzeby osób z różnymi przypadłościami i zadbać o zróżnicowanie w zakresie ofert diet prozdrowotnych.

Znaleziono: 48 pozycji
Przeglądaj:
Sortuj według:
  • Popularność rosnąco
  • Popularność malejąco
  • Od najstarszych
  • Od najnowszych
  • Cena rosnąco
  • Cena malejąco
  • Tytuł od A do Z
  • Tytuł od Z do A
  • Autor od A do Z
  • Autor od Z do A
  • Wydawca od A do Z
  • Wydawca od Z do A
Popularność malejąco
Wyświetl:
  • 20
  • 40
  • 80
20
Odroczony rozrost - Outlet - 38 %

Odroczony rozrost - Outlet

Technologia w piekarni

Redaktor: Hans Huber
Klienci oczekują świeżych bułeczek, bez względu na porę dnia?Jak zmodernizować produkcję i rozszerzyć asortyment bez ryzyka zwrotów?Niezbędnik piekarza, dedykowany właścici...
OUTLET
55,14 zł 89,00 zł
Do koszyka Zobacz więcej
Mięso i przetwory drobiowe - Outlet - Praca zbiorowa - 38 %

Mięso i przetwory drobiowe - Outlet

Technologia, higiena, jakość

W książce przedstawiono w sposób nowoczesny, z uwzględnieniem norm Unii Europejskiej, zagadnienia dotyczące technologii, higieny produkcji produktów z mięsa drobiowego oraz jakości mi...
OUTLET
55,14 zł 89,00 zł
Do koszyka Zobacz więcej
Biotechnologia żywności - Outlet - Arnold - 38 %

Biotechnologia żywności - Outlet

Biotechnologia jest jedną z najintensywniej rozwijających się dyscyplin naukowych.Przewiduje się, że w XXI wieku będzie miała znaczący wpływ na wiele sfer naszego funkcjonowania, zwłaszcza na...
OUTLET
61,35 zł 99,00 zł
Do koszyka Zobacz więcej
Bezpieczeństwo i jakość żywności - Outlet - Stanisław Kowalczyk - 38 %

Bezpieczeństwo i jakość żywności - Outlet

Jest to pierwsza na rynku polskim praca, która w wieloaspektowy sposób przedstawia zagadnienia związane z bezpieczeństwem i jakością żywności. Tematyka ta należy obecnie do jednego z ...
OUTLET
55,14 zł 89,00 zł
Do koszyka Zobacz więcej
1001 win których warto spróbować - Outlet - 40 %

1001 win których warto spróbować - Outlet

Redaktor: Neil Beckett
Wydawca: Muza
Przewodnik „1001 win, które warto spróbować” pomoże podjąć decyzję, jakie wino do jakiej potrawy wybrać. Książka zawiera opisy najlepszych win oraz ich roczniki. Opisy win...
OUTLET
71,99 zł 119,99 zł
Do koszyka Zobacz więcej
Żywienie człowieka Tom 1 - Outlet

Żywienie człowieka Tom 1 - Outlet,...

Książka (miękka)
OUTLET
Niedostępny
Żywienie człowieka Tom 1 - Outlet

Żywienie człowieka Tom 1 - Outlet

Podstawy nauki o żywieniu

Redaktor: Jan Gawęcki
Żywienie człowieka. Podstawy nauki o żywieniu to pierwszy tom wielokrotnie wznawianego podręcznika akademickiego poświęconego problematyce żywienia człowieka. Pozostałe tomy podręcznika to Żywienie...
OUTLET
Niedostępny
Zobacz więcej
Technologia przetwórstwa mięsa - Outlet - Adam Olszewski

Technologia przetwórstwa mięsa - O...

Książka (miękka)
OUTLET
Niedostępny
Technologia przetwórstwa mięsa - Outlet - Adam Olszewski

Technologia przetwórstwa mięsa - Outlet

Oto książka, w której przedstawiono całość zagadnień dotyczących nowoczesnego przetwórstwa mięsa. Omówiono w niej m.in. metody uboju zwierząt rzeźnych, sposoby rozbioru tusz, p...
OUTLET
Niedostępny
Zobacz więcej
Żywienie, diagnostyka i leczenie w SIBO - Outlet - Hanna Szpunar-Radkowska

Żywienie, diagnostyka i leczenie w SIBO - Outlet

Pierwsze tak kompleksowe opracowanie dotyczące żywienia, diagnostyki i leczenia w SIBO, oparte na aktualnych badaniach naukowych oraz doświadczeniu praktycznym autorów. W książce systematycz...
OUTLET
Niedostępny
Zobacz więcej
Wege - Outlet - Iwona Kibil

Wege - Outlet, Dieta roslinna w pr...

Książka (miękka)
OUTLET
Niedostępny
Wege - Outlet - Iwona Kibil

Wege - Outlet

Dieta roslinna w praktyce

Autor: Iwona Kibil
Jest to drugie wydanie książki „Wege. Dieta roślinna w praktyce” – kompleksowego przewodnika po diecie roślinnej, który ułatwia jej wprowadzenie oraz stosowanie. Obecne wyd...
OUTLET
Niedostępny
Zobacz więcej
Żywienie człowieka zdrowego i chorego Tom 2 - Outlet - Marian Grzymisławski

Żywienie człowieka zdrowego i chorego Tom 2 - Outlet

Żywienie człowieka zdrowego i chorego. to drugi tom wielokrotnie wznawianego podręcznika akademickiego poświęconego problematyce żywienia człowieka. Pozostałe tomy podręcznika to Żywienie człowieka...
OUTLET
Niedostępny
Zobacz więcej
Nutrigenomika - Outlet - Agata Chmurzyńska

Nutrigenomika - Outlet

Książka (miękka)
OUTLET
Niedostępny
Nutrigenomika - Outlet - Agata Chmurzyńska

Nutrigenomika - Outlet

Nutrigenomika to nauka, której przedmiotem badań są interakcje pomiędzy genami i żywieniem w kontekście zdrowia człowieka. Obejmuje ona z jednej strony wpływ składników pokarmowych na...
OUTLET
Niedostępny
Zobacz więcej
Inżynieria procesowa i aparatura przemysłu spożywczego - Outlet

Inżynieria procesowa i aparatura p...

Książka (miękka)
OUTLET
Niedostępny
Inżynieria procesowa i aparatura przemysłu spożywczego - Outlet

Inżynieria procesowa i aparatura przemysłu spożywczego - Outlet

Redaktor: Lewicki Piotr P.
Przemysł spożywczy prężnie się rozwija i nieustannie zachodzą w nim zmiany oraz wdrażane są nowe technologie produkcji żywności. Postępująca globalizacja gospodarki wymusza ujednolicenie standard&o...
OUTLET
Niedostępny
Zobacz więcej
Chemia żywności Tom 2 - Outlet - Praca zbiorowa

Chemia żywności Tom 2 - Outlet

Biologiczne właściwości składników żywności

Chemia żywności jest nauką o składzie surowców i produktów żywnościowych, dodatków i zanieczyszczeń żywności, a także o biochemicznych i chemicznych reakcjach zachodzących w su...
OUTLET
Niedostępny
Zobacz więcej
Chemia żywności Tom 1 - Outlet - Praca zbiorowa

Chemia żywności Tom 1 - Outlet

Główne składniki żywności

Chemia żywności jest nauką o składzie surowców i produktów żywnościowych, dodatków i zanieczyszczeń żywności, a także o biochemicznych i chemicznych reakcjach zachodzących w su...
OUTLET
Niedostępny
Zobacz więcej
Żywienie w czasie ciąży i karmienia piersią - Outlet

Żywienie w czasie ciąży i karmienia piersią - Outlet

Książka stanowi omówienie znaczenia prawidłowego żywienia podczas ciąży i laktacji, zasad żywienia w tym okresie z uwzględnieniem suplementacji, obejmie też zagadnienia dotyczące żywienia w ...
OUTLET
Niedostępny
Zobacz więcej
Szkodliwe substancje w żywności - Outlet - Sikorski Zdzisław E.

Szkodliwe substancje w żywności - Outlet

Pochodzenie, działanie, zagrożenia zdrowotne

Książka przedstawia aktualny stan wiedzy o składnikach surowców i produktów żywnościowych oraz dodatkach i zanieczyszczeniach, które w określonych warunkach mogą być szkodliwe ...
OUTLET
Niedostępny
Zobacz więcej
Wartość odżywcza wybranych produktów spożywczych i typowych potraw - Outlet - Krystyna Iwanow

Wartość odżywcza wybranych produktów spożywczych i typowych potraw - Outlet

Zapotrzebowanie zdrowego człowieka na energię, składniki odżywcze i witaminy jest zróżnicowane i bardzo indywidualne. Zależy od wielu czynników takich jak płeć, wiek, stan fizjologicz...
OUTLET
Niedostępny
Zobacz więcej
Księga smaków świata - Outlet

Księga smaków świata - Outlet, Naj...

Książka (twarda)
OUTLET
Niedostępny
Księga smaków świata - Outlet

Księga smaków świata - Outlet

Najlepsze przepisy kulinarne z całego świata

Wydawca: Buchmann
Książka zawiera 225 przepisów na klasyczne dania z kuchni całego świata oraz ponad 800 barwnych zdjęć, oddających bogactwo potraw i kultur, w których się one zrodziły. Tradycyjne i ws...
OUTLET
Niedostępny
Zobacz więcej
Kulinaria francuskie - Outlet

Kulinaria francuskie - Outlet

Książka (twarda)
OUTLET
Niedostępny
Kulinaria francuskie - Outlet

Kulinaria francuskie - Outlet

Wydawca: Koenemann
Choć niniejszy tom nie mógł objąć wszystkich przysmaków Francji, to jednak mistrzowie metriers de bouche oraz najlepsi kucharze ze wszystkich zakątków kraju pomogli naszkicować...
OUTLET
Niedostępny
Zobacz więcej
Marketing żywności - Outlet - Hanna Górska-Warsewicz

Marketing żywności - Outlet

Wydawca: Wolters Kluwer
Książka przybliża problematykę współczesnego marketingu żywności, dostarczając odpowiedzi na fundamentalne pytania, m.in. o to, jak skutecznie wprowadzać na rynek produkty stanowiące ofertę ...
OUTLET
Niedostępny
Zobacz więcej
Znaleziono: 48 pozycji
Przeglądaj:
Sortuj według:
  • Popularność rosnąco
  • Popularność malejąco
  • Od najstarszych
  • Od najnowszych
  • Cena rosnąco
  • Cena malejąco
  • Tytuł od A do Z
  • Tytuł od Z do A
  • Autor od A do Z
  • Autor od Z do A
  • Wydawca od A do Z
  • Wydawca od Z do A
Popularność malejąco
Wyświetl:
  • 20
  • 40
  • 80
20