0 POZYCJI
KOSZYK PUSTY

Książki kucharskie

Na rynku wydawniczym pojawiają się ciągle nowe pozycje z zakresu kulinariów, wychodzące naprzeciw potrzebom czytelniczek i czytelników poszukujących przepisów na zdrowe potrawy, obfitujące w niezbędne do prawidłowego funkcjonowania składniki, witaminy i minerały. Odbiorcy nie są już skazani na jeden rodzaj kuchni i ograniczone produkty.

Wydawnictwo Lekarskie PZWL w ofercie księgarni medycznej zebrało pozycje dotyczące kuchni, które nastawione są na długofalowe poprawienie dobrostanu konsumentów. Specjaliści są zgodni w holistycznym podejściu do zdrowia człowieka, z czego wynika otoczenie szczególną troską sfery dietetyki i żywienia. Aby zachować pełnię zdrowia należy zadbać o przygotowywanie pełnowartościowych posiłków i umiar w żywieniu.

Również proces leczenia rozmaitych schorzeń można usprawnić, włączając w kurację odpowiednią dietę. Takie przypadłości, jak insulinooporność, endometrioza, refluks przełyku czy zespół jelita drażliwego wymagają od pacjenta stosowania się do szczególnych wytycznych żywieniowych, a od lekarza przedstawienia pacjentowi alternatywnego planu dietetycznego, ze szczególnym uwzględnieniem konkretnych produktów wykluczonych. Aby ułatwić proces zaznajamiania się z nowymi zasadami i by łatwiej było wprowadzić w życie przepisy dostosowane do jednostki, przygotowaliśmy dla Państwa ofertę książek kucharskich tematycznie sprofilowanych do tematyki alergii pokarmowych i nietolerancji, który uzupełniliśmy o publikacje zaznajamiające z dziedziną mikrobiologii drobnoustrojów jelitowych.

Leczenie dietą przynosi nadzieję pacjentom o zaostrzonym przebiegu choroby, osobom, które tracą nadzieję na długotrwałe efekty. Zdrowe żywienie powinno zacząć funkcjonować w świadomości pacjentów i lekarzy jako podwaliny pod dalsze kuracje i zabiegi medyczne. Oczywiście odpowiednia dieta nie może być lekarstwem na wszystkie dolegliwości, a pacjenci powinni pozostawać w stałym kontakcie z lekarzem, jednak zbilansowane posiłki mogą łagodzić objawy, a w niektórych przypadkach nawet całkowicie wyeliminować problem.

Zachęcamy Państwa do zapoznania się z ofertą księgarni internetowej PZWL w dziedzinie książek kucharskich i poradników z przepisami. Zbiór publikacji jest stale aktualizowany o nowe pozycje, by uwzględnić potrzeby osób z różnymi przypadłościami i zadbać o zróżnicowanie w zakresie ofert diet prozdrowotnych.

Znaleziono: 20 pozycji
Przeglądaj:
Sortuj według:
  • Popularność rosnąco
  • Popularność malejąco
  • Od najstarszych
  • Od najnowszych
  • Cena rosnąco
  • Cena malejąco
  • Tytuł od A do Z
  • Tytuł od Z do A
  • Autor od A do Z
  • Autor od Z do A
  • Wydawca od A do Z
  • Wydawca od Z do A
Popularność malejąco
Wyświetl:
  • 20
  • 40
  • 80
20
Wine Folly Magnum Edition - Justin Hammack - 19 %

Wine Folly Magnum Edition

Wydawca: Penguin Books
Want to pick the perfect wine for dinner? Red, white or Rose? Dry or Fruity? Spanish or Portuguese? Become the expert with Wine Folly's Magnum Edition: The Master Guide.It will take you...
128,76 zł 158,00 zł
Do koszyka Zobacz więcej
Nopi - Yotam Ottolenghi - 43 %

Nopi

Książka (twarda)
105,28 zł 184,00 zł
Do koszyka
Nopi - Yotam Ottolenghi - 43 %

Nopi

Wydawca: Ebury Press
NOPI: THE COOKBOOK includes over 120 of the most popular dishes from Yotam’s innovative Soho-based restaurant NOPI. It’s written with long-time collaborator and NOPI head chef Ramael Sc...
105,28 zł 184,00 zł
Do koszyka Zobacz więcej
Jerusalem - Yotam Ottolenghi

Jerusalem

Książka (twarda)
113,53 zł 125,01 zł
Do koszyka
Jerusalem - Yotam Ottolenghi

Jerusalem

Wydawca: Ebury Press
Winner of the Observer Food Monthly Cookbook of the Year 2013.Yotam Ottolenghi and Sami Tamimi are the men behind the bestselling Ottolenghi: The Cookbook. Their chain of restaurants is famou...
113,53 zł 125,01 zł
Do koszyka Zobacz więcej
Polska New Polish Cooking - Zuza Zak - 19 %

Polska New Polish Cooking

New Polish Cooking

Autor: Zuza Zak
The food of Poland has long been overlooked, but the time is right for a reinvention. In Polska, young food writer Zuza Zak presents her contemporary take on Polish cuisine, with recipes for snacks...
114,09 zł 140,00 zł
Do koszyka Zobacz więcej
Plenty More - Yotam Ottolenghi

Plenty More

Książka (twarda)
Niedostępny
Plenty More - Yotam Ottolenghi

Plenty More

Wydawca: Ebury Press
Vegetables have moved from the side dish to the main plate, grains celebrated with colour and flair. It’s a revolution that is bold, inspiring and ever-expanding.Yotam Ottolenghi'...
Niedostępny
Zobacz więcej
Egg - Michael Ruhlman

Egg

A Culinary Exploration of the World's Most Versatile Ingredient

Wydawca: Jacqui Small LLP
James Beard Award-winning author Michael Ruhlman explains why the egg is the key ingredient to the craft of cooking 'I am, notoriously, an egg slut. This book has everything you need to know about ...
Niedostępny
Zobacz więcej
The Whole Fish Cookbook - Josh Niland

The Whole Fish Cookbook

Książka (twarda)
Niedostępny
The Whole Fish Cookbook - Josh Niland

The Whole Fish Cookbook

Autor: Josh Niland
Wydawca: Hardie Grant
We all want to eat more fish, but who wants to bother spending the time, effort and money cooking that same old salmon fillet on repeat when you could be trying something new and utterly delicious?...
Niedostępny
Zobacz więcej
Delicious Wintertime: - Markus Sämmer

Delicious Wintertime:

The Cookbook for Cold Weather Adventures

Wydawca: Gestalten
When the temperature drops, out come the winter sweaters, and our appetites for snowy adventures and warm, hearty meals. Alpine-inspired breakfasts kick-start an active day, while thermos-fillers a...
Niedostępny
Zobacz więcej
Ramen Book - Hayato Ishiyama

Ramen Book

Książka (miękka)
Niedostępny
Ramen Book - Hayato Ishiyama

Ramen Book

Wydawca: Nippan IPS
An amazing informative book for all ramen lovers!With a feature in the Michelin Guide, European ramen events, and the exploding popularity of tonkotsu ramen in China, Japanese ramen is ...
Niedostępny
Zobacz więcej
Veg: Easy & Delicious Meals for Everyone - Jamie Oliver

Veg: Easy & Delicious Meals for Everyone

Autor: Jamie Oliver
Wydawca: Penguin Books
Jamie Oliver is back with brilliantly easy, flavour-packed, and accessible veg recipes.From simple suppers and family favourites to weekend dishes for sharing with friends, this book is...
Niedostępny
Zobacz więcej
On Beer and Food - Colin Eick

On Beer and Food

The Gourmet’s Guide to Recipes and Pairings

Wydawca: Gestalten
Beer is still widely underestimated. It is a taste-intensive and surprisingly versatile accompaniment to good food—often better suited than wine. When a strong companion for a meal is needed,...
Niedostępny
Zobacz więcej
Korean Cookbook A twist on the traditional - Lee Chung Jae

Korean Cookbook A twist on the traditional

Autor: Lee Chung Jae
In Korean Cookbook: A twist on the traditional, Chung Jae shares his best-loved and most popular Korean recipes, introducing the home cook to Korean food with his own flair and inspirations. With s...
Niedostępny
Zobacz więcej
Yubisashi: Japanese Food - Enomoto Toshiya

Yubisashi: Japanese Food

Książka (miękka)
Niedostępny
Yubisashi: Japanese Food - Enomoto Toshiya

Yubisashi: Japanese Food

Wydawca: Yubisashi
Let's re-discover Japanese food!It is not all about sushi and tempura - Japanese cuisine has a lot more varieties to offer than you would think possible. This point-and-speak phrase book can ...
Niedostępny
Zobacz więcej
Sweet - Helen Goh

Sweet

Książka (twarda)
Niedostępny
Sweet - Helen Goh

Sweet

Wydawca: Ebury Press
The Sunday Times and New York Times Bestseller‘There’s nothing like a perfectly light sponge flavoured with spices and citrus or an icing-sugar-dusted cookie to raise the sp...
Niedostępny
Zobacz więcej
Wine Folly Magnum Edition - Justin Hammack

Wine Folly Magnum Edition

Wydawca: Penguin Books
Want to pick the perfect wine for dinner? Red, white or Rose? Dry or Fruity? Spanish or Portuguese? Become the expert with Wine Folly's Magnum Edition: The Master Guide.It will take you...
Niedostępny
Zobacz więcej
At My Table - Nigella Lawson

At My Table

A Celebration of Home Cooking

Wydawca: Vintage
Nigella Lawson is a champion of the home cook and her new book celebrates the food she loves to cook for friends and family. The recipes are warming, comforting, and inspirational, from new riffs o...
Niedostępny
Zobacz więcej
Christmas Cookbook - Jamie Oliver

Christmas Cookbook

Książka (twarda z obwolutą)
Niedostępny
Christmas Cookbook - Jamie Oliver

Christmas Cookbook

Autor: Jamie Oliver
Wydawca: Penguin Books
Jamie Oliver's Christmas Cookbook is packed with all the classics you need for the big day and beyond, as well as loads of delicious recipes for edible gifts, party food and new ways to love those ...
Niedostępny
Zobacz więcej
Słownik turystyki, hotelarstwa i gastronomii dla profesjonalistów angielsko-polski i polsko-angielski - Iwona Kienzler

Słownik turystyki, hotelarstwa i gastronomii dla profesjonalistów angielsko-polski i polsko-angielski

Wydawca: ODDK
Jedyny na rynku profesjonalny słownik (ok. 40 tysięcy haseł) zawiera hasła związane zarówno z turystyką, hotelarstwem, obsługą ruchu turystycznego, ale także prawem administracyjnym, cywilny...
Niedostępny
Zobacz więcej
Prawdziwa kuchnia polska wersja angielska - Hanna Szymanderska

Prawdziwa kuchnia polska wersja an...

Książka (twarda z obwolutą)
Niedostępny
Prawdziwa kuchnia polska wersja angielska - Hanna Szymanderska

Prawdziwa kuchnia polska wersja angielska

Wydawca: Rea
Prawdziwa Kuchnia Polska to dzieło wyjątkowe zawierające niezwykle obszerną wiedzę na temat kuchni polskiej: dawnej i współczesnej, „ oficjalnej” i regionalnej, środkowopolskiej ...
Niedostępny
Zobacz więcej
Postmodern Winemaking - Clark Smith

Postmodern Winemaking, Rethinking ...

Książka (twarda z obwolutą)
Niedostępny
Postmodern Winemaking - Clark Smith

Postmodern Winemaking

Rethinking the Modern Science of an Ancient Craft

Autor: Clark Smith
In Postmodern Winemaking, Clark Smith shares the extensive knowledge he has accumulated in engaging, humorous, and erudite essays that convey a new vision of the winemaker's craft--one that credits...
Niedostępny
Zobacz więcej
Znaleziono: 20 pozycji
Przeglądaj:
Sortuj według:
  • Popularność rosnąco
  • Popularność malejąco
  • Od najstarszych
  • Od najnowszych
  • Cena rosnąco
  • Cena malejąco
  • Tytuł od A do Z
  • Tytuł od Z do A
  • Autor od A do Z
  • Autor od Z do A
  • Wydawca od A do Z
  • Wydawca od Z do A
Popularność malejąco
Wyświetl:
  • 20
  • 40
  • 80
20