0 POZYCJI
KOSZYK PUSTY

Książki kucharskie

Na rynku wydawniczym pojawiają się ciągle nowe pozycje z zakresu kulinariów, wychodzące naprzeciw potrzebom czytelniczek i czytelników poszukujących przepisów na zdrowe potrawy, obfitujące w niezbędne do prawidłowego funkcjonowania składniki, witaminy i minerały. Odbiorcy nie są już skazani na jeden rodzaj kuchni i ograniczone produkty.

Wydawnictwo Lekarskie PZWL w ofercie księgarni medycznej zebrało pozycje dotyczące kuchni, które nastawione są na długofalowe poprawienie dobrostanu konsumentów. Specjaliści są zgodni w holistycznym podejściu do zdrowia człowieka, z czego wynika otoczenie szczególną troską sfery dietetyki i żywienia. Aby zachować pełnię zdrowia należy zadbać o przygotowywanie pełnowartościowych posiłków i umiar w żywieniu.

Również proces leczenia rozmaitych schorzeń można usprawnić, włączając w kurację odpowiednią dietę. Takie przypadłości, jak insulinooporność, endometrioza, refluks przełyku czy zespół jelita drażliwego wymagają od pacjenta stosowania się do szczególnych wytycznych żywieniowych, a od lekarza przedstawienia pacjentowi alternatywnego planu dietetycznego, ze szczególnym uwzględnieniem konkretnych produktów wykluczonych. Aby ułatwić proces zaznajamiania się z nowymi zasadami i by łatwiej było wprowadzić w życie przepisy dostosowane do jednostki, przygotowaliśmy dla Państwa ofertę książek kucharskich tematycznie sprofilowanych do tematyki alergii pokarmowych i nietolerancji, który uzupełniliśmy o publikacje zaznajamiające z dziedziną mikrobiologii drobnoustrojów jelitowych.

Leczenie dietą przynosi nadzieję pacjentom o zaostrzonym przebiegu choroby, osobom, które tracą nadzieję na długotrwałe efekty. Zdrowe żywienie powinno zacząć funkcjonować w świadomości pacjentów i lekarzy jako podwaliny pod dalsze kuracje i zabiegi medyczne. Oczywiście odpowiednia dieta nie może być lekarstwem na wszystkie dolegliwości, a pacjenci powinni pozostawać w stałym kontakcie z lekarzem, jednak zbilansowane posiłki mogą łagodzić objawy, a w niektórych przypadkach nawet całkowicie wyeliminować problem.

Zachęcamy Państwa do zapoznania się z ofertą księgarni internetowej PZWL w dziedzinie książek kucharskich i poradników z przepisami. Zbiór publikacji jest stale aktualizowany o nowe pozycje, by uwzględnić potrzeby osób z różnymi przypadłościami i zadbać o zróżnicowanie w zakresie ofert diet prozdrowotnych.

Znaleziono: 16 pozycji
Przeglądaj:
Sortuj według:
  • Popularność rosnąco
  • Popularność malejąco
  • Od najstarszych
  • Od najnowszych
  • Cena rosnąco
  • Cena malejąco
  • Tytuł od A do Z
  • Tytuł od Z do A
  • Autor od A do Z
  • Autor od Z do A
  • Wydawca od A do Z
  • Wydawca od Z do A
Popularność malejąco
Wyświetl:
  • 20
  • 40
  • 80
20
Smaki kuchni włoskiej - Giovanni Ballarini - 38 %

Smaki kuchni włoskiej

Sztuka kulinarna i najlepsze potrawy

Wydawca: Jedność
Pierwszy taki album o kulturze kuchni włoskiej w Polsce! Przepiękna księga poświęcona wszelkim możliwym smakom kuchni włoskiej. Przedstawia wszystkie potrawy i ich składniki, któ...
118,18 zł 190,00 zł
Do koszyka Zobacz więcej
Żywienie i leczenie żywieniowe dzieci i młodzieży

Żywienie i leczenie żywieniowe dzieci i młodzieży

Pierwszy w Polsce kompleksowy podręcznik żywienia i leczenia żywieniowego dzieci zdrowych i chorych, napisany oraz zredagowany przez najlepszych polskich specjalistów pod red. prof. Hanny Sz...
Niedostępny
Zobacz więcej
Smaki kuchni włoskiej - Outlet - Giovanni Ballarini

Smaki kuchni włoskiej - Outlet, Sz...

Książka (twarda z obwolutą)
OUTLET
Niedostępny
Smaki kuchni włoskiej - Outlet - Giovanni Ballarini

Smaki kuchni włoskiej - Outlet

Sztuka kulinarna i najlepsze potrawy

Wydawca: Jedność
Pierwszy taki album o kulturze kuchni włoskiej w Polsce! Przepiękna księga poświęcona wszelkim możliwym smakom kuchni włoskiej. Przedstawia wszystkie potrawy i ich składniki, któ...
OUTLET
Niedostępny
Zobacz więcej
Kuchnia żydowska - Outlet - G.A. Dubowis

Kuchnia żydowska - Outlet

Książka (twarda)
OUTLET
Niedostępny
Kuchnia żydowska - Outlet - G.A. Dubowis

Kuchnia żydowska - Outlet

Autor: G.A. Dubowis
Wydawca: Rea
Prawdziwi smakosze po przeczytaniu tej książki będą zadowoleni nie tylko z powodu przygotowania i spożycia dań kuchni żydowskiej, ale także z powodu biesiady z dowcipnym człowiekiem - autorem tej k...
OUTLET
Niedostępny
Zobacz więcej
1001 win których warto spróbować

1001 win których warto spróbować

Redaktor: Neil Beckett
Wydawca: Muza
Przewodnik "1001 win, które warto spróbować" pomoże podjąć decyzję, jakie wino do jakiej potrawy wybrać. Książka zawiera opisy najlepszych win oraz ich roczniki.Opisy ...
Niedostępny
Zobacz więcej
1001 piw których warto spróbować

1001 piw których warto spróbować

Książka (miękka ze skrzydełkami)
Niedostępny
1001 piw których warto spróbować

1001 piw których warto spróbować

Wydawca: Muza
Książka przedstawia 1001 piw w całej ich krasie, od piw beczkowych po tradycyjne piwo z gatunku ale, przez gastronomiczne przysmaki po silnie chmielone trunki. Wszystkie one są piwami światowej kla...
Niedostępny
Zobacz więcej
Wielki atlas świata win - Hugh Johnson

Wielki atlas świata win

Książka (twarda)
Niedostępny
Wielki atlas świata win - Hugh Johnson

Wielki atlas świata win

Wydawca: Buchmann
Oto już szóste wydanie Wielkiego Atlasu Świata Win, przez krytyków określanego mianem "najbardziej sugestywnej i przystępnej z książek o winie w ogóle". Atlas przedst...
Niedostępny
Zobacz więcej
Prawdziwa kuchnia polska - Hanna Szymanderska

Prawdziwa kuchnia polska, Smaki, t...

Książka (twarda z obwolutą)
Niedostępny
Prawdziwa kuchnia polska - Hanna Szymanderska

Prawdziwa kuchnia polska

Smaki, tradycje, receptury

Wydawca: Rea
Prawdziwa Kuchnia Polska to dzieło wyjątkowe zawierające niezwykle obszerną wiedzę na temat kuchni polskiej: dawnej i współczesnej, „oficjalnej” i regionalnej, środkowopolskiej i...
Niedostępny
Zobacz więcej
Słownik turystyki, hotelarstwa i gastronomii dla profesjonalistów angielsko-polski i polsko-angielski - Iwona Kienzler

Słownik turystyki, hotelarstwa i gastronomii dla profesjonalistów angielsko-polski i polsko-angielski

Wydawca: ODDK
Jedyny na rynku profesjonalny słownik (ok. 40 tysięcy haseł) zawiera hasła związane zarówno z turystyką, hotelarstwem, obsługą ruchu turystycznego, ale także prawem administracyjnym, cywilny...
Niedostępny
Zobacz więcej
Wina świata - Geoff Adams

Wina świata

Książka (miękka ze skrzydełkami)
Niedostępny
Wina świata - Geoff Adams

Wina świata

Wyczerpujące informacje o każdym z regionów, uprawianych odmianach winogron, winnicach, producentach i winachSzczegółowe informacje o najlepszych winiarzach w każdym regionie, w...
Niedostępny
Zobacz więcej
Kucharz & Gastronom Vademecum

Kucharz & Gastronom Vademecum

Książka (twarda z obwolutą)
Niedostępny
Kucharz & Gastronom Vademecum

Kucharz & Gastronom Vademecum

Wydawca: Rea
Książka została przygotowana przez grono specjalistów - naukowców zajmujących się żywieniem oraz szefów kuchni. W części pierwszej zostały omówione zasady organiza...
Niedostępny
Zobacz więcej
Bezpieczeństwo żywności i żywienia Komentarz - Outlet - Andrzej Balicki

Bezpieczeństwo żywności i żywienia Komentarz - Outlet

Wydawca: Wolters Kluwer
Publikacja jest pierwszym na polskim rynku wydawniczym systemowym komentarzem do ustawy o bezpieczeństwie żywności i żywienia oraz wydanych na jej podstawie aktów wykonawczych.Uwzględn...
OUTLET
Niedostępny
Zobacz więcej
1001 win których warto spróbować

1001 win których warto spróbować

Redaktor: Neil Beckett
Wydawca: Muza
Przewodnik „1001 win, które warto spróbować” pomoże podjąć decyzję, jakie wino do jakiej potrawy wybrać. Książka zawiera opisy najlepszych win oraz ich roczniki. Opisy win...
Niedostępny
Zobacz więcej
Bezpieczeństwo żywności i żywienia Komentarz - Andrzej Balicki

Bezpieczeństwo żywności i żywienia Komentarz

Wydawca: Wolters Kluwer
Publikacja jest pierwszym na polskim rynku wydawniczym systemowym komentarzem do ustawy o bezpieczeństwie żywności i żywienia oraz wydanych na jej podstawie aktów wykonawczych.Uwzględn...
Niedostępny
Zobacz więcej
Uniwersalna książka kucharska - Marja Ochorowicz-Monatowa

Uniwersalna książka kucharska

Wydawca: Volumina.pl
Maria Ochorowicz - Monatowa to ikona polskiej sztuki kulinarnej. Pan Maciej Kuroń mówił o niej jako "o jednej z [...] ulubionych autorek książek kucharskich". Jej monumentalne dzie...
Niedostępny
Zobacz więcej
Kuchnia Produkty spożywcze z czterech stron świata - Christian Teubner

Kuchnia Produkty spożywcze z czterech stron świata

Wydawca: Carta Blanca
Pachnące, soczyste, zwyczajne i orientalne...Bogactwo kolorów, kształtów, poezja smaku."Kuchnia" to nie tylko album, to kulinarna biblia. Wszystko, co jada się n...
Niedostępny
Zobacz więcej
Znaleziono: 16 pozycji
Przeglądaj:
Sortuj według:
  • Popularność rosnąco
  • Popularność malejąco
  • Od najstarszych
  • Od najnowszych
  • Cena rosnąco
  • Cena malejąco
  • Tytuł od A do Z
  • Tytuł od Z do A
  • Autor od A do Z
  • Autor od Z do A
  • Wydawca od A do Z
  • Wydawca od Z do A
Popularność malejąco
Wyświetl:
  • 20
  • 40
  • 80
20