0 POZYCJI
KOSZYK PUSTY

Książki: Diety

Odpowiednia i urozmaicona dieta jest niezbędna dla utrzymania się w dobrym zdrowiu, a także kluczowa w procesie powracania do formy podczas choroby. Aby pomóc mądrze zwracać uwagę na to, co jemy, przygotowaliśmy w księgarni medycznej PZWL szereg przygotowanych przez ekspertów publikacji na temat różnych zagadnień związanych z dietą — od podręczników naukowych skierowanych do lekarzy i specjalistów do przewodników dietetycznych przeznaczonych dla osób chcących zwrócić uwagę na zdrowotne aspekty odżywiania.

Znalazły się tutaj klasyczne pozycje poświęcone dietetyce, takie jak czwarte już wydanie podręcznika „Dietetyka. Żywienie zdrowego i chorego człowieka“ Hanny Ciborowskiej i Anny Rudnickiej (PZWL), skierowanego nie tylko do studentów i adeptów dietetyki. Warto również zwrócić także uwagę na znaną serię „Instytut Żywności i Żywienia zaleca“: opracowane przez ekspertów poradniki medyczne poświęcone zagadnieniom dietetyki w przypadku różnych chorób, od cukrzycy i otyłości do chorób nowotworowych.

Dla potrzeb osób aktywnych fizycznie opracowany został monumentalny, 900-stronicowy podręcznik „Dietetyka sportowa“ (Barbara Frączek, Jarosław Krzywański, Hubert Krzysztofiak), w którym znajdują się wszystkie niezbędne informacje służące między innymi indywidualnemu dopasowaniu diety do planu treningowego, a także opisy specjalnych potrzeb wynikających z występowania problemów zdrowotnych czy praktyczne porady i wskazówki dotyczące planowania jadłospisu względem rodzaju uprawianej dyscypliny sportowej. Publikacja przeznaczona jest zarówno dla amatorów, jak i profesjonalnych sportowców.

Szczególnie polecamy również publikacje poświęcone dietom roślinnym, skierowane nie tylko do osób niejedzących mięsa, ale również dietetyków i lekarzy. „Wege. Dieta roślinna w praktyce“ Iwony Kibil to przewodnik dopasowany do potrzeb wegan i wegetarian w Polsce, który szczegółowo opisuje, jak mądrze zbilansować dietę roślinną, aby uniknąć błędów żywieniowych i niedoborów. Książka opisuje nie tylko medyczne i zdrowotne aspekty diet roślinnych, ale zawiera również konkretne i praktyczne informacje, a także porady na temat robienia zakupów, komponowania posiłków i odchudzania. Podobną tematykę autorka podjęła również w „Wege rodzinie“, przewodniku powstałym z myślą o kobietach w ciąży, małych dzieciach i całych rodzinach decydujących się na dietę roślinną.

W naszej ofercie znalazł się również szczególny podręcznik do nauki języka angielskiego: „English for Dietetics“ (PZWL). To pierwsza w Polsce publikacja opracowana we współpracy nauczycieli języka angielskiego z ekspertami z zakresu dietetyki, przeznaczona nie tylko dla studentów tej dziedziny wiedzy. Podręcznik skierowany jest do osób znających angielski na poziomie B1/B2 i ma za zadanie ułatwić poznanie języka angielskiego z dziedziny dietetyki oraz ułatwić komunikację z obcokrajowcami zajmującymi się dietetyką — zarówno ze specjalistami, jak i pacjentami.

Znaleziono: 11 pozycji
Przeglądaj:
Sortuj według:
  • Popularność rosnąco
  • Popularność malejąco
  • Od najstarszych
  • Od najnowszych
  • Cena rosnąco
  • Cena malejąco
  • Tytuł od A do Z
  • Tytuł od Z do A
  • Autor od A do Z
  • Autor od Z do A
  • Wydawca od A do Z
  • Wydawca od Z do A
Popularność malejąco
Wyświetl:
  • 20
  • 40
  • 80
20
Żywienie człowieka Słownik terminologiczny - Outlet - Jan Gawęcki - 38 %

Żywienie człowieka Słownik terminologiczny - Outlet

Drugie zmienione wydanie słownika, który w 2001 roku ukazał się pt. Słownik terminów żywieniowych. Zawiera około 1350 haseł z następujących obszarów wiedzy o żywieniu: ...
OUTLET
36,56 zł 59,00 zł
Do koszyka Zobacz więcej
Żywienie człowieka a zdrowie publiczne Tom 3 - Outlet - 38 %

Żywienie człowieka a zdrowie publiczne Tom 3 - Outlet

3

Pierwszy w Polsce podręcznik z zakresu żywienia człowieka prezentujący żywienie w kontekście zdrowia publicznego.Omówiono w nim: miejsce żywienia w ochronie zdrowia społeczeństwa...
OUTLET
52,04 zł 84,00 zł
Do koszyka Zobacz więcej
Porozmawiajmy o jedzeniu zwierząt Etyka wegetarianizmu - Outlet - Michael Huemer

Porozmawiajmy o jedzeniu zwierząt ...

Książka (miękka)
OUTLET
Niedostępny
Porozmawiajmy o jedzeniu zwierząt Etyka wegetarianizmu - Outlet - Michael Huemer

Porozmawiajmy o jedzeniu zwierząt Etyka wegetarianizmu - Outlet

Dlaczego postulaty obrońców praw zwierząt wydają się szalone? Skoro zwierzęta zjadają się nawzajem, dlaczego ludzie mieliby robić inaczej? Jaki jest związek międz...
OUTLET
Niedostępny
Zobacz więcej
Żywienie człowieka zdrowego i chorego Tom 2 - Outlet

Żywienie człowieka zdrowego i chor...

Książka (miękka)
OUTLET
Niedostępny
Żywienie człowieka zdrowego i chorego Tom 2 - Outlet

Żywienie człowieka zdrowego i chorego Tom 2 - Outlet

2

Redaktor: Jan GawęckiJan Hasik
Zasady i wskazania co do właściwego żywienia w różnych okresach życiaRola żywienia w etiopatologii, profilaktyce i leczeniu najczęściej występujących chorób, jak niedożywienie i...
OUTLET
Niedostępny
Zobacz więcej
Żywienie człowieka zdrowego i chorego Tom 2 - Outlet

Żywienie człowieka zdrowego i chorego Tom 2 - Outlet

Żywienie człowieka to seria podręczników stanowiących wyczerpujące kompendia wiedzy z zakresu współczesnej nauki o żywieniu, dietetyki i zdrowia publicznego.Autorzy omówi...
OUTLET
Niedostępny
Zobacz więcej
Postawy i zachowania wobec własnego ciała w zaburzeniach odżywiania - Outlet - Bernadetta Izydorczyk

Postawy i zachowania wobec własnego ciała w zaburzeniach odżywiania - Outlet

Książka stanowi ważną pozycję w dziedzinie psychologii klinicznej i zaburzeń odżywiania. Należy podkreślić, iż problematyka postaw u pacjentek z zaburzeniami odżywiania wobec własnego ciała nie był...
OUTLET
Niedostępny
Zobacz więcej
Żywienie człowieka zdrowego i chorego Tom 2 - Outlet

Żywienie człowieka zdrowego i chorego Tom 2 - Outlet

2

Żywienie człowieka to seria podręczników stanowiących wyczerpujące kompendia wiedzy z zakresu współczesnej nauki o żywieniu, dietetyki i zdrowia publicznego. Autorzy omów...
OUTLET
Niedostępny
Zobacz więcej
Nadwaga i otyłość - Outlet - Aleksandra Łuszczyńska

Nadwaga i otyłość - Outlet

Interwencje psychologiczne

Seria: TERAPIA
Książka przedstawia podstawowe zagadnienia dotyczące nadwagi i otyłości, krytycznie analizuje koncepcje teoretyczne stosowane jako podstawy interwencji psychologicznych służących leczeniu i p...
OUTLET
Niedostępny
Zobacz więcej
Kompendium wiedzy o żywności żywieniu i zdrowiu - Outlet

Kompendium wiedzy o żywności żywieniu i zdrowiu - Outlet

Podstawowe informacje na temat żywienia oraz biologicznych, medycznych i społecznych aspektów ochrony zdrowia. Najnowsza wiedza o produktach żywnościowych, ich przetwarzaniu i funkcjonowaniu...
OUTLET
Niedostępny
Zobacz więcej
Żywienie człowieka Słownik terminologiczny - Outlet - Jan Gawęcki

Żywienie człowieka Słownik terminologiczny - Outlet

Drugie zmienione wydanie słownika, który w 2001 roku ukazał się pt. Słownik terminów żywieniowych. Zawiera około 1350 haseł z następujących obszarów wiedzy o żywieniu: podstawo...
OUTLET
Niedostępny
Zobacz więcej
Żywienie człowieka a zdrowie publiczne Tom 3 - Outlet - Jan Gawęcki

Żywienie człowieka a zdrowie publiczne Tom 3 - Outlet

Pierwszy w Polsce podręcznik z zakresu żywienia człowieka prezentujący żywienie w kontekście zdrowia publicznego.Omówiono w nim: miejsce żywienia w ochronie zdrowia społeczeństwa...
OUTLET
Niedostępny
Zobacz więcej
Znaleziono: 11 pozycji
Przeglądaj:
Sortuj według:
  • Popularność rosnąco
  • Popularność malejąco
  • Od najstarszych
  • Od najnowszych
  • Cena rosnąco
  • Cena malejąco
  • Tytuł od A do Z
  • Tytuł od Z do A
  • Autor od A do Z
  • Autor od Z do A
  • Wydawca od A do Z
  • Wydawca od Z do A
Popularność malejąco
Wyświetl:
  • 20
  • 40
  • 80
20