0 POZYCJI
KOSZYK PUSTY

Książki: Diety

Odpowiednia i urozmaicona dieta jest niezbędna dla utrzymania się w dobrym zdrowiu, a także kluczowa w procesie powracania do formy podczas choroby. Aby pomóc mądrze zwracać uwagę na to, co jemy, przygotowaliśmy w księgarni medycznej PZWL szereg przygotowanych przez ekspertów publikacji na temat różnych zagadnień związanych z dietą — od podręczników naukowych skierowanych do lekarzy i specjalistów do przewodników dietetycznych przeznaczonych dla osób chcących zwrócić uwagę na zdrowotne aspekty odżywiania.

Znalazły się tutaj klasyczne pozycje poświęcone dietetyce, takie jak czwarte już wydanie podręcznika „Dietetyka. Żywienie zdrowego i chorego człowieka“ Hanny Ciborowskiej i Anny Rudnickiej (PZWL), skierowanego nie tylko do studentów i adeptów dietetyki. Warto również zwrócić także uwagę na znaną serię „Instytut Żywności i Żywienia zaleca“: opracowane przez ekspertów poradniki medyczne poświęcone zagadnieniom dietetyki w przypadku różnych chorób, od cukrzycy i otyłości do chorób nowotworowych.

Dla potrzeb osób aktywnych fizycznie opracowany został monumentalny, 900-stronicowy podręcznik „Dietetyka sportowa“ (Barbara Frączek, Jarosław Krzywański, Hubert Krzysztofiak), w którym znajdują się wszystkie niezbędne informacje służące między innymi indywidualnemu dopasowaniu diety do planu treningowego, a także opisy specjalnych potrzeb wynikających z występowania problemów zdrowotnych czy praktyczne porady i wskazówki dotyczące planowania jadłospisu względem rodzaju uprawianej dyscypliny sportowej. Publikacja przeznaczona jest zarówno dla amatorów, jak i profesjonalnych sportowców.

Szczególnie polecamy również publikacje poświęcone dietom roślinnym, skierowane nie tylko do osób niejedzących mięsa, ale również dietetyków i lekarzy. „Wege. Dieta roślinna w praktyce“ Iwony Kibil to przewodnik dopasowany do potrzeb wegan i wegetarian w Polsce, który szczegółowo opisuje, jak mądrze zbilansować dietę roślinną, aby uniknąć błędów żywieniowych i niedoborów. Książka opisuje nie tylko medyczne i zdrowotne aspekty diet roślinnych, ale zawiera również konkretne i praktyczne informacje, a także porady na temat robienia zakupów, komponowania posiłków i odchudzania. Podobną tematykę autorka podjęła również w „Wege rodzinie“, przewodniku powstałym z myślą o kobietach w ciąży, małych dzieciach i całych rodzinach decydujących się na dietę roślinną.

W naszej ofercie znalazł się również szczególny podręcznik do nauki języka angielskiego: „English for Dietetics“ (PZWL). To pierwsza w Polsce publikacja opracowana we współpracy nauczycieli języka angielskiego z ekspertami z zakresu dietetyki, przeznaczona nie tylko dla studentów tej dziedziny wiedzy. Podręcznik skierowany jest do osób znających angielski na poziomie B1/B2 i ma za zadanie ułatwić poznanie języka angielskiego z dziedziny dietetyki oraz ułatwić komunikację z obcokrajowcami zajmującymi się dietetyką — zarówno ze specjalistami, jak i pacjentami.

Znaleziono: 9 pozycji
Przeglądaj:
Sortuj według:
  • Popularność rosnąco
  • Popularność malejąco
  • Od najstarszych
  • Od najnowszych
  • Cena rosnąco
  • Cena malejąco
  • Tytuł od A do Z
  • Tytuł od Z do A
  • Autor od A do Z
  • Autor od Z do A
  • Wydawca od A do Z
  • Wydawca od Z do A
Popularność malejąco
Wyświetl:
  • 20
  • 40
  • 80
20
English for Dietetics - Barbara Gorbacz-Gancarz - 15 %

English for Dietetics

English for Dietetics to pierwszy podręcznik do nauki specjalistycznego języka angielskiego na poziomie B1/B2 wg Europejskiego Systemu Opisu Kształcenia Językowego przeznaczony dla studentów...
118,15 zł 139,00 zł
Do koszyka Zobacz więcej
Żywienie - Simon Langley-Evans - 40 %

Żywienie

Wpływ na zdrowie człowieka.

Nowoczesny podręcznik, w którym w zwięzły sposób przedstawiono najważniejsze aspekty związane z żywieniem człowieka we wszystkich etapach życia. Wiedza w nim zawarta obejmuje problematykę żywienia ...
101,40 zł 169,00 zł
Do koszyka Zobacz więcej
Interakcje leków z pożywieniem

Interakcje leków z pożywieniem

Redaktor: Zofia Zachwieja
Wydawca: Medpharm
Czy wiesz, że rodzaj posiłku może zmieniać działanie Twojego leku?Czy wiesz, że niektóre leki powinno się zażywać po posiłku, a inne na czczo?Czy wiesz, że soki owocowe, zw...
104,29 zł 106,50 zł
Do koszyka Zobacz więcej
Normy żywienia człowieka Podstawy prewencji otyłości i chorób niezakaźnych - Barbara Bułhak-Jachymczyk - 16 %

Normy żywienia człowieka Podstawy prewencji otyłości i chorób niezakaźnych

Podstawy prewencji otyłości i chorób niezakaźnych.

Książka jest dziełem obejmującym najbardziej aktualne normy żywienia dla ludności Polski. Jest wynikiem badań i analiz zespołu pracowników Instytutu Żywności i Żywienia, popartych najnowszymi doświ...
133,56 zł 159,00 zł
Do koszyka Zobacz więcej
Podstawy żywienia i dietoterapia - Peckenpaugh Nancy J. - 11 %

Podstawy żywienia i dietoterapia

Redaktor: Danuta Gajewska
Podręcznik jest skierowany przede wszystkim do studentów dietetyki oraz kierunków pokrewnych, praktykujących dietetyków, lekarzy wszystkich specjalności medycznych oraz innych ...
138,84 zł 156,00 zł
Do koszyka Zobacz więcej
Dietetyka i żywienie kliniczne

Dietetyka i żywienie kliniczne

Prawidłowe żywienie chorych stanowi integralną część procesu leczenia. Nauka o optymalnym żywieniu jest dziedziną bardzo dynamicznie się rozwijającą, wraz ze zmieniającymi się tradycjami żywieniowy...
Niedostępny
Zobacz więcej
Żywienie - Outlet - Simon Langley-Evans

Żywienie - Outlet

Wpływ na zdrowie człowieka

Nowoczesny podręcznik, w którym w zwięzły sposób przedstawiono najważniejsze aspekty związane z żywieniem człowieka we wszystkich etapach życia. Wiedza w nim zawarta obejmuje problema...
OUTLET
Niedostępny
Zobacz więcej
Tabele składu i wartości odżywczej żywności - Outlet - Krystyna Iwanow

Tabele składu i wartości odżywczej żywności - Outlet

Książka zawiera dane o wartości energetycznej i zawartości kilkudziesięciu składników odżywczych takich, jak: białko ogółem, białko zwierzęce i roślinne, tłuszcz, cholesterol, węglowo...
OUTLET
Niedostępny
Zobacz więcej
Dietetyka Żywienie zdrowego i chorego człowieka - Helena Ciborowska

Dietetyka Żywienie zdrowego i chorego człowieka

To już czwarte wydanie podręcznika cenionego przez studentów i adeptów dietetyki za jasność wywodu, ułatwiającą naukę, i wszechstronność. Zawiera on:• omówienie pods...
Niedostępny
Zobacz więcej
Znaleziono: 9 pozycji
Przeglądaj:
Sortuj według:
  • Popularność rosnąco
  • Popularność malejąco
  • Od najstarszych
  • Od najnowszych
  • Cena rosnąco
  • Cena malejąco
  • Tytuł od A do Z
  • Tytuł od Z do A
  • Autor od A do Z
  • Autor od Z do A
  • Wydawca od A do Z
  • Wydawca od Z do A
Popularność malejąco
Wyświetl:
  • 20
  • 40
  • 80
20