• Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Newsletter
  • Pomoc
  • Kontakt
0 POZYCJI
KOSZYK PUSTY

Dietetyka Żywienie zdrowego i chorego człowieka

(Miękka)
4.60  (40 ocen)
 Sprawdź recenzje
Rozwiń szczegóły
Zwiń szczegóły
Cena katalogowa: 184,00 zł (- 16 %)
Najniższa cena z 30 dni: 156,40 zł (- 1 %)
Cena produktu

Cena katalogowa – rynkowa cena produktu, często jest drukowana przez wydawcę na książce.

Najniższa cena z 30 dni – najniższa cena sprzedaży produktu w księgarni z ostatnich 30 dni, obowiązująca przed zmianą ceny.

Wszystkie ceny, łącznie z ceną sprzedaży, zawierają podatek VAT.

154,56 zł
Stan magazynowy:
Duża ilość
Dostępność:
w magazynie
Dostawa i płatność
Cennik dostaw
Paczki dostarczamy wyłącznie na terenie Polski.
Dla zamówień od 300 zł oferujemy dostawę GRATIS!
Jeśli wartość zamówienia przekroczy 500 zł oferujemy wyłącznie płatność elektroniczną.

Płatność elektroniczna     do 199,99 zł   od 200 zł do 299,99 zł
ORLEN Paczka
9,99 zł 7,99 zł
Poczta Polska - odbiór w punkcie 10,99 zł 7,99 zł
Kurier Poczta Polska 11,99 zł 9,99 zł
InPost Paczkomaty 24/7
12,99 zł 10,99 zł
Kurier 12,99 zł 11,99 zł



Płatność przy odbiorze     do 199,99 zł   od 200 zł do 299,99 zł
Poczta Polska - odbiór w punkcie 14,99 zł 11,99 zł
Kurier Poczta Polska 15,99 zł 13,99 zł
Kurier 16,99 zł 15,99 zł
Dodaj do schowka
Zamów kurierem do 17ej, dostawa następnego dnia »

Dietetyka Żywienie zdrowego i chorego człowieka

Dietetyka. Żywienie zdrowego i chorego człowieka to już piąte wydanie cenionego przez studentów i adeptów dietetyki podręcznika. Zawiera aktualną wiedzę o żywieniu człowieka zarówno zdrowego, jak i chorego, w różnych grupach wiekowych i stanach fizjolo­gicznych, zwracający uwagę na ważne problemy współczesnej dietetyki.

W książce omówiono podstawy żywienia człowieka – od znaczenia składników odżywczych przez unormowania prawne, po zagadnienia związane z innowacjami w naukach biologicznych. Przedstawiono aktualną klasyfikację diet z ich szczegółową charakterystyką, wadami i zaletami tych diet, a także współczesne możliwości zastosowania ich u pacjenta.

Omówiono również zasady żywienia w wybranych stanach patologicznych np. u pacjentów chorych neurologicznie, kardiologicznie, pacjentów z chorobami metabolicznymi, pacjentów po zabiegach chirurgicznych, czy chorych onkologicznie. Publikacja zawiera również aktualną wiedzę dotyczącą żywienia dzieci i młodzieży, zaburzeń odżywiania w różnych grupach wiekowych i w różnych sytuacjach klinicznych.

Podręcznik odpowiada obowiązującemu programowi nauczania dietetyki, został całkowicie zaktualizowany i wzbogacony w nowe treści dotyczące nowoczesnych zasad żywienia człowieka zdrowego i chorego. Oprócz aktualnej zawartości merytorycznej, książka zyskała przejrzystą szatę graficzną i nową okładkę.

  • Kategorie:
    1. Dietetyka
  • Język wydania: polski
  • EAN: 9788320064803
  • Liczba stron: 720
  • Wymiary: 16.5x23.5cm
  • Data premiery: 27.09.2021
  • Sposób dostarczenia produktu fizycznego
    Sposoby i terminy dostawy:
    • Odbiór osobisty w księgarni PWN - dostawa 2-3 dni robocze
    • Odbiór w InPost Paczkomaty 24/7 - dostawa 1 dzień roboczy
    • Kurier pocztowy (dostawa do domu lub pracy) - dostawa 2 dni robocze
    • Odbiór w Punktach Poczta, Żabka - dostawa 2 dni robocze
    • Punkty partnerskie ORLEN Paczka - dostawa 1-2 dni
    • Kurier (DPD) - dostawa 1 dzień roboczy
    Ważne informacje:
    Czas oczekiwania na zamówiony towar = czas wysyłki produktu + dostawa przez przewoźnika
    • Całkowity czas oczekiwania na realizację zamówienia jest sumą czasu wysyłki podanej na stronie każdego produktu oraz czasu potrzebnego przewoźnikowi na dostarczenie paczki. Podane terminy dotyczą zawsze dni roboczych (od poniedziałku do piątku, z wyłączeniem dni wolnych od pracy).
    • Wysyłkę zamówień prowadzimy jedynie na terenie Polski.
    • Dostawa do Księgarni PWN, punktów ORLEN Paczka, stacji Orlen, sklepów Żabka oraz Paczkomatów InPost nie jest realizowana dla zamówień z płatnością przy odbiorze.
    • Cena towaru na fakturze VAT jest podwyższona o ewentualny koszt transportu.
    • W przypadku zamówienia kilku towarów koszt przesyłki wybranej przez Klienta zostanie podzielony i przyporządkowany proporcjonalnie do cen kupionych produktów.
    • Produkty dostępne w PRZEDSPRZEDAŻY wysyłane są po dacie premiery wydawniczej.

Helena Ciborowska

Mgr Helena Ciborowska – jest doświadczonym dietetykiem i biologiem, byłym dyrektorem Medycznego Studium Zawodowego nr 6 Wydziału Dietetyki w Krakowie - pierwszej szkoły w Polsce, kształcącej dietetyków. Wykładała również w Krakowskiej Akademii im. Andrzeja, Frycza Modrzewskiego. Współzałożycielka i wiceprezes przez 28 lat Zarządu Głównego Polskiego Towarzystwa Dietetyki, powołanego w 1986 r. z siedzibą w Krakowie.

Pani Helena Ciborowska jest również członkiem Komisji Programowej dla zawodu Dietetyk, współautorem programu nauczania dla zawodu Dietetyka i rzeczoznawcą w zakresie podręczników szkolnych i środków dydaktycznych dla zawodu Dietetyka.

Aktywnie uczestniczy w licznych konferencjach, sympozjach, debatach, warsztatach, zebraniach szkoleniowych organizowanych przez towarzystwa i instytucje naukowe.

Jest członkiem Polskiego Towarzystwa Dietetyki (członek Zarządu Oddziału w Krakowie), Polskiego Towarzystwa Nauk Żywieniowych (członek Komisji Rewizyjnej), Polskiego Towarzystwa Żywienia Pozajelitowego, Dojelitowego i Metabolizmu.

Jest autorką i współautorką wielu książek naukowych i popularnonaukowych o tematyce żywieniowej.

71,40 zł 84,00 zł
Do koszyka

Żywienie osób starszych

Transformacja demograficzna nie pozostawia żadnych wątpliwości, populacja ludzi starszych dynamicznie zwiększa się na całym świecie. Prognozuje się, iż w 2050 roku osoby w wieku 65 lat i więcej będą stanowiły nawet 30% polskiej populacji. Wy­musza t...
186,15 zł 219,00 zł
Do koszyka

Anatomia człowieka Podręcznik dla studentów medycyny

Jest to VIII wydanie podręcznika cieszącego się od lat zasłużoną popularnością wśród studentów medycyny. Swoją niepodważalną pozycję na rynku wydawniczym książka zawdzięcza przejrzystemu i zwięzłemu przedstawieniu zagadnień dotyczących an...
230,16 zł 274,00 zł
Do koszyka

Dietetyka sportowa

Dietetyka sportowa to obecnie jedna z najbardziej rozwijających się nauk żywieniowych. Skupia się na badaniu wpływu diety lub określonego sposobu żywienia na kondycję i wytrzymałość osób aktywnych fizycznie. Zajmuje się również opracowaniem i implem...
79,90 zł 94,00 zł
Do koszyka

Krótkie wykłady Fizjologia człowieka

Podręczny przewodnik dla studentów, wykładowców i wszystkich zainteresowanych fizjologią. Wyjaśnia główne zagadnienia układu fizjologicznego bez nadmiaru informacji. Książka ta: •omawia fizjologię w odniesi...
139,40 zł 164,00 zł
Do koszyka

Fotograficzny atlas anatomii człowieka

W literaturze światowej dostępnych jest wiele podręczników anatomii, ale trudno jest znaleźć uzupełniający atlas przydatny zarówno dla studentów nauk paramedycznych, jak i dla profesjonalistów. Obecnie dostępne atlasy zawierają tradycyjne fotograf...
139,40 zł 164,00 zł
Do koszyka

Żywienie osób z cukrzycą i chorobami towarzyszącymi

Cukrzyca jest aktualnie pierwszą niezakaźną pandemią świata, a rola leczenia dietetycznego wciąż niedoceniana. Książka powstała z potrzeby zebrania zasad żywienia osób z cukrzycą z uwzględnieniem różnych sytuacji k...

Recenzje

Dodaj recenzję

Pisemne recenzje mogą być dodawane wyłącznie przez klientów zarejestrowanych w sklepie. Na liczbę gwiazdek wyświetlanych przy produkcie składają się również oceny produktów, dodanie których nie wymaga posiadania konta.

Publikujemy wszystkie recenzje produktów, zarówno pozytywne, jak i negatywne. Jeśli wiemy, że produkt został zakupiony przez recenzenta, oznaczamy to ikonką

  • Najnowsze
  • Najbardziej pomocne
  • Dodano:
    19.11.2021 09:15:12

    Książka pełna wiedzy, jednak ma błędy jeżeli chodzi o wymianę produktów zalecanych i przeciwwskazanych w dietach.

    Ocena: 
  • Dodano:
    28.12.2021 15:07:39

    Bardzo dobra książka, stanowi cenne źródło wiedzy z zakresu żywienia. Napisana w sposób zwięzły i dostępny. Jako dyplomowana dietetyczka moge obiektywnie i pozytywnie ocenić wartość tego podręcznika. Gratulacje dla Autorów piątego wydania.

    Ocena: 
  • Dodano:
    24.01.2022 19:49:58

    Książka bardzo potrzebna, tak do edukacji uczniów i studentów dietetyki i żywienia, jak i dla wszystkich osób zainteresowanych zdrowym odżywianiem. Jest napisana przystępnie i wyczerpująco, ma przejrzystą konstrukcję, przyda się więc nie tylko fachowcom, ale może być potrzebna w każdym domu.

    Ocena: 
 
Uwaga: Nasze strony wykorzystują pliki cookies.
Używamy informacji zapisanych za pomocą cookies i podobnych technologii m.in. w celu dostosowania serwisu do indywidualnych potrzeb użytkowników oraz w celach statystycznych i reklamowych. Mogą też stosować je współpracujące z nami firmy badawcze. W programie służącym do obsługi Internetu można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Korzystanie z naszych serwisów internetowych bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zapisane w pamięci urządzenia. Więcej informacji można znaleźć w naszej Polityce Prywatności.