Cena katalogowa – rynkowa cena produktu, często jest drukowana przez wydawcę na książce.
Najniższa cena z 30 dni – najniższa cena sprzedaży produktu w księgarni z ostatnich 30 dni, obowiązująca przed zmianą ceny.
Wszystkie ceny, łącznie z ceną sprzedaży, zawierają podatek VAT.
Przedpłata (Przelewy24) do 249 zł | od 249 zł | |
---|---|---|
ORLEN Paczka |
9,99 zł | 0 zł |
Odbiór w Punktach Poczta, Żabka | 10,99 zł | 0 zł |
Pocztex | 11,99 zł | 0 zł |
InPost Paczkomaty 24/7 |
13,99 zł | 0 zł |
Kurier DPD |
12,49 zł | 0 zł |
Punkty odbioru DPD |
10,99 zł | 0 zł |
Odbiór w Księgarni PWN |
0 zł | 0 zł |
Płatność przy odbiorze do 249 zł | od 249 zł | |
---|---|---|
Odbiór w Punktach Poczta, Żabka | 14,99 zł | 0 zł |
Pocztex | 15,99 zł | 0 zł |
Kurier DPD |
16,49 zł | 0 zł |
Poradnik przygotowany przez doświadczoną technolog żywienia i dietetyczkę. Książka zawiera informacje o 100 popularnych roślinach powszechnie stosowanych w kuchni. Autorka opisuje owoce krajowe i egzotyczne, warzywa, zioła lecznicze i przyprawy, które odgrywają znaczną rolę w żywieniu człowieka i mają wpływ na jego zdrowie (niektóre z nich przeciwdziałają powstawaniu chorób lub wspomagają ich leczenie). Nie zapomina też o używkach, takich jak: kawa, herbata, kakao. Książka zawiera również ponad 900 przepisów na smaczne potrawy: zupy, dania główne, przystawki, sałatki, ciasta, desery, napoje, nalewki i konfitury pochodzące z kuchni polskiej i różnych krajów świata. A w tabelach są zebrane informacje o zawartości składników odżywczych w różnych roślinach i przetworach oraz zalecane normy żywieniowe.
Wstęp OWOCE Agrest Ananas Awokado Banan Berberys zwyczajny Brzoskwinia Borówka czernica Czarna porzeczka Cytryna Dereń właściwy Dziki bez czarny Dzika róża Figa Głóg Grejpfrut Gruszka Jabłka Jałowiec pospolity Jarząb pospolity Jeżyna fałdowana Kawon - arbuz Kiwi Malina Mandarynka Melon Morela Orzech Pomarańcza Rokitnik zwyczajny Śliwka Tarnina Truskawka i poziomka Winogrona Wiśnia i czereśnia Żurawina WARZYWA Bakłażan Bób, soczewica, soja Brokuł Brukselka Burak ćwikłowy Cebula Chrzan pospolity Czosnek pospolity Dynia, kabaczek, cukinia Fasola, fasolka szparagowa Groch zwyczajny, groszek zielony Karczoch Koper ogrodowy Marchew Ogórek Papryka Pietruszka zwyczajna Pomidor Por Rabarbar Rzepa Rzodkiewka ogrodowa Seler zwyczajny Szczaw Szparag Szpinak Ziemniaki Warzywa kapustne Warzywa liściowe ZIOŁA LECZNICZE I PRZYPRAWOWE Arcydzięgiel litwor Bazylia ogrodowa Biedrzeniec anyż Cząber ogrodowy Cynamon Dziurawiec zwyczajny Estragon Gorczyca biała Goździkowiec korzenny Imbir lekarski Kardamon malabarski Kminek zwyczajny Kolendra siewna Krwawnik pospolity Lebiodka pospolita (oregano) Lipa drobnolistna i szerokolistna Łopian większy Majeranek ogrodowy Melisa lekarska Mięta pieprzowa Mniszek lekarski Nagietek lekarski Ogórecznik lekarski Pieprz czarny i pieprz biały Pokrzywa zwyczajna Rozmaryn lekarski Rumianek pospolity Skrzyp polny Szałwia lekarska Świetlik łąkowy Tymianek pospolity Wanilia płaskolistna Wawrzyn szlachetny (liść laurowy) UŻYWKI Herbata Kawa Kakao TABELE Bibliografia Indeks