0 POZYCJI
KOSZYK PUSTY

100 najlepszych przepisów tradycyjnej kuchni polskiej

(Twarda)
0.00  (0 ocen)
 Dodaj recenzję
Rozwiń szczegóły
Zwiń szczegóły
Produkt niedostępny
Dodaj do schowka

100 najlepszych przepisów tradycyjnej kuchni polskiej

Opiszę tutaj dania proste, takie jak krupnik, bigos czy pierogi, które niezależnie od wieku i upodobań biesiadników zawsze cieszą się powodzeniem. To właśnie śledź po polsku, zrazy zawijane, buraczki i mazurki stanowią o tym, że nasza kuchnia zasługuje na uwagę.
Jak pisał klasyk naszej kuchni narodowej Stanisław Czerniecki: Tak mi się bowiem zdało, żebyś wprzód skosztował staropolskich potraw, w których jeżeli swojemu nie znajdzie apetytowi ukontentowania, do dalszych i specjalniejszych cię odsyłam.
Elżbieta Adamska

  • Język wydania: polski
  • ISBN: 9788327401090
  • EAN: 9788327401090
  • Liczba stron: 144
  • Wymiary: 18.0x24.0cm
  • Waga: 0.62kg
  • Sposób dostarczenia produktu fizycznego
    Sposoby i terminy dostawy:
    • Odbiór osobisty w księgarni PWN - dostawa 2-3 dni robocze
    • Odbiór w InPost Paczkomaty 24/7 - dostawa 1 dzień roboczy
    • Kurier pocztowy (dostawa do domu lub pracy) - dostawa 2 dni robocze
    • Odbiór w Punktach Poczta, Żabka - dostawa 2 dni robocze
    • Punkty partnerskie ORLEN Paczka - dostawa 1-2 dni
    • Kurier (DPD) - dostawa 1 dzień roboczy
    Ważne informacje:
    Czas oczekiwania na zamówiony towar = czas wysyłki produktu + dostawa przez przewoźnika
    • Całkowity czas oczekiwania na realizację zamówienia jest sumą czasu wysyłki podanej na stronie każdego produktu oraz czasu potrzebnego przewoźnikowi na dostarczenie paczki. Podane terminy dotyczą zawsze dni roboczych (od poniedziałku do piątku, z wyłączeniem dni wolnych od pracy).
    • Wysyłkę zamówień prowadzimy jedynie na terenie Polski.
    • Dostawa do Księgarni PWN, punktów ORLEN Paczka, stacji Orlen, sklepów Żabka oraz Paczkomatów InPost nie jest realizowana dla zamówień z płatnością przy odbiorze.
    • Cena towaru na fakturze VAT jest podwyższona o ewentualny koszt transportu.
    • W przypadku zamówienia kilku towarów koszt przesyłki wybranej przez Klienta zostanie podzielony i przyporządkowany proporcjonalnie do cen kupionych produktów.
    • Produkty dostępne w PRZEDSPRZEDAŻY wysyłane są po dacie premiery wydawniczej.

Inni Klienci oglądali również

24,28 zł 32,80 zł
Do koszyka

Na prostej Polska w przededniu członkowstwa w UE

Książka podejmuje próbę oceny kapitału instytucjonalnego, gospodarczego i ludzkiego, z jakim w maju 2004 roku znajdziemy się w Unii. Jest to ocena nader krytyczna, wskazująca na dysproporcje między rozbudzonym oczekiwaniem szybkich rezultat&oacu...
21,51 zł 29,40 zł
Do koszyka

Kontrasty migracyjne Polski

Transatlantycki wymiar polityk migracyjnych USA-UEProgramy zatrudniania i wizy jako instrument stymulowania migracji cyrkulacyjnych w Europie i USAWpływ integracji z Unią Europejską na polski rynek pracy oraz międzynarodową migracjęBa...
24,88 zł 39,90 zł
Do koszyka

Kuchnia polskich Kresów

Bogaty zbiór przepisów kulinarnych oraz opis tradycji i kresowych zwyczajów. Kuchnia kresowa to nie tylko wyszukane, szlacheckie i magnackie dania, ale przede wszystkim smakowite, wykwintne potrawy, przygotowywane z prostych, og&oa...
48,53 zł 64,99 zł
Do koszyka

RzeczpostApokaliptyczna Polska

Obraz Polski zniszczonej wskutek wojny nuklearnej. Futurystyczna wizja społeczeństwa, które tylko z pozoru tak bardzo różni się od tego, jakie znamy...Gdy zawodzą pokojowe metody zaprowadzania porządku, a władza skłócon...
64,20 zł 81,00 zł
Do koszyka

Między cyfrowymi tubylcami a imigrantami retoryka polskiej blogosfery

Blog/vlog o tematyce lifestyle'owej jako jeden z najpopularniejszych e-gatunków wywiera znaczący wpływ na współczesne pokolenia, kreując zachowania, normy i wybory konsumenckie. Książka zawiera szczegółową analizę wyselekcjonowanyc...
23,93 zł 36,90 zł
Do koszyka

Kuchnia survivalowa bez ekwipunku Gotowanie w terenie Część 2

To nie tylko książka, ale stworzone z pasją narzędzie przetrwania. W tej części "Kuchni survivalowej" zaprezentowano różne sposoby wędzenia, krzesania ognia oraz tajniki doboru hubki i rozpałki. Poznasz techniki pieczenia – w gl...

Recenzje

Dodaj recenzję
Nikt nie dodał jeszcze recenzji. Bądź pierwszy!