0 POZYCJI
KOSZYK PUSTY

Książki kucharskie

Na rynku wydawniczym pojawiają się ciągle nowe pozycje z zakresu kulinariów, wychodzące naprzeciw potrzebom czytelniczek i czytelników poszukujących przepisów na zdrowe potrawy, obfitujące w niezbędne do prawidłowego funkcjonowania składniki, witaminy i minerały. Odbiorcy nie są już skazani na jeden rodzaj kuchni i ograniczone produkty.

Wydawnictwo Lekarskie PZWL w ofercie księgarni medycznej zebrało pozycje dotyczące kuchni, które nastawione są na długofalowe poprawienie dobrostanu konsumentów. Specjaliści są zgodni w holistycznym podejściu do zdrowia człowieka, z czego wynika otoczenie szczególną troską sfery dietetyki i żywienia. Aby zachować pełnię zdrowia należy zadbać o przygotowywanie pełnowartościowych posiłków i umiar w żywieniu.

Również proces leczenia rozmaitych schorzeń można usprawnić, włączając w kurację odpowiednią dietę. Takie przypadłości, jak insulinooporność, endometrioza, refluks przełyku czy zespół jelita drażliwego wymagają od pacjenta stosowania się do szczególnych wytycznych żywieniowych, a od lekarza przedstawienia pacjentowi alternatywnego planu dietetycznego, ze szczególnym uwzględnieniem konkretnych produktów wykluczonych. Aby ułatwić proces zaznajamiania się z nowymi zasadami i by łatwiej było wprowadzić w życie przepisy dostosowane do jednostki, przygotowaliśmy dla Państwa ofertę książek kucharskich tematycznie sprofilowanych do tematyki alergii pokarmowych i nietolerancji, który uzupełniliśmy o publikacje zaznajamiające z dziedziną mikrobiologii drobnoustrojów jelitowych.

Leczenie dietą przynosi nadzieję pacjentom o zaostrzonym przebiegu choroby, osobom, które tracą nadzieję na długotrwałe efekty. Zdrowe żywienie powinno zacząć funkcjonować w świadomości pacjentów i lekarzy jako podwaliny pod dalsze kuracje i zabiegi medyczne. Oczywiście odpowiednia dieta nie może być lekarstwem na wszystkie dolegliwości, a pacjenci powinni pozostawać w stałym kontakcie z lekarzem, jednak zbilansowane posiłki mogą łagodzić objawy, a w niektórych przypadkach nawet całkowicie wyeliminować problem.

Zachęcamy Państwa do zapoznania się z ofertą księgarni internetowej PZWL w dziedzinie książek kucharskich i poradników z przepisami. Zbiór publikacji jest stale aktualizowany o nowe pozycje, by uwzględnić potrzeby osób z różnymi przypadłościami i zadbać o zróżnicowanie w zakresie ofert diet prozdrowotnych.

Znaleziono: 22 pozycje
Przeglądaj:
Sortuj według:
  • Popularność rosnąco
  • Popularność malejąco
  • Od najstarszych
  • Od najnowszych
  • Cena rosnąco
  • Cena malejąco
  • Tytuł od A do Z
  • Tytuł od Z do A
  • Autor od A do Z
  • Autor od Z do A
  • Wydawca od A do Z
  • Wydawca od Z do A
Popularność malejąco
Wyświetl:
  • 20
  • 40
  • 80
20
Vademecum domowego wypieku pieczywa - Outlet

Vademecum domowego wypieku pieczyw...

Książka (twarda)
OUTLET
Niedostępny
Vademecum domowego wypieku pieczywa - Outlet

Vademecum domowego wypieku pieczywa - Outlet

Przepisy, podpowiedzi, ciekawostki.

Wydawca: Rea
Znajdziemy tu zarówno historię i opis procesu wypieku pieczywa jak i 60 ciekawych przepisów. Dowiemy się, jak upiec bajgle, bagietki, croissanty, niemiecki chleb z bakaliami czy chleb...
OUTLET
Niedostępny
Zobacz więcej
Pyszne ciasta i ciasteczka - Outlet - Hanna Grykałowska

Pyszne ciasta i ciasteczka - Outlet

Książka (miękka)
OUTLET
Niedostępny
Pyszne ciasta i ciasteczka - Outlet - Hanna Grykałowska

Pyszne ciasta i ciasteczka - Outlet

Wydawca: Rea
Proponowane przepisy są łatwe, sprawdzone i dlatego przygotowywane według nich potrawy zawsze się udają, a przyrządzenie ich nie wymaga dużo czasu. Książka adresowana głównie do zapracowanyc...
OUTLET
Niedostępny
Zobacz więcej
Nalewki na cztery pory roku - Outlet - Halina Mamok

Nalewki na cztery pory roku - Outlet

Książka (miękka)
OUTLET
Niedostępny
Nalewki na cztery pory roku - Outlet - Halina Mamok

Nalewki na cztery pory roku - Outlet

Autor: Halina Mamok
Wydawca: Rea
Seria: Z OLIWKĄ
Zamieszczone tu przepisy, podzielone na cztery pory roku według dostępności potrzebnych składników, można potraktować dosłownie lub jako inspirację dla własnych pomysłów i eksperyment...
OUTLET
Niedostępny
Zobacz więcej
Kuchnia żydowska - Outlet - G.A. Dubowis

Kuchnia żydowska - Outlet

Książka (twarda)
OUTLET
Niedostępny
Kuchnia żydowska - Outlet - G.A. Dubowis

Kuchnia żydowska - Outlet

Autor: G.A. Dubowis
Wydawca: Rea
Prawdziwi smakosze po przeczytaniu tej książki będą zadowoleni nie tylko z powodu przygotowania i spożycia dań kuchni żydowskiej, ale także z powodu biesiady z dowcipnym człowiekiem - autorem tej k...
OUTLET
Niedostępny
Zobacz więcej
Grill czyli ruszt - Outlet

Grill czyli ruszt - Outlet, Przygo...

Książka (miękka)
OUTLET
Niedostępny
Grill czyli ruszt - Outlet

Grill czyli ruszt - Outlet

Przygotowanie i podawanie - porady profesjonalistów

Wydawca: Rea
Radość ze spotkania przy grillu w gronie rodziny czy przyjaciół będzie niewątpliwie większa, gdy współbiesiadnicy pochwalą nas za nowe, wspaniałe wrażenia smakowe. Żeby pikantne żeber...
OUTLET
Niedostępny
Zobacz więcej
Prawdziwa kuchnia polska - Outlet - Hanna Szymanderska

Prawdziwa kuchnia polska - Outlet,...

Książka (twarda z obwolutą)
OUTLET
Niedostępny
Prawdziwa kuchnia polska - Outlet - Hanna Szymanderska

Prawdziwa kuchnia polska - Outlet

Smaki, tradycje, receptury

Wydawca: Rea
Prawdziwa Kuchnia Polska to dzieło wyjątkowe zawierające niezwykle obszerną wiedzę na temat kuchni polskiej: dawnej i współczesnej, „oficjalnej” i regionalnej, środkowopolskiej i...
OUTLET
Niedostępny
Zobacz więcej
Przetwory domowe z warzyw - Outlet

Przetwory domowe z warzyw - Outlet

Książka (miękka)
OUTLET
Niedostępny
Przetwory domowe z warzyw - Outlet

Przetwory domowe z warzyw - Outlet

Wydawca: Rea
W książce znajdziecie tradycyjne, sprawdzone przez wiele pokoleń gospodyń oraz nowe, oryginalne sposoby na przygotowanie smakowitych przetworów.Marynowany kalafior, sałatka z kabaczk&o...
OUTLET
Niedostępny
Zobacz więcej
Wędzenie oraz domowy wyrób wędlin z płytą CD - Outlet - Bernhard Gahm

Wędzenie oraz domowy wyrób wędlin ...

Książka (miękka)
OUTLET
Niedostępny
Wędzenie oraz domowy wyrób wędlin z płytą CD - Outlet - Bernhard Gahm

Wędzenie oraz domowy wyrób wędlin z płytą CD - Outlet

Autor: Bernhard Gahm
Wydawca: Rea
Wieprzowina, wołowina, baranina, dziczyzna czy też drób – właściwe przygotowanie nie tylko konserwuje mięso, ale i poprawia jego smak.W swojej książce doświadczony masarz p...
OUTLET
Niedostępny
Zobacz więcej
Kuchnia domowa Gotowanie krok po kroku - Outlet

Kuchnia domowa Gotowanie krok po k...

Książka (twarda)
OUTLET
Niedostępny
Kuchnia domowa Gotowanie krok po kroku - Outlet

Kuchnia domowa Gotowanie krok po kroku - Outlet

1500 sprawdzonych przepisów

Wydawca: Rea
Niezwykły poradnik zawierający 1500 przepisów na potrawy z kasz, ziemniaków, ryżu i makaronu, warzyw i grzybów, owoców morza i ryb, mięsa i podrobów, na dania gł&...
OUTLET
Niedostępny
Zobacz więcej
Domowy wyrób wędlin Kiełbasy Szynki Pasztety Podroby - Outlet

Domowy wyrób wędlin Kiełbasy Szynk...

Książka (miękka ze skrzydełkami)
OUTLET
Niedostępny
Domowy wyrób wędlin Kiełbasy Szynki Pasztety Podroby - Outlet

Domowy wyrób wędlin Kiełbasy Szynki Pasztety Podroby - Outlet

Wydawca: Rea
Wędlinę można przygotować w domu samodzielnie! Od tej chwili zrobienie swojskiej wędliny będzie łatwe!Sami zdecydujecie, co dać do środka i jak powinna smakować. Cosima Bellersen Quirin...
OUTLET
Niedostępny
Zobacz więcej
Łosoś i pstrąg - Outlet

Łosoś i pstrąg - Outlet, Przygotow...

Książka (miękka)
OUTLET
Niedostępny
Łosoś i pstrąg - Outlet

Łosoś i pstrąg - Outlet

Przygotowanie i podawanie - porady profesjonalistów

Wydawca: Rea
Tu znajdziesz przepisy na różne sposoby przygotowania dań z pstrąga i łososia oraz jego odmian: semgi, nerki, gorbuszy czy kety. Nigdy się nie znudzi ryba wędzona, smażona, pieczona, w sałat...
OUTLET
Niedostępny
Zobacz więcej
Wędzenie oraz domowy wyrób wędlin + CD - Outlet - Bernhard Gahm

Wędzenie oraz domowy wyrób wędlin ...

Książka (miękka)
OUTLET
Niedostępny
Wędzenie oraz domowy wyrób wędlin + CD - Outlet - Bernhard Gahm

Wędzenie oraz domowy wyrób wędlin + CD - Outlet

Autor: Bernhard Gahm
Wydawca: Rea
Oto poradnik, z którego dowiesz się jak uwędzić lub upiec mięso. Wieprzowina, wołowina, baranina, dziczyzna czy też drób ? właściwe przygotowanie nie tylko konserwuje, ale i poprawia ...
OUTLET
Niedostępny
Zobacz więcej
Z miłości do jedzenia - Outlet

Z miłości do jedzenia - Outlet, Na...

Książka (twarda)
OUTLET
Niedostępny
Z miłości do jedzenia - Outlet

Z miłości do jedzenia - Outlet

Najlepsze przepisy polskich blogerów

Wydawca: Rea
Wybory Kulinarnego Bloga Roku to inicjatywa stworzona z miłości do jedzenia, skierowana do pasjonatów dobrej kuchni prowadzących blogi kulinarne. Konkurs doczekał się kolejnej już publikacji...
OUTLET
Niedostępny
Zobacz więcej
Przetwory domowe z warzyw - Outlet

Przetwory domowe z warzyw - Outlet...

Książka (miękka)
OUTLET
Niedostępny
Przetwory domowe z warzyw - Outlet

Przetwory domowe z warzyw - Outlet

Kiszenie, suszenie, wekowanie i inne

Wydawca: Rea
Marynowany kalafior, ocet estragonowy czy chrzanowy, sałatka z kabaczków, przekąska z dyni, sok z buraków, ostry sos po gruzińsku to tylko niektóre z przepisów, kt&oacut...
OUTLET
Niedostępny
Zobacz więcej
Szkoła barmanów Shake It! - Outlet - Otto Arera

Szkoła barmanów Shake It! - Outlet

Książka (twarda)
OUTLET
Niedostępny
Szkoła barmanów Shake It! - Outlet - Otto Arera

Szkoła barmanów Shake It! - Outlet

Wydawca: Rea
SZKOŁA BARMANÓW. SHAKE IT! jest czymś więcej niż zwykłą książką o barach. Jest to podręcznik wprowadzający do zawodu barmana i przybliżający czytelnikowi krok po kroku zasady pracy za barem ...
OUTLET
Niedostępny
Zobacz więcej
Kuchnia myśliwska - Outlet

Kuchnia myśliwska - Outlet

Książka (twarda)
OUTLET
Niedostępny
Kuchnia myśliwska - Outlet

Kuchnia myśliwska - Outlet

Wydawca: Rea
W książce przedstawione zostały przepisy na potrawy, które można przyrządzić na łonie natury i w warunkach domowych. Wśród nich są nie tylko dania tradycyjne, ale również orygi...
OUTLET
Niedostępny
Zobacz więcej
Grzyby Poradnik zbieracza i smakosza - Outlet - Maurice Gliem

Grzyby Poradnik zbieracza i smakosza - Outlet

Wydawca: Rea
Krok po kroku nauczymy Cię, jak rozpoznawać poszczególne gatunki grzybów oraz warunki, w których rosną najchętniej. Poznasz także sposób ich zbierania i przechowywania n...
OUTLET
Niedostępny
Zobacz więcej
Kulinarne podróże po Europie - Outlet - Hans-Ove Ohlsson

Kulinarne podróże po Europie - Outlet

Najciekawsze przepisy z 6 krajów

Wydawca: Rea
Ta książka z przepisami zabierze Cię w podróż szlakiem wspaniałych smaków i zapachów Francji, Hiszpanii, Włoch, Grecji, Niemiec i Danii. Kulinarne podróże po...
OUTLET
Niedostępny
Zobacz więcej
Kuchnia rosyjska wersja angielska - Outlet - Agnieszka Koroś

Kuchnia rosyjska wersja angielska ...

Książka (twarda z obwolutą)
OUTLET
Niedostępny
Kuchnia rosyjska wersja angielska - Outlet - Agnieszka Koroś

Kuchnia rosyjska wersja angielska - Outlet

Wydawca: Rea
To kompendium wiedzy o dawnej i współczesnej rosyjskiej sztuce kulinarnej - jednej z najbogatszych, najciekawszych i najbardziej urozmaiconych kuchni świata.Wśród tradycyjnych p...
OUTLET
Niedostępny
Zobacz więcej
Kuchnia polska Hanny Szymandreskiej - Outlet - Hanna Szymanderska

Kuchnia polska Hanny Szymandreskie...

Książka (miękka)
OUTLET
Niedostępny
Kuchnia polska Hanny Szymandreskiej - Outlet - Hanna Szymanderska

Kuchnia polska Hanny Szymandreskiej - Outlet

Wydawca: Rea
Kuchnia polska Hanny Szymanderskiej zawiera wiedzę o naszej wspaniałej kuchni: dawnej i współczesnej, „oficjalnej” i regionalnej, środkowopolskiej oraz kresowej, a treść przepis&...
OUTLET
Niedostępny
Zobacz więcej
Znaleziono: 22 pozycje
Przeglądaj:
Sortuj według:
  • Popularność rosnąco
  • Popularność malejąco
  • Od najstarszych
  • Od najnowszych
  • Cena rosnąco
  • Cena malejąco
  • Tytuł od A do Z
  • Tytuł od Z do A
  • Autor od A do Z
  • Autor od Z do A
  • Wydawca od A do Z
  • Wydawca od Z do A
Popularność malejąco
Wyświetl:
  • 20
  • 40
  • 80
20